10 Dis 2009

Assalamualaikum.. Heehee.. Tajuk aku yang sangat poyo.. Maaf andai ada yang terkata dalam hati, "Eeee.. Perasannya budak comel ni.." Haha.. Seriously, semenjak dua menjak dan tiga empat menjak, blog aku memang menjadi semakin popular.. Tapi bukanlah di kalangan blogger.. Huhu.. Tapi di kalangan insan-insan yang mengenali aku di alam realiti.. Erkkkk..




Dalam hati.. Runsing.. Seram.. Nervous.. Gabra.. Usap-usap dada sendiri sambil menenangkan hati juga perasaan yang bergelora.. Serious.. Itu apa aku rasa.. Rasa janggal bila orang yang kenal kita, baca blog kita.. Tapi bukan tak suka.. Suka jugak laa.. Haha.. Mak baca, adik-adik baca.. Walaupun segan tapi at least family aku ada juga laa updated gossip dari aku nun di kejauhan ni.. Hahaha.. Perggghhh.. Dah macam gossip girls pulak.. *memang itu pun gelaran geng pada aku* Lepas ni nampaknya tak boleh aktif bergosip sangat di blog.. Hahahaha..




Selain mak, adik, abah, abang sepupu aku pun baca.. Ouh Abang Afiq.. Hai.. Heehee.. Terpecah rahsia saya.. Huhu.. Dalam blog aku selalu mencengengkan diri.. Saja mahu manja dengan korang.. Mesra mesra gitu.. Heehee.. Di luar.. Aku terkenal dengan kekentalan.. Kekerasan.. Ramai sangka aku kental.. Tapi sebenarnya.. Hampeh.. Sensitif gilerrrr.. Huuu..




Kawan-kawan.. Rapat.. Tak rapat.. Jauh.. Dekat.. Ada juga yang menyinggah.. Lagilah kalau kawan satu group.. Especially Soh dan Jali.. Suka perli aku.. Korang memang saje jek.. Ish3.. Bila dah ramai sangat yang baca terutamanya ahli keluarga, tak boleh laa cerita pasal pakwe.. Pasal boyfriend, teman lelaki, teman tapi mesra gilerrr, bakal suami.. Hehehe.. Nanti aku dikata gatal nak kahwin, belajar pun tak habis.. Hahaha.. Padan muka aku.. Tapi mak macam okey jek kalau aku cari bakal suami.. Kih kih kih.. Kan mak??? Hehehe.. I loike..





Aku kan Miss Shy.. Miss Pemalu.. Seganlah kalau orang yang kenal aku baca blog Cahaya Yang Riang Gembira.. Heehee.. Entah kenapa entah.. Sukar ditafsirkan perasaan itu.. Huhu.. Tapi, korang semua dialu-alukan membaca.. Farhana tak kesah.. Miss Shy awal-awal jek shy, lepas tu tak shy shy dah.. Hoho.. Apa-apa pun, thanx a lot sebab sudi baca dan ambil tahu update terbaru dalam hidup aku.. Pengubat kerinduan korang pada aku.. Ya.. Aku tahu.. Huhu.. Apa-apa pun, teruskan membaca ya.. Sayang semua..



Tak sampai sebulan saja, dah nak 2010.. Haih.. Keluhan panjang.. Umur dah nak masuk 23.. Apa lagi ya yang aku tak tercapai lagi??? Hurrmmm.. Terus berfikir dan berfikir..


Till here.. Take care semua.. Assalamualaikum..





FOOT NOTE: 1 minggu lagi di Ipoh.. Banyak yang perlu disettlekan sebelum pulang ke Melaka.. Hurrmmm..


40 Comments Here

wah!!! takleh la nak jiwang² slalu pasni kat blog...agak nya mak kamu baca pasal suh mak suh carikan jodoh tu..balik ti ntah² dah sedia ada calonnya..wawawaaa..;p

REPLY

tadikan lalu satu kedai makan,
nama kedai 'cahaya gembira'

hehe...trus tpk, femes la bdk farhana ni, siap ada nama restoren mcm nama blog~hehe ;p

sile bangga sket,

btul3 *gaya ipin*
lebey segan bila org dikenali bc~

^_~

REPLY

Ha.. memang rase janggal. nasib bek famili x tau lagi. kang x pasal2 kena tidur kat sawah. hehhehe.

REPLY

perghhh seb bek mak abah xtu blog nih kalo x kompom xle cit psl fahrin ahmad haha

REPLY

tak pe..tulis je citer pasal bakal somi...nanti senang tak yah citer panjang2 kat family...kalau diaorg tanya jawap..baca blog...

REPLY

haha..abes la ko..aku pon ramai je kwn bace..tp aku wat dek je..lol..hehe..lame kot aku tak berblog weh..ade la 5-6 ari..malas..=)

REPLY

hoho.. ku pun segan gak kalo ade family yg bace.. tp diorang tau ku ade belog.. haha. tak pasti dorang bace tak.. haha

REPLY

alamakkkk dik..blog ko mcm blog akak gak..popular dgn silent reader yg mmg mengenali diri...huhuhuhwaaaaaaaa!

REPLY

kamu tetap xpopular dalam pandanganku
lalala~

REPLY

da lama tak membuat bising d sini... ada on jengah je kjap..hehehe

tapi dis time, mmg kna tulis jgak sesuatu..adus!! tajuk n3 mmg laa poyo..heheheh

takpe la kak hana, kalu kte tak puji dri sndri, sape lg.. bangga ngan dri kte sndri laa tndanye ni.. bagus ni, utk upkan motivasi diri.ngeh ngeh ngeh

REPLY

akak bila dapat tau abang sepupu selalu jenguk blog, terus segan ngan malu ngan dia...nk sembang, jadi malu2 kucing....

~T.Ubat tak sempat nak baca blog, tp kalau medical topic surelah dia akan cari dan terjah blog tu....

REPLY

populer yer?? hehehe.. abis la cik Hana ni.. semua rahsia hati, jantung limpa, buah pinggang sumer family dah tau. pss.. bonda kamu dah setuju dgn pilihan tu?? ahaks..

REPLY

mesti lah farhana punya famous..sebab blog awak syok..:)

REPLY

hehehe~
sebab itu blog ku rahsia~
hehehe~
cuak gak kalau sedara mara ke keluarga baca~

REPLY

ramai ahli family semua celik
IT memang best..leh konsi cerita melalui blog

http://paksuu.com

REPLY

apa yang xtercapai lagi..???

xtercapai akalmu he..23x pe bro merapu nie ek...

erm blog bro pun xpopular.. cam nk rebrand balik je blog huhuhu

out of topic--> Nk sangt rase ek.. copat2 la kahwin huhuhu... bru leh terase susah payah jd parent huhu... ade yg tertekan.. paling tertekan jika anak2 sume xmenjadi huhuhuhu

www.broframestone.com

REPLY

Aainaa.. Tu laa pasai.. Tak leh nak jiwangsss daa pasni.. Haha.. Tu mak baca tapi wat2 tak baca kot.. Sebab mak soh carik sndiri.. Hehehe.. ;p

REPLY

Kak liza.. Aik.. Yakah??? Wahhh.. Fofular la japsss.. Hehehe.. ;p

Bangga2 tapi sat laaa.. Nanti org kate riak lak.. Hehehe.. ;)

~ wah.. igt gak akak kat saye dn blog saye.. ngehehe..

