Berangan, Bermimpi, Berimaginasi Tidak Salah Kalau Kena Pada Tempatnya.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Berangan, Bermimpi, Berimaginasi Tidak Salah Kalau Kena Pada Tempatnya..

57 comments
Sudah hampir nyawa-nyawa ikan tongkol kerana kerinduan untuk menghapdet blog.. Rindu pun boleh buat kita sakit ye ladies and tuan-tuan.. Berapa hari tak update? **sambil angkat jari jemari juge jari-jari kaki, adik-adik jangan follow ye, guna kalkulator kalau ade..** 48 jam!!! 2 hari!!! Ouh Ain.. Sakit ko tu boleh berjangkit ek?


Hujung minggu macam biasa, blogwriting ada gangguan sikit, kemalasan barangkali.. Blogwalking rajin sampai tak hengat dunia.. Suka jelajah dunia orang, warna-warni saja.. Kepala otak yang tengah serabut dengan soal cinta dunia seminggu yang lepas ku rasa berkurang bila jenguk blog korang..




Dalam duduk-duduk melepak di rumah keseorangan di hujung minggu, semua DVD yang aku "bakar" aku korek semula dari tempat penyimpanan harta karun.. Dah macam tempat kucing beranak.. **dialog mak kalau nampak port DVD storage aku** Entah kenapa kucing jadi mangsa aku pun tak menahu.. Duduk sorang memang bosan, dah habis semua Customer Service Celcom, Maxis aku call.. Layan borak kejap, tanya khabar apa patut.. **seriuslah wesss.. gelak plak.. tak percaya? serius aku TAK call.. ngehehe..** Masa tengah belek koleksi DVD kecintaan aku, mata tertancap pada cover DVD cerita nun di bawah ni.. Take Care Of My Fair Lady.. Orang kata best.. Aku kata.. Tak tengok lagi.. Hehe..



*abaikan saja ejaan yang.. TAK BETUL???*


People kata dari eyes turun guna kapal selam masuk dalam hati.. Lepas itu.. Aku rasa amik flight terus pegi ke otak.. Bila dah sampai otak, mulalah imaginasi yang meliar, berangan tak tentu hala.. Bermula dengan hanya sekeping cover DVD sejibik sejibun macam dalam gambar.. Haha.. Ingat kamu saja ke yang boleh ada wild imagination tentang Megan Fox? Berangan tentang Shah Rukh Khan? Fantasi pasal Raizo? Hohoho..


Sekeping bingkai gambar, duduknya seorang gadis cantik jelita sambil "didukung" oleh dua jejaka kacak.. Otak aku meliar memikirkan, bagaimana kalau yang duduk di bingkai itu AKU??? Sambil bingkai itu diangkut dua jejaka yang malatopsss dari dunia blog.. Ouh.. Siapakah??? Ada rasa teruja di situ.. Tapi sayangnya, berimaginasi, berangan mungkin boleh tapi realitinya bingkai mungkin patah.. Aku mungkin jatuh tergolek, tersembam muka mencium tanah.. Sakit tak perlu cerita.. Itulah aku yang sebenarnya.. Kuat berimaginasi, kuat berangan, tentang "sesuatu" yang aku harap sangat dapat memilikinya, dapat merasanya, sedangkan realitinya begitu sukar sekali dicapai dan kadang-kadang bikin luka pada itu yang kita panggil HATI..


Wake up Farhana.. **sambil bagi cuitan pada pipi, diulang cuitan.. jangan tampar atau lempang laju-laju okey** Stop having those imagination, stop day-dreaming, stop it.. Appreciate what and who is around you.. Rather than dreaming something or someone that will NEVER be yours.. *but if there is chance, even if it is just as tiny as the figure 0.1%, please continue berangan.. oh ye.. plus some usaha okeyh.. ngee..*



Haih.. Betul orang kata.. Orang kita suka berangan Mat Jenin.. Tapi action nan ado.. Ooppss.. Mungkin aku jek rasanya.. Korang tak kot.. Buang masa, berangan, number one.. Tip top condition.. Tapiiiii.. Haih.. Berubahlah Farhana.. Umur dah nak masuk 23 dah tu makcik oiii.. **sambil tunduk kepala, berfikir sedalamnya** Berfikir apa sebenarnya motif yang penulis nak tonjolkan dalam entry kali ni.. Hmmm.. Pening!!!


