16 Dis 2009

Tajuk kedengaran sedap.. Eh silap.. Kebacaan sedap.. Hoho.. Tapi tiada Neng mahupun Bibik yang akan melibatkan diri dalam entry ini.. Hanya penghias tajuk semata-mata.. Biarlah mereka berehat.. Asyik bekerja memerah keringat.. Mendera? Atau didera? Hmmmm.. Jom borak soal rasa.. Soal cinta.. Lelaki dan wanita.. Ini orang pasti suka.. Hahaha..




Spouse = Soul Mate???


Neng dan Bibik hanya penghias tajuk dan bunga-bunga mukadimah.. Lupakan mereka seketika.. Fokus pada aku.. Ya.. Aku.. Heehee.. Entry ini kita cerita tentang soul dan mate.. Bukan orang bukan juga haiwan belaan.. Cuma 2 perkataan yang bila digabungkan ia menghasilkan magik dalam hati.. David Copperfield pun belum tentu dapat buat magik seperti itu.. Heehee..



apa itu soul mate???


Semua punya keinginan.. Desire.. Untuk bertemu soul mate.. Aku pernah juga mendahagakan kehadiran insan yang layak aku gelar MY SOUL MATE.. Tapi itu dulu.. Sekarang? Aku sendiri seakan tak berapa pasti sejauh mana kebenaran bahawa soul mate itu wujud.. Anda pula bagaimana? Seperti akukah? Yang masih dalam awangan antara langit dan bumi, mencari kepastian soul mate itu berada di bumi atau di langit.. Huhu.. Keliru kadang-kadang..



Ada orang akan kata apabila kita berkahwin, pasangan kita itulah soul mate kita.. Bagaimana pula kalau lepas berkahwin, bercerai pula? Masih soul matekah? Atau akan ada soul mate baru? Haih, begitu banyak songeh dan soalnya tapi jawapannya masih belum ada.. Aku sendiri masih berada dalam ketidak pastian.. Soul mate itu apa? Soul mate itu siapa? Alienkah? Artiskah? Sahabat kitakah? Soul mate akan ada seorang seumur hidup atau berorang-orang? Ouh soul mate.. Aku tanya ni.. Tolonglah bagi aku jawapan..



KLIK untuk anda ketemu jawapan di mana soul mate sebenarnya..


Emily Matthews.. Jawapannya tentang erti soul mate buat aku tersenyum sendiri.. Begitu indah sekali diceritakannya.. Sekarang dalam otak aku sudah mula terbina sedikit demi sedikit imej baru tentang soul mate.. Soul mate itu indah.. Heehee.. Tapi.. Soalan yang menjerut leher, memecahkan kepala, memeningkan otak.. Macam mana kita nak tahu DIA adalah soul mate kita.. He or she is the one and only for me.. Ada electric shock tatkala mata bertentang mata? Atau ada chemistry saat bersua? Mungkinkah jua jantung berdegup kencang dan hampir mahu terkeluar bila menatapnya? Well.. No definite answer kan? Mungkinkah ianya akan tetap menjadi misteri seperti misterinya UFO atau misterinya nusantara.. Hahaha..


Jom kita cari soul mate kita.. Kalau korang dah jumpa, jangan lupa roger aku.. Aku nak tahu apa rasanya, apa simptomnya.. ^_~


Assalamualaikum.. Tata semua..


FOOT NOTE: Siapa nak ikut aku balik Melaka? Jom jom jom.. Special seat.. Bonnet kereta Kelisa aku hokeyyy.. Haha..


46 Comments Here

hmm... soulmate tak semestinya akan menjadi pasangan suami/isteri juge. soulmate adalah just teman jiwa kita... teman dikala bile kite memerlukan teman, dia sentiase di situ. Dowang nih juge boleh jadi BFF kita.... boleh juga jadi ahli keluarga kita.

time bercinta, selalunya sume orang akan pikir soulmate = pasangan kekasih. pasal takkan dowang nak amik adik dowang pulak jadik soulmate pasal asyik bertekak aje time kat rumah... at least ngan awek/bf tak bertekak pasal time bercinta kentot pun wangi. pastuh bile dah kawen tuh baru "soulmate" bertukar jadik "foulmate".

so my input here will be; takyah susah² pening² kepala pikir pasal soulmate. just follow the path of life that Allah have created for us and play along the path nicely by the rules. Insya-Allah, yang terbaik untuk kita akan muncol walopon kita ada soulmate yang lain (bff selalunya adalah soulmate sebenar).

REPLY

dah jumpa soulmate...
rasanya?
emmmmm.....wangi dan lazat....
erk, apakah itu???
:P

REPLY

soulmate.. aku tak de soulmate.. hahaha

REPLY

mate tu orang gaji?? bukan maid ke?? hehe :)

REPLY

Azuan.. Hahahaha.. Ko biar betoi wehhhh.. Cam tak fecaye jek.. Hehehe.. ;p

REPLY

Bro Jawa.. Yeah.. Waiting for the moment to come.. Patiently.. Juz like u said.. Play along the path nicely by the rules.. ;)

Then, soul mate should be soul mateS.. Ryte bro?

REPLY

Kak nurul.. Soul mate akak sape??? Hahahaha.. Wat2 tanye plak.. Ngeee.. ;p

Tang rase tu tak tahan tu.. Apakah??? Hoho..

REPLY

Chah.. Bukan takde mgkn belum ade.. Heeeheee.. ;)

REPLY

Cik epal.. Hahaha.. Saje jek meletakkan mate sbg org gaji instead of maid.. Sbb rhymes kan.. Sdap jek bunyi dia, so ku balun.. Hahaha.. ;p

REPLY

haha...tajuk nice...rasanya sy ada sorang soulmate tp ntahla mungkin sy brtepuk sebelah tgn..sedeynyerrr..ekekek..:p

REPLY

soulmate?
insyaAllah die la soulmate kite..

simptom?
bile asyik sengih sorg2...
heee

REPLY

dok tercari2 lg ni soulmate ni...

hahahaha

arhhhhh keluar cepat2...

huhu

REPLY

nk itot huhuhu

out of topic--> insya'lah if ade rezeki nk gak bina 4-5 6 masjid.. kot2 leh dijadikan wakaf dan penambah amalan tika bro sudah tiada nanti

www.broframestone.com

REPLY

sape de soulmate eh
ketiadaan neh..
xD

REPLY

soulmate??? erm....ader ke tak ek???

hana tolong jawabkan...hahhaaa..leh camtu?

REPLY

@farhana
tak ader saper pernah kata soulmate HANYA seorang. boleh jadik ramai ape...so it can be soulmateS too. :P yelah kan..mate = teman. kalau kite boleh ada lebih dari satu teman, kenapa nak limitkan ye tak? bak kata omputih zaman dedolu..."the more the merrier".

+1 juge dengan Amieynna Amin.
..slalu sengeh2 kupang sorang2... time kerja pun pantang ader free mesti kita call dia atau sms dia, atau YM dia.. atau even surf kat FB/friendster/blog dia. zzz..... just ini bukan simptom untuk soulmate. ini simptom untuk orang angau :P

REPLY

hati berdebar-debar(bukan berdebar biasa hehe)) masa bercakap dgn sidia....ader harapanlah jadi soul mate

http://paksuu.com

REPLY

Sufy.. Rasanya ke? Kenape rasanye? Hmmmm.. Takpe, doa laa supaya dia memang adalah soul mate kamu yek.. ;)

REPLY

Minna.. Ku doakan juge untuk kamu yek.. Smoga bahagia slalu bersama dia.. ;)

Heehee.. Tu Bro Jawa kate angau minna.. Hehehe.. ;p

REPLY

Syazwan.. Haha.. Hang carik leklok naa.. Satgi hang dah jumpe kasi tau sama cheq laa hokeyyyy.. ;)

REPLY

Bro Syukri.. Nak itot? Duk dlam bonet pn tak kesah? Waahhh.. Bagusss.. Heee.. ;)

