Entry Ini Tak Bersifat Kenegerian.. Jiwang Saja.. Macam Biasa.. Ahaks.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Entry Ini Tak Bersifat Kenegerian.. Jiwang Saja.. Macam Biasa.. Ahaks..

54 comments
Semenjak beberapa entry yang telah lepas, aku banyak bawa kalian ke arah perbincangan yang serius dan kadang-kadang bikin mengantuk.. Ahaks.. Lama rasanya dah tak merapu.. Farhana, kalau merapu, semua orang pasti tahu tentang apa.. Tak cinta, jiwang, love, mamat hencem, apa lagi??? Hehehe.. Kali ni juga tak terkecuali.. I know you suka.. Heee..




Nah.. Besar sekali bendera negara Malaysia kesayangan kita aku tempek di sini.. Tapi apa kena mengena dengan kejiwangan dan kecintaan? Hurrmmm.. Sebelum itu mari usha sedikit history hidup aku yang namanya Farhana ini.. Ada yang mungkin dah tahu, aku bagi booster kat korang.. Yang tak tahu lagi silalah capahkan telinga comel anda..


Aku, Farhana yang lahir di Hospital Kota Tinggi, Johor berasal dari sebuah kampung yang dipenuhi dengan makam dikenali sebagai Kampung Makam.. Sampai umur 4 tahun aku berhijrah ke Miri, Sarawak dan menetaplah aku di sana selama 11 tahun.. Umur aku 14 tahun, ke Bangi, Selangor pula arah tujuku.. Tamat pengajian abah, kami berpindah ke Melaka ketika umurku 16 tahun.. 18 tahun, aku terperuk di Kuala Lumpur.. Setahun saja di sana, aku sambung pengajian di Ipoh, Perak sampailah sekarang.. Heehee.. Ringkas dan padat.. Kepada calon-calon nak masuk meminang, tolong hafal trivia ini.. Akan aku soal di masa merisik nanti.. Ahaks..




Berdasarkan pendapat korang yang dah agak lama kenal aku, rasa-rasa korang pasangan aku nanti berasal dari negeri mana? Ataupun korang rasa aku sesuai dengan jejaka negeri mana? Wah soalan.. Memang merapu sungguh.. Haha.. Saja lepak-lepak, sembang gedik santai.. Bukan selalu kan.. Muahaha.. Dulu aku pernah baca entry Jard tentang lelaki dan perwatakan mereka mengikut negeri.. Menarik.. Heehee.. Okey okey.. Mari lemparkan pandangan anda..




Ooppsss.. Okey.. Aku tahulah aku peminat fanatik filem Hindustan, tapi janganlah sampai korang bagi jawapan pasangan aku dari Mumbai, India pulak.. Aku tak cukup duit nak bayar tambang belon nanti.. Ahaks..



Walau apapun pilihan korang untuk aku.. Wah.. Berkahwin atas pilihan blogger.. Dulu pilihan keluarga.. Zaman dah maju betol.. Haha.. Tak kisahlah negeri mana, balik raya nanti macam mana, yang penting HAPPILY EVER AFTER.. Macam dalam cerita Snow White, Cinderella, Batu Belah Batu BErtangkup.. Erkkk.. Okey okey.. Cukup sampai sini.. Tata.. Assalamualaikum..

54 Comments Here:

AzuanBudakPandai berkata...

pasti orang pantai timur sebab kamu belum pernah menetap kat sana huhu........

Zuewairy berkata...

negeri mana ya.. rasanya.. negeri-negeri di Malaysia la. Confirm!!

cik lizi berkata...

rasanya
tak kisah pun negeri mana
asalkan boley bertolak ansur

tapi
nak senang
pilih la orang dekat-dekat
huhu ;)

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

baru terPK nak tulis mumbai...tapi dah diberi peringatan la plak...kene tukarla ni...erm....negeri maner ek???

erm....PERLIS ok tak???

wah utara ke selatan tu...heheheee...;p

[S]itie [B]Um [B]Um berkata...

yg pasti kalo jodohnye org ipoh..tentulah bukan mucuk aku. hehe

Jawa a.k.a USERMODE berkata...

erm... kamu tak ada klasifikasikan ke orang mana yang memenuhi syarat? huhu hu hu...~!!

orang negeri mana2? negeri atas angin? atau orang-orang boleh? heh...