Eh.. Lupa teman nak kabor kat blogger sekalian yang ada antaranya kipas susah senang hidup mati kepada mamat Goo ni.. Goo Jun Pyo dah ada anak wesss.. Meraunglah korang dengar.. Seminggulah makan hati ayam berulam jantung pisang.. Ngehehe.. Anak dia berlakon gak, dalam cerita Take Care Of My Fair Lady.. Bukti? Apa lagi bukti korang nak? Tengok jek rambut dia.. Tak payah buat DNA test bagai.. Aku konpem!!! Okey okey.. Jap jap aku konpem balik..










PANGGILAN KE KOREA.............










Aigooo.. Berangan lagi ke???









FOOT NOTE: Aku dah konpem.. Konpem sangat.. Itu memang konpem bukan anak Goo Jun Pyo.. Hehehehe.. Sukalah tu.. Lalalalala..



57 Comments Here:

joegrimjow berkata...

dah ada anak pon masih ramai minat
hampagas
-nada jeles-

teruterubuzu berkata...

farhana..samalah kita pun suka berangan..ada tak petua untuk hilang terberangan kita..hahaha ada ker perkataan ini..?
yelah2 kadang kita "ter"
tak disengajakan..

oranglidi berkata...

mak aiiihh.. kuat jugak berangan lu ni. hehe.

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

berangan tu tak salah..kadang² dari berangan tu la leh jadi inspirasi...tapi jangan la plak terlampau berangan...ti lain plak jadinya...skit² sudah..=)

Tukang cerita berkata...

Jgn byk sangat berangan dik oiiiii......
bangkit semula ke alam realiti.....
:)

paksuu berkata...

dengar dari org lain...org yang banyak berimaginasi/berangan yg bukan2 boleh matikan hati...tapi berangan yg bermanafaat boleh kuat hati tuju kejayaan

http://paksuu.com

beliamuda berkata...

best kalau dapat melakukan imaginasi terkawal... sambil berkhayal, sambil berfikir... ske buat macam tu..

cik EPAL berkata...

teruja tengok gambar lee min hooooo! sukaaa..hehe :)

nursarah87 berkata...

lee min ho baru 22 tahun sudah ada anak sebesar itu?..memang tak ada logika di situ..haha

Framestone berkata...

nie dah terlebih imaginasi huhuhu....

nk yg artis2 huuhu.... yg biasa2 xnk la pulak.... sian kat lelaki2 yang biasa2 nie... sebab tue la wali band dok nyanyi lagu xlaku2

out of topic--> waduh.. ade ke patut suruh bro makan angin huhu... mahu termuntah2 angin la nampknya huhuhu

he...23x xdpt anak dara pun xpe... jnda ke or orang yang betul2 dalam masalah.. baru berpahala mengisi kauta huhu

yup ade perubahan pada contest.. moh la join... ade masa lagi sampai jumaat nie....

www.broframestone.com

Cik Bee berkata...

cewah..nak berangan jugak laa..hehehe
gu jun pyo owh gu jun pyo.ku seru namanya agar hadir dalam mipi..
keh keh keh

hans berkata...

eh,ekau dah ada anak ke?
patut ke ubah list dari gadis ke sister suster dkt blog den?
pandangan anda?
haha

Eazy Izzuddin berkata...

yeay2
imm back
hehe

jom berimaginasi
xD

Farhana berkata...

Joe.. Ape hang nak jeles.. Dia la ptut jeles kat hang yg bakal billionaire ni.. Rmai gak ape dok minat.. Heehee.. ;p

Farhana berkata...

Teruterubuzu.. Haha.. Sama ke? Calet sket laa.. Hehe.. Takpe berangan asal tak over orang kate.. Heehee.. Lagipun "TER" kan.. Tak sengaja tu.. ;)

Farhana berkata...

Oranglidi.. Waaa berangan memang ratu.. First dlam carta weh.. Haha..

Farhana berkata...