Hmmmm.. Betul jugak kate bro.. Good one.. ;)

REPLY

Eazy.. Ku juge takde.. Atau tak tau ade ke tak.. Hehehe.. ;p

Takde silalah pi carik eazy.. Heehee.. ;)

REPLY

Aainaa.. Hahaha.. Ade lak kita yg jawabkan.. Jawapannya.. Jeng3x.. Hanya Aainaa yg tahu.. Haha.. ;p

REPLY

Bro Jawa.. Heehee.. All this while I thought soulmate will be one and only person in our life.. Should change that thought.. Dan bak kate orang Melayu dedolu gak, berkawan biarlah seribu.. ;)

Ye btul tu bro.. Bukan tu saja, slalu mnunggu "call" orang itu untuk mngejutkan kita dari tido. Kan??? Hehehehe.. Angau jugak tu.. Heeee.. ;p

REPLY

Zumairi.. Bkn debaran biasa? Hmmmm.. Mndalam tu.. Kene mnuntut laa mcm ni nak tau mcm mane debaran biase atau luar biase.. Heehee.. ;)

REPLY

@Farhana

Don't live in stereotype. hu hu hu~!! Kita buat aper yang kite rase betol walopon tak dibuat orang :P

err... tunggu call kejut dari bangun tido. dem...(aku ke tuh? hahaha) well, ini bukan angau, penyakit malas melanda diri. :P

REPLY

nak g melake..
lalala

REPLY

bukan ke aku ni soulmate ko? chesss... hahahahaha...

REPLY

Farhana..
tepuk dada tanyalah jantung hehe

http://paksuu.com

REPLY

Bro Jawa.. Live life freely.. Yg penting batas kita jaga.. Sekali sekala buat kelainan, menarikkk.. ;)

Err.. Bro ke ek??? Hahaha. Kantoiii.. Ouh, malas ke.. Ingat angau tadi.. Haha.. ;p

REPLY

Pal.. Nak gi melake buat ape.. Kem salam orang melaka yek.. ;)

REPLY

Kawie.. Ko kan tlah lama mninggalkan aku.. Camaner lak buleh jadi soulmate aku.. Aiseyyyy.. ;p

REPLY

Zumairi.. Hehe.. Ouh.. Jantung brsuara, brbicara.. Huhu.. Bgitu rupanya "debarannya".. ;p

REPLY

soulmateku tertinggal di malaysia

REPLY

ila da jumpa soulmate ila...ihihi..simpton nya angau tahap cipan..hari2 mau jmpa...hahhahah

nak itot g melaka..ngeh3..jgn lupa buah tgn tok ila tau..uhuh

REPLY

Joe.. Sape sape sape??? Hehehe. Nak tau gak.. ;)

~ ke ibu anda? ;)

REPLY

erk..aku tak tgk pakcik kasih lagi da rase kene letrik shock..cmne tuh??haha

REPLY

tertanya2 siapa soul mate..

nak itot g melaka~

REPLY

^_~

nak jumpa soulmate mlm ni!










dalam mimpi~hehe ;p

REPLY

Ila.. Wahhh.. Dah jumpe ke??? Menarik.. Share laa sket.. Ngeee.. ;p

Nak buah tangan ape? Sila sebutkan jek. Ngehehe..

REPLY

Ain. Wah.. Ko lagik dasat weh.. Ni bikin aku jeles tahap seribu petala ni.. Hahaha.. ;p

REPLY

Zuewairy.. Ku juge slalu trtanya dn trcari.. Hehehe.. ;p

Jom.. Dok dlam bonet okey.. Dok diam2.. Heehee..

REPLY

Kak lizi.. Hahaha.. Dlma mimpi? Auwww.. Romentik tau.. Huhu.. ;p

REPLY

Ahh... to be young and in love :) Soul-mate = Checkmate! Hahaha

REPLY

Dak Wan.. Tak young pn boleh in luv kan.. Heehee.. ;)

Checkmate? Wow.. Menarik.. Hee.. ;)

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes