Tutup Blog Buka Blog!!! | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Tutup Blog Buka Blog!!!

26 comments
Tutup blog.. Ain kata ramai blogger nak tutup blog.. Aku ikut aje apa dia kata.. Haha.. Betul ke nak tutup? Janganlah.. Sunyi dunia maya kalau tiada blogger macam kamu dan macam aku.. Hehe.. Aku pula dalam perancangan dan masih lagi dalam peringkat pembentangan kertas kerja juga proposal.. Untuk apa? Bukan untuk kahwinlah yang pasti.. Haha.. Untuk buka blog baru.. APA??? BLOG BARU???


Kenapa terkejut tenuk? Dalam perancangan saja.. Jadi ke tak jadi aku pun belum tentu pasti.. Sebab banyak benda nak kena timbang berat, ukur lilit dan lain-lain.. 3 bulan lagi genap setahun aku berblog, pengalaman adalah sedikit, entahkan cukup entahkan tidak untuk diapplykan dalam pembukaan blog baru.. Senang cerita, memang banyak ceritalah nak cerita.. Haha.. Tapi yang paling utama, kalau buka blog baru, mahu cerita tentang apa? Termampukah mahu dijaga? Haiyoo.. Ana manyak fenen laa fenen.. Any idea?




Mungkin boleh buat blog tentang muzik, lagu, nyanyian, belajar petik gitar.. Macam blog Daddy Naz.. Memang ramai gilerrr laa peminat, fan, kipas, aweks, balaks yang tersangkut kat Daddy Naz ni.. Dengar je petikan gitar belum lagi suara dia nyanyi, sure hancur berderai hati korang, cair lalu mengalami pemejalwapan.. Kecuali aku.. Tak percaya? Ngehehe.. Abang Besi pun ada juga kot buat pasal muzik.. Tapi sekarang macam dah tak nampak batang hidung dia.. Huuhuu.. Aku boleh ke? Hancur ranap kalau aku buat blog muzik.. Suara ke laut, alat muzik yang aku reti main? Bak kata kumpulan Sepah, congkak.. Tap tap tap pap.. Hahaha.. I like Shuib Sepah very muchhhh!!!



Idea lain? Tulis puisi.. Tulis novel.. Macam Anak Laut.. Macam Cik Amy Sensei juga.. Ayat dorang memang mantoppp!!! Aku pun tak pandai nak wat ayat bunga-bunga cinta macam tu.. Sebab tak romantik barangkali saya ini.. Erk.. Ada kena mengena ke? Huhu.. Takat i lap you, you lap i tu aku reti laaa.. Hehe.. Apa-apa pun, sajak depa memang best.. Mendalam dan tersirat.. Kadang-kadang mampu menyentuh hati.. Uhuk uhuk.. Kesimpulannya, aku out dalam soal sastera ni.. Kena berguru dulu barangkali di Gunung mana-mana.. Err.. Bukit laa.. Rendah sikit.. Bukit Bintang? Ngee..




Memasak.. Yeah.. Memasak.. Aku hebat.. At least aku masak air tak hangus okey.. Hehe.. Banyak blog sekarang cerita pasal cooking.. Blog Kak Lin ada.. Blog chef muda ni pun ada kadang-kadang.. Macam macam resepi ada.. Lauk pauk, western, eastern, northern, southern.. Cuppy cake pun ada.. Lalu aku reti masak apa? Nampaknya buat blog resepi juga aku tak termampu agaknya.. Huu.. Tapi aku reti masak okey.. Jangan reject dulu, rasalah dulu masakanku.. Heehee..




Snap snap.. Fotografi.. Blog Cikgu Murni.. Blog Cikgu Padlah pun ada juga kadang-kadang.. Banyak lagi blog pasal fotografi.. Ada kamera canggih boleh laa.. Aku ada kamera apa??? Kamera handphone??? Hmmm.. Hampeh jek.. Nak ambil gambar pun terketar-ketar.. Huhu.. Makanya sekali lagi aku out dalam benda-benda begini.. Haih..


Ada juga blog yang share content email dorang.. Menarik.. Contohnya blog ini, juga ini, dan ini lagi.. Aku sampai sini masih lagi buntu.. Mungkin tak jadi.. Mungkin jadi.. Nantilah fikir.. Kalau ada, 1hb Januari 2010 aku launch blog baru aku.. Wah.. Launch.. Macam kapal angkasa lak nak launch bagai.. Heehee..



Eh jap.. Mungkin kalau buat blog pasal medical things.. Menarik juga.. Kan? Tentang penyakit yang pelbagai macam tapi dengan approach yang lebih mesra umum.. Maksud aku dengan cara penulisan yang orang awam senang nak faham.. Ayat doktor tak banyak laa maksudku.. Akan difikirkan.. Kalian kalau ada idea, share sedikit dengan aku ek.. Okey.. Tata semua.. Assalamualaikum.. Taking care..