+1 ngan cik lizi,
kalau bole dapat dari yang dekat2 lebih better. seriously... banyak keistimewaan kalau pasangan dari satu negeri at least ngan kite, ataupun dekat2.

kalo agak rase nak balik kg naik kapalterbang, sarawak dan sabah le... bole la aku tumpang kirim ikan kering nanti. ahaks~!

zella berkata...

dpt org yg dekat2 ok kot
sbb senang nk blk raya heheh

hisham berkata...

i rase nnti u kahwin dgn kerabat diraja Brunei kut...huhu....suke la tu...

rhapsody LiN berkata...

err...lin rasa akak kawin dgn org perak or kelantan kot... hehehe

Eazy Izzuddin berkata...

wah miri!
ku made in miri
not born
hhehe
=P
xD

paksuu berkata...

kawin dengan lelaki yang tak kisah awak negeri mana ;-)

syaf berkata...

negeri sembilan!!!!!!!!!!! yahooo

Annies berkata...

saya rasa mungkin jejaka dr belah2 kl atau selangor. saya main agak2 jer. kalo salah jgn mare yer cik hana...

Farhana berkata...

Azuan.. Hahahaha.. Pantai timur??? Ish3.. Sape laa tu agaknye.. Ahaks..

Farhana berkata...

Zuewairy.. Hahaha.. Yang tu op kos laa.. Tapi tak tau laa in future sangkut kat mamat ostrolia ke, london ke.. Kan? Hehe.. ;p

Farhana berkata...

Kak lizi.. Heehee.. Tu laa.. Nak carik dekat2 laa.. Hehehe.. Akak tulun carik kat penang sanun boleh. Err.. Mcm jauh jek.. Hehe..

Farhana berkata...

Aainaa.. Hahaha.. Mst ade yg nak jawab mumbai, tu pasal bagi peringatan awal2.. Hehehe.. ;p

Perlis? Ouh tidak.. Boleh shopping di sempadan.. Ahaks..

Farhana berkata...

Sitie.. Hehehe.. Bukan orang ipoh kot walaupun ku duduk ipoh.. Ngehehe..

Rara berkata...

mgkin perak sbb blaja kt sne.. :)

Dak Wan berkata...

Hindustan erk? Kelantan kot? Hehehe

Farhana berkata...

Bro Jawa.. Saye takde syarat yg tinggi melangit punye.. Heehee.. ;)

Orang2 tu saye berkenan laa. Kat maner ek agak2 boleh cari yg macho punye? Hehe.. ;p

Betul, bnyk keistimewaan.. Mcm mak ngan abah saye.. Satu kampung.. Bukan satu negeri daa.. Ahaks.. ;)

Ikan kering? Aiseyyy.. Takmo laa.. Beli sndiri.. ;p

Farhana berkata...

Zella.. Hehehe.. Dkat2 ek.. Huuu.. Cube laa carik yg dekat2.. Ngeee.. ;p

Farhana berkata...

Hisham.. Ohohoho.. I suke sgt laa kalo kerabat diraja ni.. Kawen nanti pasti kuning2, golden2 gitew kan.. Hahaha.. ;p

Farhana berkata...

Lin.. Hehehehe. Perak eh? Mungkin kot.. Kelantan tu lin laa kot.. Heehee. ;)

Farhana berkata...

Eazy.. Wahhh.. Made in miri but not born?? Ekekeke.. Apekah??? Hahaha.. ;p

Farhana berkata...

Paksuu.. Haaa.. Bagus.. Tapi tu laa.. Mula2 mmg cakap tak kesah tp nanti.. Haiyoooo.. Perang raya.. Hahaha. ;p

Farhana berkata...

Syaf.. Hahaha. Nogori ekau tu.. Ahaks.. Yahuuu gak laa.. ;p

Farhana berkata...