Aainaa.. Hehe.. Betul.. Dari angan2 kdang2 leh jadik knyataan gak ape. Kan?? Hehehe.. Tapi tu laa.. Sket sudaaa.. Nanti jadi "LAIN" pulakkksss.. Hehe..

Farhana berkata...

Kak nurul.. Sket jek kak.. Saye akan pulang nanti.. Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Paksuu.. Ouh... Yeke? Pertama kali dengar.. Hmmm.. Harus kurangkan ni tabiat buruk ni.. Huhu.. Thanx atas info tu.. ;)

Farhana berkata...

Beliamuda.. Wah.. Imaginasi terkawal? Dengar jek pn mcm dahsyat. Heehee.. Berangan smbil brfikir memang mnjana otak kritis dn kreatif ni.. Hmmm.. Good idea.. :)

Farhana berkata...

Cik epal.. Teruja ke? Anak dia kat sebelah tu.. Teruja gak tak? Hehehe.. ;p

~ saye pn teruja gakss.. ;)

Farhana berkata...

Sarah.. Hahaha.. Memang takde.. Tak logik tol.. Kan??? Hehehe.. ;p

Farhana berkata...

Bro Syukri.. Hahaha.. Yeke terlebih??? Okey laa tu.. ;p

Haha.. Tak memilih.. Kalau ade orang biasa yg muka mcm artis,saye on jek.. Hahahaha.. ;p

Ouh.. Betul.. Spatutnya mcm tu laa.. Mcm Salleh Yaacob buat, kawen untuk membantu orang yg susah.. Hmmmm..

Akan saye cube yek bro.. ;)

Farhana berkata...

Biha.. Oh biha.. Daku dtang dlam mimpimu ni.. Hahahaha.. Tapi bkn goo jun pyo laa.. Akak yg dtang smbil brkate nape kacau goo jun pyo akak.. Hahaha..

Farhana berkata...

Hans.. Hahahaha.. Anak??? Huish mu ni.. Kawen pon blum lagiii.. Adesss.. Jgn ler masukkan daku dlam list suster ngesot.. Ku tak rela.. Waaaaa.. ;p

~ sekian pandanganku.. ngehehe..

SuFy berkata...

cess!!apsal gambar boyfren aku bley ada dlm blog ni ek?heehehee...dia lom kawen la....jgn la, sedey ni..hahaha...:p

Farhana berkata...

Eazy.. Yeay!!! You're back dak kecik.. Heehee.. ;p

Jom jom jom.. ;)

ije berkata...

da lama x layan cite korea.. memang layan habis!

HonEyBuNNy berkata...

hhehe..ila pn suka berangan.....na tau kot2 jd kenyataan beshh..ngeh3

cik lizi berkata...

ala...jgnla wat entri psl crta korea
nnt xsenang dduk klu xdpt cr cerita tu
isk

bila dh tgk crta korea
mula la berangan nk jd macam tu
hik

farhana ni...ish ish...
hehe ;p

mr.syazwan berkata...

ada apa dgn lelaki korea???

baik lelaki melayu...

baru ada KEPAHLAWANAN...

hahahaha

mrmrsloverbox berkata...

salam..kelakar pulak tengok gambar yang last skali tu..muka budak tu..sememeh je muka dia...mcm baru bangun tido daa..hehe..jgn marah...

Annies berkata...

imaginasi tu anugrah tuhan. x salah pun kalo berangan asalkan tak melampau2. suka tengok criter korea yer cik hana?

eh kenapa kat pesbuk tu asyik crita pasal pokok? critalah kat saya sikit...

AzuanBudakPandai berkata...

oh3..minat korea pulak ke.
datuk SRK marah nanti kan hoho

Farhana berkata...

Sufy.. Bopren kamu ek??? Hahaha.. Bopren ku juersss.. Dah kawen laa.. Dgn daku.. Hehe.. ;p

Farhana berkata...

Ije.. Hehe.. Memang best layan korea.. Tak jadi keje laa kdang2.. Huhu.. ;p

Farhana berkata...

Ila.. Heehee.. Kalau kene tmpatnya, berangan kdang2 boley jadik knyataan kan??? Tak salah kot asalkan brtempat... Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Kak lizi.. Hehe.. Nak gak cite.. Best wo cite tu.. Nengok jgn tak nengok okeyhhh.. Hehe.. ;p

Mesti laa akak. Berangan dpat jadik mcm heroin tu sgt besy maa.. Hehe..

Farhana berkata...

Syazwan.. Hoho.. Tu dia lelaki melayu bangkit.. Hehe.. Saje suka2 maa.. Tapi kalau mau kawen harus ku cari lelaki melayu.. Kan kan kan?? Hehehe.. ;p

Farhana berkata...

Mrmrslovebox.. Hehe.. Sememeh ke? Ahahaha.. Comel gak kan? Hehe.. No worries.. Tak marah pun.. ;)

Farhana berkata...

Cik annies.. Yep.. Asalkan brtempat.. Heehee.. ;)

Pokok?? Ohohoho.. Itu kene tanya man laa.. Dia lebey arif.. Heehee.

Farhana berkata...

Azuan.. Ohhh.. Haah laa.. Shah rukh khan??? Hehehe.. Takpe kot.. Boleh jalan dua skali.. Ahahaha.. ;p

Dak Wan berkata...

Cover citer ni macam cover citer kartun jepun arr. Apa erk tajuk nya? Lupa plak...... Erm....





Hah! "Doremon dengan tingkap ajaib!"

Hahahaha.

Zuewairy berkata...

hehehehehe..

jom g bercuti ke korea.. ley jumpa lelaki2 kacak yang kamo minat.. ;)

Aidi-Safuan berkata...

okay jeles.
sekian

Zumairi berkata...

kalau berangan gi tmpat menarik ..boleh pergi bercuti tanpa keluar rumah hehe

http://paksuu.com

paksuu berkata...

berangan yg menjimatkan ialah berangan melancong ke tempat yg menarik..takyah kuar umah he he ;-)

http://paksuu.com

Framestone berkata...

muke bro cam artis ape he...23x xpercaya he...23x tp artis yg xjadi lagi la ek

tue la.... enty bro hari nie pun ada sentuh pasal poligami nie

out of topic--> nk inject kat mne ek ana... jgn la kat punggung bro...itu jarum saiz berape ek..?? he...23x

www.broframestone.com

Farhana berkata...

Dak Wan.. Adesssss.. Doraemon ngan tingkap ajaib??? Hahahaha.. Lawakkkk.. Memang lawak. ;p

Farhana berkata...

Zuewairy.. Jommm.. Tapi mst berangan jek.. Takmo laaa.. ;p

Farhana berkata...

Aidi.. Okey.. Sila jangan jeles.. Hehehe.. ;)

Farhana berkata...

Zumairi@paksuu... Heehee.. Tapi tak mnarik lak mlancong tak kuar umah dn hanya berangan jek.. Tak dpat membazirkan duit.. Hahaha.. ;p

Farhana berkata...

Bro Syukri.. Hahaha.. Mcm artis??? Ade laa.. Artis zaman 70an.. Ngehehe.. ;p

Wah.. Asik sentuh psal poligami jek ni.. Mula2 sentuh pastu pegang, pastu touch, pastu apply.. Hehehehe.. Kan bro kan??? ;p

Inject op kos laa punggung.. Muahahahaha.. Abes laa bro.. Saiz jarum sebesar ibu jari kaki saye.. Kah kah kah.. Besar tauuu.. ;p

GhOsToNe berkata...

uhuks!!!

besh cite korea!!!

Jard The Great berkata...

kuat berangan itulah yg buat ku tertarik utk membca blog neh..

sbb aku da tua.. angganan aku da berkurang... yg ku nmpk aku pencen pada umur 58 pastuh tinggal di hutan.. ahahaha

Farhana berkata...

Ghostone.. Bestttt.. Gilerrr.. Hehehe.. ;p

Farhana berkata...

Jard.. Ahahaha.. Ku mmg kuat berangan eh??? Haha.. Boley plak ku tanya balik.. Ngeee.. ;p

Perrggghhh.. Angan ko lagi dahsyat tu wahai kakak jard.. Hehe.. ;)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.