Bank Tajuk Dah Kekeringan Tajuk.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Bank Tajuk Dah Kekeringan Tajuk..

48 comments
Pes of all.. Ini entry bukan untuk review drama or so whatever.. Sebabnya aku sux dalam mengulas drama, filem, lagu atau yang seangkatan dengannya.. Tak sehebat ini budak dalam mengulas dan review apa jua movie atau drama, rating dia dahsyat, unik dan agak pelik.. 9.9 bintang? Pes time aku dengar.. Muahaha..


Actually idea untuk berblog dah makin pudar sebabnya semangat dan segala jiwa aku dah aku curahkan ke bawah.. Ehem ehem.. Gambar bawah laa.. CINTA BALQIS.. Dulu tak layan, sekarang baru gedik-gedik berebut remote dengan adik aku bila jam struck 6.30 p.m. Tengah setia menunggu episod akhir, dengan Ezanykah, dengan Hassankah.. Hati aku dambakan Hassan.. Please tuan director.. Kalau drama belum habis bikin, tolong ubah ending dia supaya last2 dengan Hassan.. Kalau tak aku takmo nengok daa!!!


Korang semua.. Sape nengok drama air mata ni? What? Apa barang nonton? Alaa.. Drama Melayu sekarang banyak jugak yang malatopss laa.. Walaupun ade sesetengahnya bak kata entry Prof Dr. Black_Mel (yang mana gambar entry ni aku suka giler), sarat sangat dengan adegan makan-makan.. Ahaks.. Itu aku sokong.. Lepas tu, tiap kali makan, mesti sama jek colour air dia.. Apekah? But overall, ada juga kemajuan drama-drama Malaysia kita.. Syabas mere bete..




Aku suka quote dalam poster Cinta Balqis.. DIA MENGEJAR CINTA, NAMUN TANPA DISEDARI IA HANYA DI DEPAN MATA.. (gayanya macam Hassan jek hero.. i sukeee la macam ni..) Teringat aku pada entry Aci Aci Buka Pintu.. Heehee.. Kalaulah Balqis ada depan aku, satu saja aku nak nasihat dia, jangan dok kejar sangat cinta tu.. Lagi satu boleh tak kurangkan nangis, sebab bila ko nanges aku otomatik nanges.. Aiseyyy.. Hilang macho aku depan adik-adik aku.. Serious kalau aku nanges, semua pandang aku lalu tanya, "mata masuk habuk ke Along?".. Ouh.. Apakah..




Aku suka tengok gambar di atas, ihsan Uncle ini.. Bagi aku, sekeping gambar boleh bawa seribu makna.. Kalau beribu keping.. Haa.. Cube darab.. Kan ke dah berjuta makna.. Sebab tu entry aku, aku suka tepek gambar.. Ada makna tau.. Hehehe.. Walaupun bukan muka tuan empunya blog.. Sekarang malas nak tepek muka sendiri, sebab dah ramai jatuh hati.. Muahaha.. Okey okey.. Saya perasan jek.. Nanti akan aku post entry khas tentang gambar.. Tungguuu!!!


Last but not least, aku selaku Tuan Punya Cahaya Yang Riang Gembira ingin ucapkan Selamat Menyambut Hari Natal, Merry Christmas buat kawan-kawan yang beragama Christian.. Buat yang lain, selamat bercuti kengkawan.. Malam ni korang jangan lak duduk tepi tingkap macam Bro multi talented ini.. Duduk tunggu tok janggut datang bagi prezzie.. Ahaks.. Okey, till next entry.. Assalamualaikum..







FOOT NOTE: Serious dah tak tahu nak pikir tajuk apa untuk entry.. "Bank tajuk" dah kering??? Basahkan balik!!!



48 Comments Here:

avid gunner berkata...

aku ingat review novel pop la tadi...

Amieynna Amin berkata...

kekeringan idea?
taip.. "ON IDEA" hantarkan ke 12345678...
hehe..

daku pon suke cinta balqis ini..
tp penat tgk die nangis..
n kite pon nak die ngan hassan..
cian hassan da byk bkorban demi cintanya..

HonEyBuNNy berkata...

ana...cita cinta balqis cmna skrg?? ila sejk balik uia xtgk lgsg.....amat sedih nak tglkn cita ne tau...tapi bila bca entry neh teregt balik....cmna dgn balqis skrg?? cita ckit2..bgeh3..xtau nak tya sapa...dk uia xdk tb..uwawwawa...bilik tb lak jaoh..uhuh..nak on9 tgk lam tenet ptg2 ada clus mls ckit..huuh..

Biela Jailani berkata...

rendamkan otak semalaman . heeeee

nursarah87 berkata...

ku tak miss tonton cinta balqis.. ceritanya now hasan tak kawin dgn mimi pun..mimi jatuh masa nak akad nikah, n keguguran..kantoi terus. huu

mr.syazwan berkata...

cinta balqis yg kat tv3 tu kan???

haram den tgk...

tpi my cousin suka banggat cite ni..

di hati tetap berblog je..

hahaha

slmt hari natal...

yeaahaakk

Tukang cerita berkata...

lama dh tak layan movie kat tv....
:)

Kaito berkata...

best ke citer ni? aku dah lama tak tengok tv....kalau best, nak try download lah..hehe

wan2911 berkata...

kadang on tv trus kuar cite ni, layankan je la..hehe

boleh tahan best gak cite ni, tapi malas nak on tv dekat2 magrib slalu..hehe ^_^

HonEyBuNNy berkata...

ahhh...ila xsbr nak tgk...sgtlah jeles tgk korang asyk bercerita ja..awl2 ritu ja ila tgk..hurm...

paksuu berkata...

ader gak drama melayu yg best...entahlah entahapa2 tiba2 suka Awan Damia lak...Scha berlakon sempoi je.

Naz berkata...

cik hana layan gak crita nih. pokcik tertengok 1 episod, terus follow smpai skrg. memang crita2 drama skrg dah pandai mainkan perasaan penonton. hehehehe....

bro multi talented tu tngh bz lah. pokcik x nmpak pun dia duk kat tepi tingkap... skodeng erk? hahahaha

Farhana berkata...

Avid gunner.. Hahaha.. Novel pop.. Apekah itu? Ngee.. ;p

Farhana berkata...

Minna.. Oh minna.. Dah on, takde pape pn minna.. Muahaha.. ;p

Tau takpe, seyes dia bnyk giler nanges dlam cite ni.. Tapi layan gak laa.. Hahaha.. Smoga last2 dia ngan hassan.. Amin.. ;)

Farhana berkata...

Ila.. Dah cite kpade kamuu.. Smoga enjoy ek.. Hahaha.. Ku hidangkan sama sprt kamu tonton tv.. Ahaks.. ;p

Farhana berkata...

Biela.. Semalaman? Tak cukup kot.. Sebulan.. Pasti basah dan tak kering2.. Ahaks.. ;p

Farhana berkata...

Sarah.. Hehe.. Best kan cite ni? Hope ending dia mnarik.. Heee.. ;)

Farhana berkata...

Wan.. Hang ni mmg laa.. Tapi takpe, hang tak tgk TV, tapi dok cucuk bintang kat blog.. Bagus gak tu.. Heee.. ;p

Farhana berkata...

Kak nurul.. Nape lama dh tak layan? Layan bopren baru ek? Ahaks.. ;p

Farhana berkata...

Kaito.. Menarik gak.. Heehee.. Usha jek on9 kat TV3 pny website.. Huhu.. ;)

Farhana berkata...

Wan.. Ooppsss.. Heehee.. Trsegan di situ.. Heehee.. ;p

Farhana berkata...

Ila.. Takpe, balik umah sila nengok okeyh.. Kat hostel pn boleh.. Haruss nengok, tggl belas2 episod jek lagi ni.. ;p

Farhana berkata...

Paksuu.. Wah.. Layan awan dania.. Best gak.. Scha tu lawak.. Hahaha.. ;p

imHepPie berkata...

x tgk sbb x minat eira haha jahat gile mulut

Farhana berkata...

Pokcik Naz.. Baru stat layan since 3 mggu yg lpas kot.. Hehehe.. Mnarik gak.. Kalau tak, pokcik pn takkan tertarik.. Ahaks.. ;p

Perasaan pokcik termainkan gak ke??? Heee.. ;p

Halamak.. Kantoi.. Hehe.. Tak skodeng, usha dari jauh jek.. Sibuk jamming ler tu..

Farhana berkata...

Mimie.. Hahaha.. Kasi tau sama eira.. Hohoho.. ;p

balqissy berkata...

xpernah tgk lagi citer tu.... =(

Sharif John berkata...

X minat citer cinta. minat citer bunuh2

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

aainaa tengok sipi² je..tak follow sangat cam citer hassan satu lagi...hehehheee...;p

Annies berkata...

saya pun follow crita ni. bestkan.. tak perasan pulak cogankata crita ni "dia mengejar cinta sejati.... namun tanpa disedari ia hanya di depan mata".. huhuhu, mendalamnya ayat tu.

Framestone berkata...

he..23x bro sikit pun xtgk cite nie..even tahu gak sikit2 dari iklan tv3 he..23x

ala awat xde idea.. susah2 je wat entry pendek cam kat blog bro.. ade je tajuk2nya bro boleh fikir he...23x

out of topic--> he...23x nk memudahkan penyemakan...elok guna SPSS..blog bro xmampu nk wat system poll yang kite leh detect sape yang mengundi by click kan...

xkisahla..asalkan pemenang kite dah ketahui.. insya'lah tahun depan ade lg contest bro akan wt

BroFramestone Blog

pal7 berkata...

hana..
alangkah indah kalau umah ade tv..lalalala

Jard The Great berkata...

hehehe.. aku jarang dah layan TV

Farhana berkata...

Balqisyyy.. Lor.. Makanya harus pi nengok.. Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Bro John.. Hehehe.. Skang tak payah layan drama cinta pn hati dh bunga2 cinta.. Ahaks. ;p

Farhana berkata...

Aainaa.. Hehehe.. Dua2 hassan ni mnarik.. Suke dua2.. ;)

Farhana berkata...

Cik annies.. Follow gak? Hehehe. Best kan? Huhu.. ;p

Tau takpe, cogankata dia tu best tu.. Hehehe.. ;)

Farhana berkata...

Bro Syukri.. Heehee.. Mmg dh tak reti nak letak tajuk.. Tapi skang dh kmbali.. Hahaha.. Bnyk idea dh nk tulis ni.. Ngee.. ;p

Farhana berkata...

Pal.. Hahaha.. Padan muke dia.. Pi la umah uda nengok.. ;p

Farhana berkata...

Jard.. Ku tahu, bnyk layan novel ni.. Hehehe.. Kan? ;p

Annies berkata...

x silap dlm website tv3 ada ulangannya kan? pernah gak x tengok beberapa siri.

cogankata yg selalu ada kena mengena dgn yg hidup.. ;)

Farhana berkata...

Cik annies.. Ade2.. Saye pn awal2 tak tgk, dgr org cite jek.. Heehee.. ;)

Hehehe.. Yup2.. Dkat ngan khidupan.. Kan?

Naz berkata...

not badlah ceritanya. nak kata termain tu adalah kot. geram dgn watak anak sedara dan mak sedara yg jahat tu... rasa mcm nak sepak penerajang jer si mukhriz tu.. hahaha...

kantollah tu.. :p

Farhana berkata...

Hahahaha.. Ke pokcik brkenan kat mimie tu??? Haha.. Makcik senah tu mmg, rase nk cili jek mulut dia.. Haish.. Sabar jek laa.. Tapi mukhriz tu comel.. I like laa pokcik. Hehehe.. ;p

~ shhhh.. nnt org tau.. ;)

Naz berkata...

mimi tu pun ok gak. tp prangai dia x leh nak blahlah... hahahaha...

x der org tau punyer.. ahaks..

Farhana berkata...

Mimi tu pn okey? Hehehehehehehehe.. Ish3.. Pnjang lak saye gelak ni.. Haha.. ;p

~ x aci.. pokcik dh tau.. sila zip mulut ek.. ;)

Naz berkata...

hahahha.. naper? x sesueiii ker ngn mimi tu. hahahaha...

okeyhh.. pokcik zip ini mulut. dun wori ;)

Farhana berkata...

Tak sesuei??? Muke pn dh sbijik mcm mimi dh saye nengok pokcik.. Sesuei sangattttt.. Ahaks.. ;p

Heehee.. Kalau tak zip, saye jahit jek.. Hahaha..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.