23 Dis 2009

Semenjak beberapa entry yang telah lepas, aku banyak bawa kalian ke arah perbincangan yang serius dan kadang-kadang bikin mengantuk.. Ahaks.. Lama rasanya dah tak merapu.. Farhana, kalau merapu, semua orang pasti tahu tentang apa.. Tak cinta, jiwang, love, mamat hencem, apa lagi??? Hehehe.. Kali ni juga tak terkecuali.. I know you suka.. Heee..




Nah.. Besar sekali bendera negara Malaysia kesayangan kita aku tempek di sini.. Tapi apa kena mengena dengan kejiwangan dan kecintaan? Hurrmmm.. Sebelum itu mari usha sedikit history hidup aku yang namanya Farhana ini.. Ada yang mungkin dah tahu, aku bagi booster kat korang.. Yang tak tahu lagi silalah capahkan telinga comel anda..


Aku, Farhana yang lahir di Hospital Kota Tinggi, Johor berasal dari sebuah kampung yang dipenuhi dengan makam dikenali sebagai Kampung Makam.. Sampai umur 4 tahun aku berhijrah ke Miri, Sarawak dan menetaplah aku di sana selama 11 tahun.. Umur aku 14 tahun, ke Bangi, Selangor pula arah tujuku.. Tamat pengajian abah, kami berpindah ke Melaka ketika umurku 16 tahun.. 18 tahun, aku terperuk di Kuala Lumpur.. Setahun saja di sana, aku sambung pengajian di Ipoh, Perak sampailah sekarang.. Heehee.. Ringkas dan padat.. Kepada calon-calon nak masuk meminang, tolong hafal trivia ini.. Akan aku soal di masa merisik nanti.. Ahaks..




Berdasarkan pendapat korang yang dah agak lama kenal aku, rasa-rasa korang pasangan aku nanti berasal dari negeri mana? Ataupun korang rasa aku sesuai dengan jejaka negeri mana? Wah soalan.. Memang merapu sungguh.. Haha.. Saja lepak-lepak, sembang gedik santai.. Bukan selalu kan.. Muahaha.. Dulu aku pernah baca entry Jard tentang lelaki dan perwatakan mereka mengikut negeri.. Menarik.. Heehee.. Okey okey.. Mari lemparkan pandangan anda..




Ooppsss.. Okey.. Aku tahulah aku peminat fanatik filem Hindustan, tapi janganlah sampai korang bagi jawapan pasangan aku dari Mumbai, India pulak.. Aku tak cukup duit nak bayar tambang belon nanti.. Ahaks..



Walau apapun pilihan korang untuk aku.. Wah.. Berkahwin atas pilihan blogger.. Dulu pilihan keluarga.. Zaman dah maju betol.. Haha.. Tak kisahlah negeri mana, balik raya nanti macam mana, yang penting HAPPILY EVER AFTER.. Macam dalam cerita Snow White, Cinderella, Batu Belah Batu BErtangkup.. Erkkk.. Okey okey.. Cukup sampai sini.. Tata.. Assalamualaikum..

54 Comments Here

pasti orang pantai timur sebab kamu belum pernah menetap kat sana huhu........

REPLY

negeri mana ya.. rasanya.. negeri-negeri di Malaysia la. Confirm!!

REPLY

rasanya
tak kisah pun negeri mana
asalkan boley bertolak ansur

tapi
nak senang
pilih la orang dekat-dekat
huhu ;)

REPLY

baru terPK nak tulis mumbai...tapi dah diberi peringatan la plak...kene tukarla ni...erm....negeri maner ek???

erm....PERLIS ok tak???

wah utara ke selatan tu...heheheee...;p

REPLY

yg pasti kalo jodohnye org ipoh..tentulah bukan mucuk aku. hehe

REPLY

erm... kamu tak ada klasifikasikan ke orang mana yang memenuhi syarat? huhu hu hu...~!!

orang negeri mana2? negeri atas angin? atau orang-orang boleh? heh...

+1 ngan cik lizi,
kalau bole dapat dari yang dekat2 lebih better. seriously... banyak keistimewaan kalau pasangan dari satu negeri at least ngan kite, ataupun dekat2.

kalo agak rase nak balik kg naik kapalterbang, sarawak dan sabah le... bole la aku tumpang kirim ikan kering nanti. ahaks~!

REPLY

dpt org yg dekat2 ok kot
sbb senang nk blk raya heheh

REPLY

i rase nnti u kahwin dgn kerabat diraja Brunei kut...huhu....suke la tu...

REPLY

err...lin rasa akak kawin dgn org perak or kelantan kot... hehehe

REPLY

wah miri!
ku made in miri
not born
hhehe
=P
xD

REPLY

kawin dengan lelaki yang tak kisah awak negeri mana ;-)

REPLY

negeri sembilan!!!!!!!!!!! yahooo

REPLY

saya rasa mungkin jejaka dr belah2 kl atau selangor. saya main agak2 jer. kalo salah jgn mare yer cik hana...

REPLY

Azuan.. Hahahaha.. Pantai timur??? Ish3.. Sape laa tu agaknye.. Ahaks..

REPLY

Zuewairy.. Hahaha.. Yang tu op kos laa.. Tapi tak tau laa in future sangkut kat mamat ostrolia ke, london ke.. Kan? Hehe.. ;p

REPLY

Kak lizi.. Heehee.. Tu laa.. Nak carik dekat2 laa.. Hehehe.. Akak tulun carik kat penang sanun boleh. Err.. Mcm jauh jek.. Hehe..

