Sequelae Aku Suka Yang Oldies.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Sequelae Aku Suka Yang Oldies..

22 comments
Setelah 10 bulan, genap entry yang ke-200..


Setelah Ain pulang.. Inilah entrynya, sambungan kepada entry Aku Suka Yang Oldies.. Selamat membaca.. Senyumlah senyumlah ahai Cek Mek Molek.. Heehee..




Pada hujung minggu itu, rumah si gadis didatangi sepasang adik beradik.. Kakaknya kawan kepada ibu si gadis.. Adiknya, sang teruna dibawa datang bertandang sekali.. Jemputan dari ibu si gadis.. Makan malam katanya.. Sang teruna diperkenalkan pada si gadis.. 35 umurnya.. Punya kerja tetap, punya rumah juga kereta sendiri, begitulah panjang lebar mukadimah dari kakak kepada sang teruna.. Si gadis hanya mendengar dan sesekali tersenyum.. Mungkin lauk di hadapannya lebih menggoda berbanding sang teruna di hadapannya itu.. Heehee..




Sesekali dicuri pandang wajah sang teruna di hadapannya.. Tinggi.. Tegap dan sasa.. Mampu dibayangkan 6 pack yang ada.. Ooppss.. Terlebey sudaa.. Ada peluh masam masam manis memercik di dahi si gadis.. Dada seperti dihentak-hentak, debar makin ketara.. Pipi rasa panas terbakar macam dalam oven, kemerah-merahan.. Siapa tidak mereng kalau sang teruna persis Aaron Aziz jika dipandang sekilas.. Dua tiga kilas.. Errkkk.. Macam Kawie???? Muahahaha.. Usai makan malam, kenyang menjamu perut, menjamu mata.. Si gadis seperti gadis-gadis ayu biasa, terperuk di sudut dapur mencuci pinggan sambil bersiul.. Eh tak.. Menyanyi lagu Cari Jodoh Wali Band.. Tiba-tiba disapa dengan satu suara dari belakang.. Sang teruna rupanya datang ingin berbicara, mendengar suara.. Auww.. Si gadis teruja, rasa macam nak main splash splash air je macam dalam cerita Hindustan.. Takde kolam renang, sinki pun jadi laa.. Happy what.. Heehee.. Satu saja pun soalan yang ditanya.. Tapi happy si gadis tak hengat dunia..


"Rumah belakang ni takde orang duduk eh???" tanya sang teruna...






Tetamu pulang.. Ibu si gadis menariknya duduk di ruang tamu.. Ayah hanya duduk di satu sudut mendengar acuh tak acuh.. Malas mahu kacau daun.. Lalu ibu tanyakan pada si gadis..


"Macam mana dengan lelaki tu??? Okey tak??? Itulah dia calonnya.."


Si gadis terkesima tapi tak lama kemudian ada senyuman terukir sedikit demi sedikit.. Namun tiada jawapan terkeluar dari bibirnya.. Ibu si gadis hanya memandang tapi dalam hati dia tahu apa jawapan anak gadisnya itu.. Kata orang, diam tandanya bisu.. Eh silap.. Diam tandanya setuju.. Ehem ehem.. *Renjis renjis dipilis.. Tiba-tiba, bunyi kompang bergema yang datangnya entah dari mana..* Si gadis tersenyum dengan pipi kemerah-merahan..




Aku masih di sini.. Senyum.. Sampai ke telinga.. Dalam hati ada suka.. Di sinilah jawapan kepada tiap persoalan dalam entry sebelumnya.. Semoga anda berjaya memahaminya.. Tak faham??? Hehehehe.. To be continued.. Erkkk.. Bersambung ke??? Huhu.. Entahlah.. Okey semua.. Till here.. Assalamualaikum..





FOOT NOTE: Masih lagi tersenyum walau di kaki.. Erk.. Apakah???



22 Comments Here:

chokio_nia berkata...

OMG!!!!aku tak sabar nak tgu next cte..tape weh..tue2 bes gak pe..aku sokong..=)

joegrimjow berkata...

sbb senyum bertunang
ada ok

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

masih blur...tapi macam faham...macam tak faham pun ye gak...huhuhu...;p

sambungannya cikHana....=)

anakcikmad berkata...

haha...sgt suspens ni~
cpt2 wat next entry ;)

pal7 berkata...

hana da pandai mengarang sekarang yek..

kawie2020 berkata...

aku ok per? hehehehehe... kalau ko tgk aku live mesti tangkap cintan punyer.. hahahahahaaha...

Kuwe berkata...

haha. org suka taip benda yg bersambung sambung ya?


p/s:senyuman kaki?
p/ss:10bln 200entry? bole thn

Framestone berkata...

jgn senyum sorg2... bahaya he..23x

out of topic--> bro kahwin??? meh la pinang bro...cepat sikit bro kahwin he...23x

statement xleh blah... tue la... mmg tgh musim nie,...ramai yg nk kahwin...tp xnk pulak nikah dulu kan he...23x

oh berlajar kat ipoh ek.. kat mne ek.. kolej perubatan bainun ke?? (maaf dah lupe nama die)

www.broframestone.com

syaf berkata...

wah makin pandai buat gambar2 ni..bagus2

Dak Wan berkata...

Uish? Baru nak tackle dah tunang? Uwaaaa!!!

pauhputik berkata...

per 10 bulan dah 200 en3

purata sebulan 10 en3

hebat2

demo hebat

Farhana berkata...

Ain.. Haha.. Tunggu eh.. Ko pasti trkejut pada twist di pertengahan cerita nanti.. Muahaha.. Aku pn tak sabar.. Auwww.. Malu i.. ;)

Farhana berkata...

Joe.. Brtunang??? Wow.. Tu entry kamu... Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Anakcikmad.. Sis.. Suspens ke??? Hoho. Saye lagi suspens bile korang sume suspens.. Tungguu yek.. Hehe..

Farhana berkata...

Aainaa.. Haaa.. Ape yg paham ape yang tak tu??? Jeng3x.. Tunggukan sambungannya.. Wah.. Dah mcm cite telenovela laa plak.. ;p

Farhana berkata...

Pal.. Sebelum ni tak pndai mngarang ke?? Belaja dari zali jugak.. Heehee.. ;)

~ tapi karangan ke ni?? hurmm..

Farhana berkata...

Kawie.. Haha.. Live?? Aku mnunngu untuk tgk ko scare live.. Haha.. Nk tengok leh ke tangkap cintun. ;p

Farhana berkata...

Kuwe.. Mnarik sambung2 ni.. Mcm drama TV laa jugak.. Hehe.. ;p

Senyuman kaki?? Tu laa pasal.. Haha.. Faham tak??? Ku juge tak paham.. Muahaha..

Farhana berkata...

Bro Framestone.. Hehe.. Tu laa.. Nak wat guano.. Laa ni asik senyum sorang2 jek.. Muahaha.. ;p

Pinang bro??? Baik.. Nanti saye suruh dia dtang masuk minang bro.. Jeng3x..

Farhana berkata...

Syaf.. Gambar2?? Blaja dari kamu kot.. Haha.

Farhana berkata...

Dak Wan.. Hahaha.. Tackle??? Hahaha.. Mane leh.. ;p

Farhana berkata...

Matju.. Hebat ke??? Hehe.. Macey2.. Walaupun update entah pape jek pn.. Haha.. ;p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.