Setia Dari Lensa Mata Anda.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Setia Dari Lensa Mata Anda..

58 comments
Fuhh.. I guess it has been a long long long time since last I wrote sumthing yang.. JIWANG??? Muahaha.. Dia dah mula dah.. Aku rasa aku dah jumpa identiti diri aku dalam dunia blogging ni.. Minah Jiwang.. Ahaks.. Semalam tengah duduk mengular depan TV, tengok HITZ TV, Asian Potion.. Keluarlah satu lagu, okey korang mesti dapat agak.. Yup.. Again.. Indonesian Band.. Heehee.. Lelaki Setia from Chili Band.. Indonesia banyak sangat band, sampai nama band pun dah naik nama-nama pelik.. Heehee.. Pape pun, nice laa.. Simple.. Chili weh, chili.. Huhu.. First time aku dengar lagu ni, aku suka.. Suka video clip dia.. Hehe.. Habis je terus aku rush depan laptop, download lagu tu.. Hehe.. Another song from Chili Band, Maafkan also quite okey.. Boleh layan..




Baik baik.. Bukan mahu story tentang band ya.. Ini entry jiwang.. Heehee.. Mahu open table.. Jom cerita pasal LELAKI SETIA.. Siapa yang rasa dia lelaki boleh mai sini lontarkan pandangan, tak kisahlah dia setia atau tidak, perempuan also can.. Muahaha.. Actually, bak kata seorang abang kental pada aku, lelaki ke perempuan ke sama aje Hana.. Kalau nak cakap lelaki tak setia, perempuan pun sama aje.. Heehee.. Betul betul betul!!! Tapi lagi senang kalau aku fokus satu pihak.. Tapi bukan bermakna aku menghentam lelaki okey.. Cuma kebetulan lagu tu tajuknya LELAKI SETIA dan mahu aku linkkan ianya dengan kata-kata seorang sahabatku yang juga lelaki jantinanya..




Kata kawan aku.. Lelaki kalau dia main-main, memang pun dia main-main ajo.. But once dia jumpa the RIGHT ONE, yang buat dunia dia ada macam-macam bunga dan tumbuhan (macam Taman Botani laa), lepas tu cuma ada satu colour saja dalam pandangan mata dia (adoi, dah macam Para Para Sakura), dia akan setia sangat pada yang satu itu.. Aku pun.. Hmmm.. Pandang aje.. Tak angguk tak geleng.. Aku sendiri tak pasti itu satu fakta atau auta.. Sebab tak buat research lagi.. Hehe..


Dalam hati aku tanya sendiri.. Kalau begitu, apa kesnya pula ya dengan poligami? Mungkin setia juga tu kot, sebab tak ceraikan pun bini pertama.. So, apa sebenarnya makna SETIA? Kalau mahu kata cinta dan segala kasih sayang, jiwa dan raga juga bakul milik dia seorang.. Hmmm.. Kalau kahwin 2, 3, atau 4??? Masih lagi setia kan??? Err.. Aku garu-garu kepala.. Buntu barangkali.. Huhu..



Jadinya.. Penting ke SETIA ni? Hmmm.. Bagi aku laa, aku rasa dalam dunia ni, semua lelaki adalah LELAKI SETIA, semua perempuan juga begitu adalah PEREMPUAN SETIA.. Mungkin mereka belum ketemu saja orang yang mampu jadikan mereka LELAKI atau PEREMPUAN SETIA.. Hehe.. Boleh ke ayat cenggitu? Ahaks.. Nampak sedap sikit, takde laa istilah curang, tak setia dalam dunia ni kan.. Hehehe.. Wah.. Dunia mahu yang indah saja budak jiwang ni.. Heee..


Okey laa.. Aku biarkan korang pula bagi pandangan.. Sambil-sambil enjoy lagu ni from Chili Band - Lelaki Setia.. Video Clip dia, comel.. ADA KE WUJUD LELAKI MACAM TU? Hehe.. And here goes the lyric as well.. Enjoy semua.. Asslamualaikum..



LELAKI SETIA
Aku bukanlah seorang
Lelaki yang gampangan
Yang mudah jatuh hatinya
Terhadap semua wanita
Secantik apapun dia
Aku takkan pernah takut
Untuk jatuh cinta


Aku lelaki setia
Yang hanya satu cintanya
Dan takkan pernah terbagi
Walau berjuta wanita mencoba dekati aku
Aku kan slalu setia


Hingga sampai mati
Temani dirimu
Dan aku takkan pernah
Untuk mengkhianati
Cinta yang ku beri
Pertama dan terakhir
Temani dirimu
Dan aku takkan pernah
Untuk mengkhianati



58 Comments Here:

touyakaruma berkata...

Muahahhahaha tujuan berpoligami sebenarnya ingin menolong perempuan yang susah . Tapi zaman sekarang lelaki berpoligami atas sebab lain .

Fairuz Selamat berkata...

kejiwangan yang melampau.. ehehh tp yeke.... tapi mcm tak betol je fakta tentang lelaki tu.. ahahahhaah

Zuewairy berkata...

hehehehe..

lelaki memang setia dalam apa jua keadaan sekalipun..

kesetiaan- siti sarah

rhapsody LiN berkata...

lin percaya yg statement lelaki kalau dia setia betul2, mereka adalah insan yg paling setia. just like woman. tapi tak semua yg mcm tu.. ape2 pun yakin yg wanita baik hanya untuk lelaki baik and vise versa sebab Allah tu maha adil. :)

nursarah87 berkata...

aku respek org yg setia pada future partner dia even dia lum jumpa lagi siapa gerangannya, macam sorg kawan aku..

so tiada istilah main2 cinta.

mungkin itulah kesetiaan yang sebenar..

mr.syazwan berkata...

LELAKI SETIA adalah LELAKI INI

ceewaahh!!

(^_^)

kawie2020 berkata...

hehehehehhe... sebenarnye kan kalau nak tahu kemanisan setia ini kenelah berbalik kepada ajaran agama kita..

complete dan tiada main2 dalam cinta mahupun kehidupan..

p/s: kawie pernah merasai kecurangan yg terhebat dalam hidup kawie..

Farhana berkata...

Touyakurama.. Zaman skarang lebey pada nafsu semata.. Tapi kalau niat yg betul.. Hmmmm.. Okey kot? ;)

Farhana berkata...

Apai.. Tak melampau sangat okeyhhh.. Tu sedang-sedang sajek.. Hehehe.. ;p

~ Tak betol ek faka tu? Abes ape yg btol? Mari kasi tau saya..

cik lizi berkata...

erm
setia

terus speechless
hee~~

atas diri individu tu sbnrnye
die yg pilih utk setia atau x

hrp2 die setia~hik ;p

Farhana berkata...

Zuewairy.. Yeah.. Semangat lelaki.. Itu dia.. ;p

hisham berkata...

same2 setia,,,tepuk dada tnye iman..tapi kalo pompuan jgn tepuk dada nnti lepr dada plak...hehe

Farhana berkata...

Lin.. Bangkit.. Akak tahu kamu sure blh handle dear.. All the best. Akak slalu ade kalau mahu pape.. ;)

Farhana berkata...

Sarah.. Wah.. Dahsyat gak kawan ko tu.. Hmmmm.. Kem salam dia ek.. ;)

Farhana berkata...

Wan.. Muahaha.. Yg tu tau lama dah.. Hahahaha.. ;p

Farhana berkata...

Kawie.. Wah.. Ku suke gaya ko berbicara.. Ahaks.. Tu yg wat ko jadik kegilaan ramai tu.. Heehee.. ;)

~ kecurangan terbesar? mst ko tak leh lupe kan?

Farhana berkata...

Kak lizi.. Nape speechless.. Hehehe.. Pasti "dia" setia.. Sebab akak pun setia.. Kan akak kan? ;)

Farhana berkata...

Hisham.. Hahaha.. Tepuk dada? Baik2.. Akan tepuk ngan hati2.. Ahaks..

HonEyBuNNy berkata...

yeeahh ila setuju la statement tu...huuh..mb lelaki tu belum jmpa lg perempaun yg ley buat diorg setia..uhhuuh...ila dlu xpernah knl erti setia hinggalah knl dgn some1 membuatkan ila setia pd yg 1..uhuuh..ewwahh...

p/s-->>cita balqis gane harine??ihihi

Eazy Izzuddin berkata...

ku lelaki setia
hehe
=P

btw thanks congrat me
hehe

Biela Jailani berkata...

haha. macam taman botani ye . Setia itu perlu . bagi i cukup la satu dan setia. buat pe banyak2.buat masalah je

syaf berkata...

betui 2...tp besenyer laki die akan setie tp bile dah ade yg lagi cun melecun akan ter curang gak cam 2 gak ngan pompuan tp x semue

HEMY berkata...

kalau poligami setia gak..tp bukan setia pada yg satu...tp setia pada kasih dan cinta pada semua isteri..mknanya tak pudar..setia la tu kan

Kuwe berkata...

hai.
saya lelaki.
saya setia.
kihkih.

Farhana berkata...

Ila.. Wahhh dia.. Jiwang jugak.. Hehehe.. ;p

Farhana berkata...

Eazy.. Hehe.. Yeke ni? Ahaks.. Anyway, sama2.. ;)

Farhana berkata...

Biela.. Haha.. Taman botani, cantek kan? Ahaks.. ;p

Tapi rmai yg suke peningkan pale.. Hehe.. ;)

Farhana berkata...

Syaf.. Yup2.. Tak semua bgitu.. Heehee.. Tapi yg cun sajakah? Ahaks.. ;p

Farhana berkata...

Hemy.. Yep.. Tu juge stia namanya.. Sbb tu setia tu susah nak definekan.. Hmmm.. ;)

Farhana berkata...

Kuwe.. Haha.. Poyo jek ayat ko tu.. Lelaki setia ke ni? Ahaks.. ;p

Dak Wan berkata...

Setia bertempat..... kalau rasa-rasa nak enjoy lagi, takyah lah bercinta lagi. Buat sakit hati orang lain kan?

dilot berkata...

back to basic, ...

bak kate megat dlm entri dilot...

zella berkata...

lelaki wajib setia heheheh

Lan Bingka berkata...

kadang2 kita rasa kita akan setia sampai bila2, tapi kita tak dapat jangka apa yang akan berlaku pada masa akan datang. banyak perkara yang akan berubah mengikut waktu. Mungkin kita, pasangan kita atau keadaan dah tak sama macam dulu. hmm...kita manusia biasa

wandisini berkata...

setia kah anda?
apa yang penting dalam perhubungan ialah kepercayaan.

kena saling percaya mempercayai, barulah hidup aman dan harmoni.
insyaallah.

arn niesha berkata...

ermmmm akak penting ke nk setia? camneh nk tau mr. right kte klu nk ikut dfnition kwn akak y cam tmn botani tuh?cam bkarat jek...

AzuanBudakPandai berkata...

mane ade netry ko tak jiwang hehe..lelaki setia bila jumpe de right one...ye la kot huhu

Jawa a.k.a USERMODE berkata...

Huh...apekah~!?

"Setia..." sama juga seperti "cinta". ianya akan datang dengan sendiri tanpa perlu kita sangsi atau risaukan. yang penting tiang-tiang utama dah kuat, nothing to be worry about this issue.

"Jangan lah kamu sangsi dan risaukan tentang kesetiaan pasangan kamu kerana ianya menimbulkan rasa syak dalam suatu perhubungan dan secara tak langsung menunjukkan secara terangan yang kamu tidak ada 'trust' yang mana AMATLAH diperlukan untuk mewujudkan 'cinta'."

Instead of memikirkan kesetiaan pasangan kamu, adalah lebih baik kamu sendiri mengkaji diri...dan tanyakan soalan pada diri kamu sendiri bila out of sudden kamu terfikirkan tentang kesetiaan si dia...

"Adakah aku ada memberi dia reason untuk goyahnya kesetiaan dia?" Fikirkanlah sendiri... dan tangani.

Framestone berkata...

bro setia x...????