REPLY

Aainaa.. Hahaha.. Mst ade yg nak jawab mumbai, tu pasal bagi peringatan awal2.. Hehehe.. ;p

Perlis? Ouh tidak.. Boleh shopping di sempadan.. Ahaks..

REPLY

Sitie.. Hehehe.. Bukan orang ipoh kot walaupun ku duduk ipoh.. Ngehehe..

REPLY

mgkin perak sbb blaja kt sne.. :)

REPLY

Hindustan erk? Kelantan kot? Hehehe

REPLY

Bro Jawa.. Saye takde syarat yg tinggi melangit punye.. Heehee.. ;)

Orang2 tu saye berkenan laa. Kat maner ek agak2 boleh cari yg macho punye? Hehe.. ;p

Betul, bnyk keistimewaan.. Mcm mak ngan abah saye.. Satu kampung.. Bukan satu negeri daa.. Ahaks.. ;)

Ikan kering? Aiseyyy.. Takmo laa.. Beli sndiri.. ;p

REPLY

Zella.. Hehehe.. Dkat2 ek.. Huuu.. Cube laa carik yg dekat2.. Ngeee.. ;p

REPLY

Hisham.. Ohohoho.. I suke sgt laa kalo kerabat diraja ni.. Kawen nanti pasti kuning2, golden2 gitew kan.. Hahaha.. ;p

REPLY

Lin.. Hehehehe. Perak eh? Mungkin kot.. Kelantan tu lin laa kot.. Heehee. ;)

REPLY

Eazy.. Wahhh.. Made in miri but not born?? Ekekeke.. Apekah??? Hahaha.. ;p

REPLY

Paksuu.. Haaa.. Bagus.. Tapi tu laa.. Mula2 mmg cakap tak kesah tp nanti.. Haiyoooo.. Perang raya.. Hahaha. ;p

REPLY

Syaf.. Hahaha. Nogori ekau tu.. Ahaks.. Yahuuu gak laa.. ;p

REPLY

Cik annies.. Wah.. KL tu.. Selangor? Hmmmm.. Tak marah pun.. Ngeee.. ;p

REPLY

dari negeri kelahiran mu..
johor!!
xyah gaduh balik kg..
hehehe

REPLY

akak..cube wat quiz merapu kat facebook.. "pasangan anda dari negeri mana" hahahaha... cube la, t baru taw..ngeh ngeh ngeh

REPLY

Rara. Mungkin jugee.. Tapi sini mcm tak bnyk pilihan laa.. Hahaha.. ;p

REPLY

Dak Wan.. Haha.. Hindustan tu kalau boleh laa kan.. Ahaks.. ;p

Kelantan??? Hohoho.. Menarik gak.. Tapiii..

REPLY

Minna.. Hehehe.. Negerimu jua tu cik minna.. Heehee.. ;)

Balik raye snang ek? Huhu..

REPLY

Biha.. Hahaha.. Akak penah cube kot.. Tapi jawapan mmg merapu.. Kah kah kah.. ;p

~ dua kali lagi akak wat hokeyyy.. sekali dapat sabah, sekali lagi dpat johor.. hahaha..

REPLY

ko dah idup berpindah randah dr dulu. aku rasa mana mana negeri pun boleh masok lahh.

REPLY

amik org kl lah

senang shopping kat kl...

MEMANG BERBBALOI2..

=P

REPLY

mesti dapat shah rukh khan nanti..hehe :)

REPLY

tak kisahlah dari negeri mana pun...
yg penting beriman dan dapat membimbing hana dunia akhirat....
amin!

REPLY

macam ak laks!

ak pn merantau2!

REPLY

nant tgu sha rukh mesia dtg minag plak ok..lalalala

REPLY

haha...kalau bknn dgn org industan xyah cari jauh2..
kat malaysia ni ramai mat2 bangla iras2 salman khan...sekali pandang la..kalau 2 kali pandang mmg mcm bangla..hehe..

REPLY

Kuwe.. Aku pn rase camtu gak.. Aku ngam ho jek.. Heehee.. ;)

REPLY

Wan.. Psssttt.. Kamu org KL ke ek?? Kalau ye, mmg berbaloi-baloi laa.. Muahahaha.. ;p

REPLY

Cik Epal.. Aha.. Yeke? Auwww.. I loike.. Ngeee.. ;p

REPLY

Kak nurul.. Mudah-mudahan.. Amin.. Thanx akak comel.. ;)

REPLY

Ghostone.. Yeke? Ehe.. Samalah kita. Ngeee.. ;)

REPLY

Pal7.. Hahaha.. Kat malaysia ade shah rukh ke??? Mcm takde jek.. Hahaha.. ;p

REPLY

Black mel.. Ouh.. Boleh ke??? Hahaha.. Iras2 jek.. Kalau boleh nak laa yg pndang 10 kali pn mcm salman khan.. Wakakaka.. ;p

REPLY

akak nak arab meser x? boleh saya carikan! :P








rindu kau disana..

REPLY

Miss Gaza.. Arab meser??? Ouh.. Akak suke tau.. Ahaks.. ;p


Rindu kamoo gak laa.. Lama tak dngar cite.. ;)

REPLY

mst org pntai timur??tol x??ihiihi...

REPLY

Ila.. Jeng3x.. Kenapekah bgitu ila??? Hehehe.. ;p

REPLY

sbb b ila pn org pntai timur...ahhahha...1 g sbb ckp kenegerian..btol ke x??bgtau la..xsbr nak tau..hiihi

REPLY

Ouh. Ila pntai timur ke? Hehehe.. Takde laaa.. Saye pn takdak calon lagi ila.. Hehe.. ;p

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes