25 Dis 2009

Entry short short saja.. Cepat-cepat.. Hehe.. Namaku Farhana, bukan My Name Is Earl.. Tahukah anda itu? Hehe.. Pasti tahu, tak tahu maka tak kenal, tak kenal maka tak angau macam sekarang.. Ahaks..




Tahukah anda juga bahawa dalam dunia blogging ini ada berapa ramai yang namanya Farhana? Haaaa.. Bukan aku tak suka ini nama, suka sangat sebab mak abah yang bagi nama ni pada aku.. Tambah lagi Jinbara dah popularkan nama aku.. Nama kita.. Ya tak Farhana Farhana sekalian? Hehehe.. Tapi dalam dunia ini blog, setiap kita kalau ingin mudah diingati orang, kene ada uniknya yang tersendiri.. Pada aku, nama itu yang paling utama.. Mungkin ada yang kata APA ADA PADA NAMA.. Ada sesuatu laa, something something.. Ahaks.. Macam nama blog aku CAHAYA YANG RIANG GEMBIRA.. Haaa.. Senang register tak?? (hati melonjak riang sebab nampak ramai yang mengangguk.. ahaks..)





Samalah juga dengan penggunaan nama.. Aku sebelum ni guna nama penuh Nur Farhana, then aku ringkaskan jadi Farhana.. Tapi semenjak dua menjak ni ramai Farhana tumbuh macam cendawan lepas hujan.. Jadinya aku ada terfikir-fikir mahu ubah sedikit namaku.. Tambah sedikit atau buang sedikit.. Tapi still buntu mahu guna nama apa.. Sebab mahukan nama yang mudah diingati orang, mudah lekat dalam otak juga hati, agak susah sedikit laa.. Sedikit jekkkk.. Heehee..



So dear friends, agak-agak nama apa yang sesuai? Farhana Jiwang? Farhana Puteri Bumi Kenyalang? Farhana Sr (ini idea Joe.. hehe..)? Pening juga mahu fikir.. Atau kekalkan imej anda? Hehehe.. Kalau ada idea bernas dari kawan-kawan, akan aku pertimbangkan.. By the way, thanx u olls sudi dengar rintihan hati i.. Heehee.. Till here.. Tata.. Assalamualaikum..



FOOT NOTE: Susah sangat aku guna nama Rosalinda Ayamor jek, tak pun Betty La Fea.. Not bad gak.. Ahaks..



34 Comments Here

susah2 tgk je cam bro... terus jd trademark gitu... the one n only broframestone he..23x

BroFramestone Blog

REPLY

nama Nur Farhana cukup indah dan bermakna. siap ada lagu lagi...
biar saya kasi idea. boleh bubuh nick, Farhana D'Boom... ok x?

REPLY

'Farhana'

dah sedap tu dik ;)

REPLY

CINTA FARHANA...

huahuahua
=P

REPLY

senyuman ke maksud name u ni..?..i rase u tmbah je...tp kekalkn farhana tu..sedap name ni..
~misteri farhana..

REPLY

cahaya kegembiraan..

nama aku lg byk kot kat dunia blogging nih..haha


pakai je nama sebenar, ok je..takyah penin2..

REPLY

cis..wa x penah tgk cite ni!

REPLY

la...apa susah...kan ko ni medical student...ko tambah je la dr kat belakg..dah jadi dr Farhana....tak pun dr Hana...jangan jadi dr Hantu dah la..hahha

REPLY

tak perlu tukar, guna nick yg ada
bina penjenamaan yg kukuh..lawan balik saingan tu... heheheh

REPLY

farhana dorantes. ok gak kan?
hehe

cppc : ku nak bercuti sampai 3 hb ni. thx ya, slamat tahun baru in advandce =)

REPLY

uit! citer tu tak best la huhu

REPLY

Aainaa.. Hehe.. Boley ek? Tak jadi dokter lagi. Mcm pelik lak nanti.. Hehe..

REPLY

Bro Syukri.. Tau takfe.. Bro sudaa jadi trademark, org knai sbb bro sorang jek gune nama tu. Huhu.. ;)

REPLY

Cik annies.. Ouh.. Time kaseh atas compliment itu.. Heehee.. ;)

Wah.. Nick yg meletop sungguh tu.. Kan? Hehehe.. ;p

REPLY

Kak lizi.. Heehee.. Thanx akak.. ;)

REPLY

Wan.. Hahaha.. Tu mmg kebaboom btol.. Cinta Farhana.. Mcm nama dari seberang lak.. Haha.. ;)

REPLY

Hisham.. Maknenye cahaya yg riang gumbira.. Ahaks.. ;)

Maceyyy.. Misteri farhana tu cdangan ke? Ahaks.. Mnarik..

REPLY

Sarah.. Hmmmm.. Ku fikir bgitu juge.. Kekalkan laa kot kan.. Bina identiti sndiri ngan nama tu.. Huhu.. Thanx untuk komen itu.. Heehee.. ;)

REPLY

Oranglidi. Wa pn tak penah nengok.. Ahaks.. ;p

REPLY

Kaito.. Hehehe.. Dr Hantu lagi org ingat kot.. Hahaha.. ;p

REPLY

Kujie.. Ehehe.. Akak.. Saye suke kata-kata akak.. Heehee.. Thanx for the words.. :)

REPLY

Fais.. Hahaha.. Pasti rmai dtg sini sbb nnt igt adik beradik hannah tan yg hot itew.. ;)

REPLY

Avid.. Haaa.. Kengkawan aku dunia realiti mmg pggl cenggitu laa. Hehe..

REPLY

Joe.. Hahaha. Dari manekah nama dorantes itu dtang? Ahaks.. ;p

Anyway joe, slamat bercuti yo.. Happy new year juge.. ;)

REPLY

Azuan.. Hahahaha.. Ko ni komen itu plak.. Hahaha.. ;p

REPLY

farhana pn da ok la..jgn d ubah2 lagi..nti ila xknai lak...ihiihihi...rosalinda ayamor sdp gk..hiihi..xsbr nak tau cmna lak cita balqis nti..ngeh3

REPLY

Cik epal.. Ahaks.. Farhana nananana.. Hoho.. Pnjang tu.. Hee.. ;)

REPLY

Ila.. Sdap kan rosalinda? Ahaks.. Tengok2.. Jgn tak tengok.. ;)

REPLY

ader ramai Farhana...tapi yg suka blogging tak ramai kot ;-)

REPLY

Paksuu.. Ahaks.. Ye ke? Hehehe.. Saye mmg giler blogging nih.. Haha.. ;)

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes