Aku Suka Yang Oldies.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Aku Suka Yang Oldies..

15 comments
Assalamualaikum semua.. Selamat Hari Raya Aidiladha buat yang singgah ke sini.. Aku kini berada di rumah ayahanda dan bonda.. Sedang dalam keadaan yang sangat mengenyangkan kerana telah mentekedarah beberapa puluh biji ketufat berserta kari ayam, rendang, lodeh, sambal kacang, dan kuih-kuih raya.. Dah macam raya pula rasa.. Buat blogger yang berada di perantauan terutama si comel Ain.. Jangan terliur weh.. Haha..




Perut kenyang dan tegang macam ni, aku memang akan automatik kekurangan modal menulis entry.. Tapi still mahu update juga.. Mahu jadi seperti dulu-dulu, "rajin" update entry.. Walau merapu sekalipun entryku.. Huhu.. Entry kali ini hanya mukadimah kepada entry yang akan datang.. Pengenalan agar kalian dapat faham apa yang akan aku cuba sampaikan di entry seterusnya.. Auwww.. Berdebar-debar pulak rasa seperti malam fertama.. Hoho..




Mahu buat perkhabaran yang hati aku telah jatuh pada yang "tua", pada yang "oldies".. Auwww.. Yang tua apa ya??? Yang "oldies" apa ya??? Hohohoho.. Akan terjawab nanti.. Sekarang hati begitu gembira, begitu dibuai keriangan, lama tak rasa seperti ini.. Mahu ku khabarkan sekarang, tapi nanti-nantilah.. Heehee.. Entry kali ini dan juga seterusnya menuntut pemikiran yang jauh.. Jadi, silalah jauhkan fikiran anda ya.. Muahahaha.. Aku suka buat orang berdebar-debar da tertanya-tanya.. Tak mengapa.. Sabar.. Akan terjawab nanti.. Heehee..

Jadinya.. Untuk absorb mood "tua" dan "oldies".. Aku telah mengikuti trend masa kini di Facebook.. Macam yang korang selalu buat.. Kan kan kan??? Aku ikut aje.. Muahahaha.. Membawa diri kita kembali ke zaman 80 an, 70 an.. Hehehehe.. Cun pulak rasanya diri ini jika berada di zaman itu.. Muahahaha.. Gila perasan weh aku ni.. Apa macam??? Cun kan??? Aku dah kata dah.. Ahaks..

Aku sekarag juga gila melayan lagu-lagu orang lama.. Haha.. Sedap wo.. Try laa dengar sekali sekala, tak jadi tuanya kalau dengar.. Ooppss.. Maaf.. Tak jadi veteran.. Heehee.. Dan lagu yang paling buat aku jatuh cinta, jatuh hati, jatuh segalanya.. Lagu Neil Sedaka - You Mean Everything To Me.. Jom usha lirik dia (coz that is what matter to me).. Heehee.. ;)


You are the answer to my lonely prayer
You are an angel from above
I was so lonely till you came to me
With the wonder of your love.

I don't know how I ever lived before
You are my life, my destiny
Oh my darling, I love you so
You mean everything to me

If you should ever, ever go away
There would be lonely tears to cry
The sun above would be never shine again
There would be teardrops in the sky

So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling, I love you so
You mean everything to me



Okey semua.. Till here.. Hehe.. Mesti tak sabar kan nak tunggu next entry.. Muahahaha.. Sabar wokey dear darling readers.. Heehee.. Jumpa lagi.. Tata.. Assalamualaikum..

15 Comments Here:

chokio_nia berkata...

weh..jgn ckp ko jatuh ati kat dokter mane tah yg dok tegur ko slalu tu..haaa

tak sbr nak tgu entri ko..harap aku dpt bace sbb cm bukak blog je 2 ari ne..g jln..=)

btw ain tu aku ke??haha..kalo aku, mang terliur..tepon mak aku sume ngah kumpul mkn sup tulang..huu

pjg plak aku rase dah..leh wat entri ne..haha..papepon, slamat ari raye aidiladha..=)

anakcikmad berkata...

bley geng la cmni~
oldies lover~
try breaking heart is hard~neil sedaka jgk~

gile fun lagu tuh,hehe ;)

joegrimjow berkata...

ku pon di perantauan

dlu pernah gak main2
tp buhsan
mau muke sebnar
;)

DilOt berkata...

dilot ada mase tertentu je layan lagu2 lama...mood memang slalu berubah..ngeeee

Framestone berkata...

oh tidak...sume di edit ek....

jgn guna gambar yg di edit jika nk join contest bro ek

out 1--> xcomey pun pe salahnya..asalkan ade org undi kamu huhuuh

yup xsunat burung xleh kahwin he...23x

out 2--> yup bro pernah berlajar di Ipoh huhuuh org ipoh ke???

selamat raya berkorban ek

out 3--> he..23x bro mmg la xriso coz bukan bro yg dikhatankan

www.broframestone.com

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

mesti ko meletoopp t tua2 nanti. miahhaha

kawie2020 berkata...

oldies pon best gak layan.. kalau nk cr jd yg tua2 sikit dr awak tu ok ler... matang, stabil dr segi emosi n kewangan... hehehehehe... cam aku.. heheheheehe..

Farhana berkata...

Joe.. Hehe.. Ku segan mahu sebut namamu di sini.. Ngehehe.. ;p

Mau muke sebenar??? Caner tu??? Kalau mu boleh wat, share ek.. Haha..

Farhana berkata...

Ain.. Haha.. Takkan kottt.. Haaa.. ;p

Hehe.. Aku akan tggu ko balik weh.. Hehehe.. Ain tu ko ler.. Huhu.. ;p

Farhana berkata...

Anakcikmad.. Sis pn minat oldies??? Besy kan??? Hehehe.. Nanti saye try dengor ek lagu tu.. ;)

Farhana berkata...

Bro Framestone.. Hehe.. Baik.. Saye akan pastikan tak diedit yek.. Heehee.. ;)

Wahhh.. Bnyk daa out dia.. Selamat ari raye berkorban yek bro.. ;)

Farhana berkata...

Dilot.. Ku sume layan.. Sume boley masuk dalam kpale serentak.. Haha..

Farhana berkata...

Lolly.. Bukan aku jek.. Ko pn sama.. Muahahaha.. ;p

Farhana berkata...

Kawie.. Ooppsss.. Tepat skali.. Tapi.. Kamu??? Jeng3x.. Hehehe.. ;p

Annies berkata...

cutelah gambar cik hana tu. mcm mana nak buat yer?

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.