Cik annies.. Wah.. KL tu.. Selangor? Hmmmm.. Tak marah pun.. Ngeee.. ;p

Amieynna Amin berkata...

dari negeri kelahiran mu..
johor!!
xyah gaduh balik kg..
hehehe

Cik Bee berkata...

akak..cube wat quiz merapu kat facebook.. "pasangan anda dari negeri mana" hahahaha... cube la, t baru taw..ngeh ngeh ngeh

Farhana berkata...

Rara. Mungkin jugee.. Tapi sini mcm tak bnyk pilihan laa.. Hahaha.. ;p

Farhana berkata...

Dak Wan.. Haha.. Hindustan tu kalau boleh laa kan.. Ahaks.. ;p

Kelantan??? Hohoho.. Menarik gak.. Tapiii..

Farhana berkata...

Minna.. Hehehe.. Negerimu jua tu cik minna.. Heehee.. ;)

Balik raye snang ek? Huhu..

Farhana berkata...

Biha.. Hahaha.. Akak penah cube kot.. Tapi jawapan mmg merapu.. Kah kah kah.. ;p

~ dua kali lagi akak wat hokeyyy.. sekali dapat sabah, sekali lagi dpat johor.. hahaha..

Kuwe berkata...

ko dah idup berpindah randah dr dulu. aku rasa mana mana negeri pun boleh masok lahh.

mr.syazwan berkata...

amik org kl lah

senang shopping kat kl...

MEMANG BERBBALOI2..

=P

cik EPAL berkata...

mesti dapat shah rukh khan nanti..hehe :)

Tukang cerita berkata...

tak kisahlah dari negeri mana pun...
yg penting beriman dan dapat membimbing hana dunia akhirat....
amin!

GhOsToNe berkata...

macam ak laks!

ak pn merantau2!

pal7 berkata...

nant tgu sha rukh mesia dtg minag plak ok..lalalala

black_mel berkata...

haha...kalau bknn dgn org industan xyah cari jauh2..
kat malaysia ni ramai mat2 bangla iras2 salman khan...sekali pandang la..kalau 2 kali pandang mmg mcm bangla..hehe..

Farhana berkata...

Kuwe.. Aku pn rase camtu gak.. Aku ngam ho jek.. Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Wan.. Psssttt.. Kamu org KL ke ek?? Kalau ye, mmg berbaloi-baloi laa.. Muahahaha.. ;p

Farhana berkata...

Cik Epal.. Aha.. Yeke? Auwww.. I loike.. Ngeee.. ;p

Farhana berkata...

Kak nurul.. Mudah-mudahan.. Amin.. Thanx akak comel.. ;)

Farhana berkata...

Ghostone.. Yeke? Ehe.. Samalah kita. Ngeee.. ;)

Farhana berkata...

Pal7.. Hahaha.. Kat malaysia ade shah rukh ke??? Mcm takde jek.. Hahaha.. ;p

Farhana berkata...

Black mel.. Ouh.. Boleh ke??? Hahaha.. Iras2 jek.. Kalau boleh nak laa yg pndang 10 kali pn mcm salman khan.. Wakakaka.. ;p

miss GAZA berkata...

akak nak arab meser x? boleh saya carikan! :P








rindu kau disana..

Farhana berkata...

Miss Gaza.. Arab meser??? Ouh.. Akak suke tau.. Ahaks.. ;p


Rindu kamoo gak laa.. Lama tak dngar cite.. ;)

HonEyBuNNy berkata...

mst org pntai timur??tol x??ihiihi...

Farhana berkata...

Ila.. Jeng3x.. Kenapekah bgitu ila??? Hehehe.. ;p

HonEyBuNNy berkata...

sbb b ila pn org pntai timur...ahhahha...1 g sbb ckp kenegerian..btol ke x??bgtau la..xsbr nak tau..hiihi

Farhana berkata...

Ouh. Ila pntai timur ke? Hehehe.. Takde laaa.. Saye pn takdak calon lagi ila.. Hehe.. ;p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.