REPLY

Eyeda.. Hai eyeda.. ;)

REPLY

Oranglidi.. Haha.. Bgus ape kalau dorang tau.. Skali skala ko tdo sawah tu ape ade hal.. Mnariksss ape.. Hehe.. ;)

REPLY

Mimie.. Ape salahnya kalo mak abah tau psal Fahrin.. Nnt tak segan sgt nak cite.. Tapi mst depa bg green light.. Fahrin kan hensemssss.. Haha.. ;p

REPLY

Kak su.. Hehe.. Mnarik gak tu idea akak.. Hehehehe.. Okeyhhh2.. Nnt saye cite kat sini sume.. Hahaha.. ;p

REPLY

Ain.. Mmg abes laa aku.. Hahaha.. Tapi kawan2 aku suka nyakat aku.. Tak leh aku nak wat dek.. Hehehe.. ;p

Tu laa.. Lama ko tak hadir menyeri dunia blog.. ;p

REPLY

Chah.. Sure bacenye.. Mst depa nak tau hapdet anak terchenta.. Kansss??? Hehehe.. ;p

REPLY

Kak gie.. Wah.. Sama2 popular laa kita ni erk.. Hahaha.. ;p

REPLY

Joe.. Sebab kamu popular di pandangan matamu.. Hehehe.. Mane nak nmpk org lain maa.. ;p

REPLY

Biha.. Hehe. Sila.. Bisingkan diri anda.. Heehee.. ;)

Poyo ke dik? Mmg laa.. Nama pn kak fana kan. Hahaha.. Betul.. Sape lagi kan nak puji... Hehe.. ;p

REPLY

Kak nurul.. Hehe.. Akak malu2 kucing? Leh caye ke ni??? Hehehe.. ;p

Ouh.. Kalau undergrad mcm saye mane laa dia mau usha kot.. Kan akak??? Huhu..

REPLY

Pokcik Naz.. Pokcik lagi popular dari saye.. Saye maner laa popular.. Kan.. ;p

Tu laa.. Abes da sume rahsia saye tau.. Keje saye sbg kaki skodeng pn rasanya depa tau kot.. Hahahaha.. ;p

Ape psss ni.. Bisik ek??? Hoho.. Pilihan ape pokcik? Pilihan kete? Umah? Baju? Hahaha.. Ke pilihan hati? Heehee.. Maner ade lagi.. Masih dlam pencarian.. Pokcik laa takmo tulun carik. ;p

REPLY

Teruterubuzu. Erk. Segan lak saye. Hehe.. Mane ade syiok.. Bese aje.. ;)

REPLY

Zara.. Biarlah rahsia eh? Yeke rahsia? Sure? Heehee.. Popular mcm kamu takkan rahsia kot. Haaa.. Cube balik nnt tanya.. ;)

REPLY

Zumairi.. Hehe.. Boleh share tapi kdang2 segan laaa jugak kan.. Kita ni bnyk merapu jek dlam blog.. Heehee.. ;)

REPLY

Bro syukri.. Hehe.. Merapu ke tu? Bernas laa bagi saye.. Heehee.. ;)

~ tu laa.. tak sabar dah ni.. hehehe.. ;p

REPLY

ngeh3...jdg2 mmg maloo gk bila saudara mara kita bca kn..ihhi

REPLY

kamu tu yg lagi fofuler.. ahaks..

setakat kaki skodeng tu apalah salahnya. laenlah kalo kaki clubbing ker apa ker..

kalo pokcik carikkan, cik Hana x nak pulak. lebih baik cik Hana cari sendiri... ;)

REPLY

Ila.. Hehe.. Kadang2 jek ke??? Huhu.. Tapi mmg segan pon..

REPLY

Pokcik Naz.. Sama2 fofuler.. Okeyhhh??? Tapi pape pn pokcik mmg lagi popular pn.. Dikejar rmai.. ;p

Cari sndiri??? Uhuk uhuk.. Trsedak jap.. Hehehe.. Takpe bapak.. Apa jua pilihan bapak anakanda terima.. Hik hik.. ;)

REPLY

hana..
da glemer kan..ingat, artis jgn bikin byk sgt kontoversi ye..bahaya..haha

REPLY

Pal.. Bukan glamer.. Popular juge tak yek.. Huhu.. Mane mungkin boleh bikin kontrobersi.. Hehehe.. ;p

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes