Something You Never Get Compliments On | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Something You Never Get Compliments On

5 comments
Assalamualaikum.. Salam hari Jumaat..


Entry cabaran hari ke-12 ini adalah sangat pendek kerana penulis blog mengantuk.. Ekeke.. =p


Satu saja respon untuk tajuk cabaran hari ke-12 ini.. Merujuk pada komen Molmolla di entry cabaran yang lepas..


"Ustazah sekolah rendah beliau dulu pernah kata, puji itu mendatangkan riak.." Dan.. Kalau orang puji beliau, beliau akan naik marah.. Heee.. Comel Makcik Molmolla.. Hik hik.. =)


Hmmmm.. Aku tak pernah terlintas dalam fikiran setakat ini untuk dipuji atas perkara yang aku dah buat.. Dulu masa duduk Sarawak, budak-budak suka guna perkataan, MINTA PUJI BIAK TOK.. Heee.. Jadinya, buat sesuatu biarlah ikhlas dan jangan pernah mengharapkan balasan..


TAPI..


Kadang-kadang ada perkara yang perlu diberi perhargaan juga.. Orang dah buat, kenalah hargai.. Mungkin dengan cara memberi pujian? Heee.. Till here.. Assalamualaikum..




FOOT NOTE: Sedang menyiapkan entry pengumuman selepas ditanya oleh Cik Jard.. Pengumuman apa eh? Tunggu!!!

5 Comments Here:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

orang puji itu hak mereka...cume kite yang kene puji ni kena beringat...heheh

♥CIK SHA♥ berkata...

tak salah memuji..tapi yg menerima pujian tu jangan la jadi riak pulak..muhasabah diri..itu yg terbaik..hehe..

**tetibe jadi ustazah d hari jumaat..kui3..

.alie. berkata...

cikgu kena rajin puji pelajar...

=)

Liza berkata...

tak salah terima pujian, boleh jadik motivasi diri, cuma kena beringat jgn sampai besar kepala dah lah kan? have a good weekend!

cik syahira berkata...

assalamualaikum FarhanaDr.

sy masih pending lagi nak siapkan cabaran ni. ha2x.
rasa kelu terus nak type apa ntah. so far belum terlintas lagi nak pujian dari sesiapa.
kadang-kadang kita tak perasan yang kita mengharapkan pujian daripada seseorang. esp dari orang-orang yang rapat dengan kita. he2x.

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.