FOOT NOTE: Kalau join venture buat satu blog yang ada involve ramai blogger pun menarik jugak.. Ramai author mesti blog tu banyak perencah.. Wowwww!!!!




26 Comments Here:

joegrimjow berkata...

chef mude pon chef mude laaaa

tutup blog adalah stu benda yg normal setelah gagal mendapat apa yg di ingini
erkk
xmo la tutup,.,,

Zuewairy berkata...

apa kata kamo buat blog rojak.. masukkan apa yg kamo cakap tuh dalam satu blog..kan senanng..hehehehe ;)

anakcikmad berkata...

dik farhana~

*ecece,ada dik tau*hehe

tulis smthg yg farhana rs senang+suke manulis, brla kami ni senang hati membaca...tp mcm slalu pun dh ok~ ;p

ha...bab medical thingy pun mcm bernas...

btw,
xyah la smpi ttup blog eh ;p

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

ala...takmo la tutup blog...sayang la cikHana...banyak kenangan kat blog ni...

Tukang cerita berkata...

salam hana...
akak paling takkan buat...
'blog resepi.....'
akak masak air je tk hangus, yg lain semua hangus.....hahahahah......

~buat blog tentang medical pun ok gak...Tukang ubat mesti suka dan akan jengah.... :)))

cik EPAL berkata...

tak payah la tutup.....

Kuwe berkata...

haha. nk tutup blog da tu bukak blog baru lah maksudnya? cess. apa beza nya. senang2 delete je sume entry da tu tulis baru :p

en_me berkata...

kita kawann kanns.. ehehe

Zumairi berkata...

buat banyak2 blog nanti takut tak terjaga ;-)he he..tapi terpulang pd msg2..kalau saya petua supaya blog terjaga ialah buat blog yg pakai domain dan hosting berbayar...kompom terjaga..psl dah bayar he he ;-)

nursarah87 berkata...

tutup boleh, then buka semula, jgn delete sudah..huu

Jard The Great berkata...

eheheh... ermmmmmmm

foot note tu menarik ar... leh bukak kelab terus.. pastuh leh wat blook.. ehehe

chah~ berkata...

xmo tutup.. jangan tutup blog.. huhu..

tapi kan.. ade ke org masak air sampai hangus..? ngahahhahaa..

Zumairi berkata...

daripada tutup lebih baik upgrade blog

http://paksuu.com

Farhana berkata...

Joe.. Kamu mmg chef muda tau.. Hehe.. Salute sama kamu.. ;)

Ku tak tutup blog daa.. No worries maa.. Cuma mau bukak lagi satu saja maa.. Tapi tu pn tak sure.. Hehe..

Farhana berkata...

Zuewairy.. Haaaa.. Mnariksss tu cdangan kamu.. Tapiiii.. Tak hebat mende tu sume.. Hik hik.. ;p

Farhana berkata...

Kak liza.. Wahhh.. Akak tau.. Hehe.. Tu laa.. Medical things.. Okey kan.. Hehehe.. Akan difikirkan.. Thanx akak.. ;)

Farhana berkata...

Aainaa.. Kenangan terindah - Samson.. Hehehe.. Tak tutup pon.. Tak penah rase nak tutup cuma mahu try bukak lagi satu. Tu pn kalau trlarat laa nak jaga.. ;)

Farhana berkata...

Waalaikumsalam akak.. Eleh.. Akak masak hebat saye tahu.. Kalau tak takkan tukang ubat sehat jek.. Ngehehe.. ;p

Air saye masak pn tak hangus kak.. Haha.. Tapi kan akak.. Tukang ubat baca blog ke? ;)

Farhana berkata...

Cik epal.. Tak tutup pun.. Takmo laa tutup.. Sayang sama ini blog.. Sayang sama cik epal gak maa.. ;)

Farhana berkata...

Kuwe.. Hahaha.. Kamu ni salah kefahaman ni.. Huhu.. Ku mau buka lagi satu blog.. Itu ajo.. Hehe.. ;p

Farhana berkata...

Zumairi.. Wah.. Lama dah tak nmpk kamu.. Hmmm.. Tu laa.. Takut tak trjaga kan.. Nak pkai domain dn hosting sndiri, wat masa ni tak lagi kot.. Huhu.. ;)

Farhana berkata...

En_me.. Kawanssss??? Op kos en_me.. Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Nursarah.. Hehe.. Tak delete.. Sayang sgt.. Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Jard. Mnarik kan?? Ku pn rase gitu gak.. Pasti meletopsss blog tu nanti.. Heehee. ;)

Farhana berkata...

Chah.. Takmo takmo takmo.. Tak tutup.. Nnt chah windu kan? Hehehe.. ;p

Ade laa orang masak air smpi hangus.. Tapi tak tau sape.. Haha..

Farhana berkata...

Zumairi.. Hehe.. Tu blog baru kamu ye? Huhu.. nanti ku jengah yek.. ;)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.