BroFramestone Blog

Naz berkata...

entry yg cukup bagus. pandai anak bapak explored topik ni erk... ahaks..

masing2 ada pengertian sendiri. ada yg setia hanya utk si 'dia'. ada juga setia kepada mereka2 yg setia dgnnya. ataupun setia sanggup ku 'korbankan'.. huhuhu... jgn smpai mcm tu dah ler erk... hehehe...

dlm bnyk2 setia, setia pada Yang Satu tu paling utama, suci dan tulus. selain tu setia kpd negara dan bangsa juga wajib ada pd semua org. kalo x der, kita humban saja org tu ke pulau yg x der org... hahaha...

Kalo setia dr segi perhubungan cinta, itu memang perlu. x kan nak senang sama2, bila susah.. cabut... selain tu setia kpd seorang pasangan tu juga penting. melainkan jika ada sebab yg kukuh utk berpoligami. masing2 ada akal dan hati utk membuat pertimbangan. jd, tepuk dada, tanya kaunter... ahaks...

cik EPAL berkata...

suka lelaki yang setia :)

Farhana berkata...

Dak Wan.. Yep.. Betul gak tu.. Hehehe.. Enjoy dulu.. Main2 jek bak kate orang.. ;p

Farhana berkata...

Dilot.. Basic.. Yeah, tapi manusia.. Suka sgt ngan yg kompleks.. Nape ek? Hmmm..

Farhana berkata...

Lan.. Hmmmm.. Kita mmg manusia biasa.. Kan? But at least, kita penah jadi insan yg setia.. ;)

Farhana berkata...

WanDiSana.. Anda setiakah? Heehee.. Setia ngan kepercayaan.. Kalau dua2 tu ade, mantop laa.. ;)

Farhana berkata...

Nisa.. Perlu laa nisa.. Tapi kalau mahu enjoy tak perlu kot... Wakakaka.. ;p

Tapi kan, taman botani tu.. Mmg karat.. Haha..

Farhana berkata...

Azuan.. Hahaha.. Ko saje jek kan.. Ade jek laa entry aku tak jiwang.. Hahaha.. ;p

Nape ye la kot? ;)

Farhana berkata...

Bro Jawa.. Huh.. Apekah.. Haha..

I like the words tiang2 utama.. And setia datang ngan sendiri.. Hmmmm.. I always got stucked whenever you start to throw out your opinion.. Yep.. Agreed wit dat.. Akan gunakannya pada hubungan di masa akan datang.. Heehee. ;)

Farhana berkata...

Bro Syukri.. Memang.. Sangat setia. Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Pokcik Naz.. Hahahaha.. Pandai ke? Wakakaka.. Inspirasi dari bapak jugak.. Hehehe.. Bapak laa penyetia yg the best in the world.. Erk.. Penyetia? Hehe.. ;p

Setia ku korbankan tu takmo laa.. Mcm setia tu dah takde nlai plak nanti.. Pokcik, humban saye ke pulau perhentian ek.. Ahaks.. Yep.. Wajib ade, tak patut tak ada.. Kan?

Poligami? Hehe.. Nnt saye tanye kaunter ek.. Ahaks..

Farhana berkata...

Zella.. Semua kita perlu setia.. Kan?

Farhana berkata...

Cik Epal.. Hehehe.. Saye suke orang yg setia gak.. Heehee.. ;)

~ saye pn nak jadi setia..

ezany berkata...

lelaki yg setia.. maknanya dia setia kat pasangan dia yg satu jer.. takde cari lain pun.. hehe..

Jard The Great berkata...

susah ke nk carik pasangan yg setia... oit hana.. aku rasa ko patut guna disqus la...

topik2 dlm blog ko mmg hebat2 belaka... besh buat forum.. ehehe

Farhana berkata...

Ezany.. Ataupun pasangannya yang dua, tiga atau empat.. Boleh juga kan? ;)

Farhana berkata...

Jard.. Tak susah.. Kalau psangan yg betul dan tepat.. Heehee.. ;)

~ aku nak gune gak tapi aku takut hancur ranap aku buat nanti.. haha..

Rara berkata...

poligami? susah nk ckp..nme pn laki kn..smate2 nk poligmi,dorg kate la tu ikut sunnah la ap la..pdhal,buat bnde lain,xikut sunnah pn..

Farhana berkata...

Rara.. Kalau di jalan yg betul.. Takpe kot.. Huhu.. ;)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.