17 Dis 2009

Entry kali ini mungkin akan membuatkan aku dilabel sebagai produk gedik.. Produk perah-san nak mati.. Produk yang tak laku-laku.. Eh.. Aku produk ke.. Aku wanitalah.. Aku wanita biasa.. *wink wink*



Apa itu DOT DOT DOT??? Sofea Jane dalam filem sensasi itu? Lydiawati dalam filem bersama Rosyam Nor itu? Ouh tidak.. Dot dot dot itu adalah SAYANG.. Aku ulang tajuk.. Take Note!!! Aku Nervous Kalau Kamu Panggil Aku Sayang.. Ngeee.. Bak kata Jard, wanita cepat sikit memperasankan diri.. Ouh.. Mungkin tak semua, sesetengah saja darinya.. Aku tergolong dalam sesetengah itu.. Bukan salah aku kan kalau aku cepat terperasan??? But seriously said, aku cukup nervous bila ada LELAKI yang memanggilku sayang.. Kalau perempuan takde lah aku berdebar-debar, dag dig dug.. Lain pula kondisinya kalau itu yang terjadi.. LELAKI.. Bila LELAKI panggil aku dengan sayang.. Ouh.. Rasa macam nak tercabut lutut.. Dah tercabut rasanya.. *gini ler orang cepat perah-san* I am very proud to tell you that I am a sensitive cute little girl.. Little or big? Confusion di situ.. Haha.. Aku sensitif dengan itu perkataan SAYANG!! Serious.. *muka serius gilerrrr*




Apa yang akan aku katakan nanti mungkin akan mendatangkan kata-kata dalam hati para lelaki mungkin juga perempuan, " haish minah ni, over terasa pulak, perasan, gurau sikit pun tak boleh.." Huhu.. Aku walaupun hidup dalam kepompong kemodenan, tapi aku konservatif, mind aku sangat dan sangat konservatif.. Bagi aku SAYANG itu bukan boleh disebut dengan sesuka hati.. SAYANG must come deep from the bottom of your heart.. Dari sayang itu nanti akan bawa pada rasa-rasa yang lain.. Bila ianya disebut atas dasar suka-suka, gurauan cuma, satu hari nanti perkataan SAYANG itu mungkin tiada nilai.. Bila itu terjadi, masa itu kita pun mungkin akan ragu-ragu, meraba dalam kegelapan mencari mana letaknya erti SAYANG sebenar.. Aku tiada niat untuk mengguris sesiapa, atau budget diri macam best, macam ramai sangat lelaki dok panggil aku sayang,*seriously, ade ke Cik Hana?*




Sebelum melambaikan tangan, mengangkat kaki, aku nak mohon maaf atas pandangan aku.. Ini cuma pandangan peribadi aku.. Anda mungkin boleh saja tidak setuju dengan aku.. Heehee.. Lain manusia, lain ragamnya kan? Yang penting, kita Respect his or her view.. Relaks saja dengan view masing-masing dan kalau perlu Respon kita respon dengan cara yang positif.. Mak aii.. Dah macam 3R pulak aku ni.. LOL!!!


Okey semua.. Petang nanti akan berangkat pulang ke Melaka.. Balik rumah, kalau ada kelapangan, aku jenguk korang ye.. Sayang semua.. Tata.. Assalamualaikum..








FOOT NOTE: Kalau mahu panggil sayang juga boleh.. Begini panggilnya.. Hai Farhana Sayang (tanpa niat).. Muahahaha.. Senget betul idea aku.. LOL!!!


P/S: Ade tak kawan-kawan biasa, between a man and a woman, panggil SAYANG antara mereka? Or sayang is juz a universal word to express appreciation to a relationship, doesn't matter friendship, dan macam-macam ship lagi.. If that is so, then I deeply apologized for having these kind of thought.. Sekian..


44 Comments Here

Hi syg! Erk? Silap komen box. Hehehe.

REPLY

Ikut situasi dan intonasi kot....

akak jenis yg suka panggil org sayang....
hahahahhahaaa.......
cth : kalau dah ajo students tp tak faham2...even students lelaki pun, biasanya akak akan kata....
"macam ni lah sayang oiiiii...."

tu, tak kira gedik kan?
:P

Tapiiii..kalau antara lelaki dan pompuan yang tkde hubungan dan ikatan, lagi2 plak kalau hingga menerbitkan sesuatu 'rasa' yg lain...macam tk sesuai lah plak....

REPLY

panggil syng kat kwn perempuan best sikit.. nampak mesra . hhehehe.. last2 jadi skandal.kekasih gelap.

www.pengerindu.com

REPLY

hai cikHana sayang....camni ek??? heheheee...;p

dulu² rajin gak panggil kawan² lelaki "sayang"...tapi cam aainaa panggil hana tu la...pangkalnya ader nama mereka....tapi itu dengan kengkawan yg rapat je la...takpun bila tengah geram tapi terpaksa tahan marah bila dier tak paham pe yg aainaa cakap...huhuu...;p

REPLY

perkataan sayang tu best... berderau darah tau bila org yg kita suka pggl sayang kt kita

REPLY

sayangggggggggggggggg


hahahahahahahha

REPLY

sayang..
(tergetar2 x lutut)

sayang..
(ntah2 dh lucut lutut)


hehehehe~

REPLY

aku pun malu nak panggil ko syang haha...

aku lelaki pemalu...p

REPLY

for me..
SAYANG is very special n unique word..
so, dun play with it..
the word that involve with feeling..
beware!!!!!

REPLY

erm mmg ader setengah lelaki mmg mudah kata sayang...dgn wanita...tapi pelik kat bini dia susahlak nak panggil sayang ;-!

http://paksuu.com

REPLY

erk
nak panggil kan takot ada skandal plak
so
xyah la panggil

REPLY

SAYANF..u ne..ape pos gni..nati tersebar skandal kte..hahaha..aku ade je panggil kwn aku syg..lakilah..okay aje..tapi tade niat..kalo kat pakcik kasih br ade niat kot..=)

REPLY

hai farhana sayanggg :D

REPLY

haha
ko perempuan yg senang cair

REPLY

hai sayang.

amacam?

kihkih. gemuruh jiwa betol.

REPLY

hello farhana sayang..ngeh3.....ya ada kawan jek tapi pgl abg n ayg....erm siapa?? biarlah rahsiaaaaa.....hahahah

REPLY

Salam sayang,
Semoga hadirnya sinar baru 1431 Hijrah, menghijrahkan kita ke arah yang lebih baik...

REPLY

serius
panggilan camtu buat kita meremang tengkuk

dan perkataan 'sayang' tu sgtla mahal nak dikeluarkan sesuka hati

betul kan farhana sayang~hik

isk, we have sooo much in common la dik

^_~

REPLY

hai cik farhana sayang... salam kenal...ekeke...


~perkataan sayang da jd sgt common lately...dlu klu ade yg pggil syg cm gemuruh jiwa semangat membara la jugak...tp skang... ngn kwn2 laki or pompuan pon rs biasa...sbb..saya sayang sume!!!! hehe..

REPLY

Dak Wan.. Hai.. Erk.. Silap balas.. Muahahaha.. ;p

REPLY

Kak nurul.. Ouh.. Student itu enggak pape.. Hehe.. Tu laa.. Kalau lelaki pompuan ni haa.. Mmg laa tak salah tapi untuk org yg cpat prasan mcm saye ni tak leh kot. Hahaha.. ;p

REPLY

Jacky.. Haha.. Ko ade skandal mcm tu eh.. Jeng3x..

REPLY

Aainaa.. Haaa.. Bukan mcm tu.. Hehehe.. Sbb kamu pompuan.. Takde hal.. Hehehehe.. ;p

REPLY

Hai dik atteya sayang.. Heee.. ;)

REPLY

Bro John.. Hehehe.. Berderau darah? Pergghhh.. Sbb tu tak leh sesuku hati jek pggl, takut berderau darah. Heeehee.. Bro mcm ade experience saje.. ;)

REPLY

Syazwan.. Tak cukup kuat.. Panggil lagi kuat boleh??? Hehehe..

REPLY

Zuewairy.. Halamak.. Kantoi dh tercabut lutut.. Meh tulun pasang balik meh.. Hahaha.. ;p

REPLY

Azuan.. Hahaha.. Aku pn malu nak dengar.. Segannssss.. Muahaha.. ;p

REPLY

Minna.. Yup.. Jangan sesekali.. Heehee.. ;)

REPLY

Paksuu.. Padahal tu yg lebih baik kan.. Pggl isteri sndiri SAYANG.. ;)

REPLY

Joe.. Skandal??? Hehehe.. Kalau pggl dgn tulus hati takde laa skandal.. Ahaks.. ;p

REPLY

Ain.. Hahaha.. Saje jek aku nak bg trsebar gosip kita dua.. Muahaha.. Pakcik kaseh ko pggl sayang??? Aku jelessss laa mcm ni.. Haha..

REPLY

Hai cik Epal sayangsss.. ;)

REPLY

Hans.. Hoho.. Yup2.. Aku memang.. Heeeheee.. ;)

REPLY

Kuwe.. Hahaha.. Ish3.. Memang gemuruh.. Haha.. ;p

REPLY

Ila.. Sape2??? Hehehe.. Rahsia lak dia.. Huhu.. ;)

REPLY

Salam kak Lin sayang.. Salam Maal Hijrah juge.. ;)

REPLY

Kak lizi.. Meremang bulu segala bulu.. Huhu.. ;p

Betul akak, sgt mahal dn bukan buleh sesuke hati sebut kan.. ;)

That is why kita sehati dn sejiwa juge seiring lalu sejalan. Heehee..

REPLY

Hai cik miera.. Heehee.. ;)

Yup.. Gemuruh itu mmg.. Hehehe.. Tapi gemuruh ngan org yg kita suke kot kan.. Kalau tak, mcm takde hal.. Errr.. Ye laaa.. Betul gak tu. Heehee.. ;)

REPLY

hey2..
di gelar blog mantap neh
mmg pun..
byk kisah2 love...
hehe

REPLY

Eazy.. Aigooo.. Bese jek.. Maseh bnyk nak blajo.. Huhu.. Macey2.. Kesah love.. Haha.. Tu laa pasal.. Aiseyyy.. ;p

REPLY
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes