8 Nov 2009

Assalamualaikum dan salam kerinduan untuk semua.. Aku sudah pulang.. Pulang ke dunia blog.. Yeehaa!!! Thanx to abah kerana ubatkan lappyku ini.. Petang tadi baru sampai Ipoh.. Perjalanan yang smooth, cuma di Gopeng ada kemalangan yang agak dahsyat.. Darah.. Orang cedera.. Agak kerisauan memikirkan diri sendiri yang acapkali pulang memandu keseorangan.. Haih.. Benar-benar tak mahu tragedi dulu berulang kembali.. Going through hardship alone is not the best thing..


Balik rumah.. Memang best.. Makan.. Borak.. Lepak.. Semua dengan family.. Dah kerja nanti bimbang tak merasa masa-masa seperti ini.. Jadi appreciate masa yang ada selagi termampu.. Heehee.. Kepulangan yang lepas aku borak dengan mak pasal.. Erk.. Pasal.. Boyfriend??? Pakwe??? Huhu..






Kalaulah aku ada pakwe di suatu hari yang entah tak tahu bila.. (aku doa esok atau lusa.. heehee..) Macam mana ya bila suatu hari tu tiba??? Jeng jeng jeng..


1) Aku mahu digelar baby dan menggelarnya sayang.. Kah kah kah.. Mesra wokeyh.. Papa mama??? Hmmm.. Apa salahnya kot.. Blushing pula sebentar insan di sini.. ;)


2) Yang ini wajib.. Important.. Perlu ada dalam to-do-list.. Tukar status di Facebook, Friendster, Tagged, Myspace, Yearbook, Blog, dan semua laman sosial yang ada laa.. IN A RELATIONSHIP.. Wah.. Tapi.. Tak menarik sangat kot.. MARRIED sajalah.. Hehe..


3) Mahu ajak pakweku menemaniku balik Melaka dan pulang ke Ipoh.. Harus.. Tak teman ku sentap.. Merajuk tak mahu makan.. Tak mahu minum.. Selama satu jam.. Haaaa.. Ada berani???


4) Aku nak setiap kali sebelum aku masuk tidur, dia kene nyanyikan satu lagu untuk aku.. Tak kisahlah Twinkle Twinkle Little Star ke, Keluarga Bahagia ke, asalkan dia nyanyi.. Haha.. Saja aku nak dengar suara dia sebenarnya.. Nak tidur pun senang hati.. Hehehe.. Alamak.. Segan saya..


5) Mahu dia masakkan untuk aku at least sebulan 10 kali pun okey laa.. Ehem ehem.. Bukan aku tak reti masak, cuma dia yang aku nak train supaya pandai masak.. Heehee.. Tapi kalau memang yang pandai masak lagi bagus.. Hahaha..




Kalau ikut panjang lagi list aku ni.. Cuma tak boleh laa dipertontonkan pada awam kesemuanya.. Simpan sedikit untuk kami berdua.. Erk.. Tapi kan.. Aku rasa mungkin aku takkan sempat buat benda di atas tu semua bila aku ada pakwe.. Sebabnya.. Aku.. Kalau ada pakwe nanti.. Nak ajak dia nikah teruslah.. Bukan gelojoh atau tak sabar.. Cuma.. Cuma.. Hehehe.. Shhhh.. Agak-agak dia akan jawab NAK atau TAK NAK??? Jeng jeng jeng..


Okey.. Selamat menjawab NAK atau TAK NAK.. Hahaha.. Angkat kaki dulu ya.. Tata semua.. Assalamualaikum..




FOOT NOTE: Hahahaha.. Saja aku nak gelak.. ;)



32 Comments Here

amboi kak farhana....
menariknye die pnye plan....
saya suka yang no. 2 tue.. ha ha ha
takut nt kna kaco ek akak??

REPLY

hype2....
ku maseh...
tiada makwe..
wee...
xD

REPLY

akak..hehe..lawak2..kalo sy kan,list dia pnjg lg tau..biar bjela2.biar dia x arat nak baca tapi dia wajib tunaikan...haha..

REPLY

ekekekek...
aku boleh kot...
stakat syarat2 tu..
mcm dah leh lepas...
tp, rasanya xdpt la ana...heee

REPLY

ewah2..haha

hurmmm..byk toi syarat2..kawen ngan chef ah..konpem pandai masak..hehe

REPLY

haha...suka baca ...yang kena menyanyi tu best...

lagu linkin park takpe ker Farhana ?

hehe gurau jer...

REPLY

wah...syarat nya dah kuar ek....

beratur la pas ni dok datang audition nak nyanyi tuk tdokan hana..wawawaaaa...;p

nampak gaya nya dah kene kawin ni...cakap kat aainaa...tapi kamu la yg kene kawin dulu ni....=)

p/s : nak ke taknak ek....erm.....NAK!!!! hehheee...;p

REPLY

ahaa
kena kawen ni
xyah bf2

lagu sayu
ooh
beshh

REPLY

tudia...
harus pengsan aku mendengar request mu itu....***ambulan datang

heheh..oh no baby, sayang...kikiki
dulu aku menggunakan perkataan tersebot...**kantoiiiiiiii

REPLY

ku pon nk pakwe gak.. ehehe

REPLY

Semua syarat tu, akak dah praktikkan masa bercinta tu....
tapiiiii...yg kedua, akak tak buat.....
maluuuuuuu...........
kalau bleh, biarlah rahsia....
:)

REPLY

peh demand die he...23x

klu bro la kan.. nk car i gurlfriend yg sanggup tahan kena marah...tahan berjauahan..thn call or msg xdibalas...

he..23x tp pe kan daya dah jumpe dah org yg sanggup tahan sume tue selama 6tahun...xtau la leh sambung ketahanan die ke x kan..

www.broframestone.com

REPLY

Biha.. Bese laa.. Kak farhana kan.. Plan dia sntiasa meletopss.. Heehee.. ;p

Mst laa takut.. Bahaya tau.. Sdgkan kalau dh kawen pn kene kacau.. Huhu.. ;)

REPLY

Eazy.. Haha.. Yeke??? Tuuu.. Yg ituuu.. Ape tu??? Heeeheee.. ;p

REPLY

Azuan.. Hahaha.. Ohh.. Jawapannye nak laa eh.. Gud2.. ;)

REPLY

Asliani.. Haha.. Akak pny mmg pnjang.. Tapi kita kuarkan scara slow2 laa yek.. Hahaha.. ;p

REPLY

Boy.. Hahaha.. Mmg ko takat syarat2 tu boley lpas pny.. Suare pn sodap bah.. Hehehe.. ;p

Tapi mmg ko tak leh msuk senarai.. Haha.. Nnt aku report sama Ci.. ;p

REPLY

Ain.. Hehehe.. Bnyk ke.. Kalau boleh mau lagi banyak.. Haha.. ;p

Chef ke??? Mnarik.. Tp nnt mst saye akan mngalami kegemukan.. Huhu..

REPLY

Nine.. Haha.. Nape nyanyi tu best??? Linkin park??? Tak tdo ler saye encik sembilan woiii.. Huhu.. ;p

REPLY

Aainaa.. Hahaha.. Yep.. Tu dia syarat2 farhana.. Haha..

Tu laa kan.. Payah lak.. Tkut pas dgr satu lagu jek trus tdo.. Lagi satu lagu.. Tdo lagi.. Adeh.. ;p

Hahaha.. Kita dulu??? Oh.. Mungkinkah??? Heehee.. Ye saye pn NAK jugak.. Kalau boleyyyy.. ;)

REPLY

Joe.. Btul tu.. Kene kawen.. Love after marriage juz like wut u said.. Heehee.. ;p

Nape lagu sayu??? ;(

REPLY

Syaf.. Ni no ni no.. Ambulans datang.. Haha.. Request tu apelah sgt.. Biase2 ajek.. Haha.. ;p

Hahaha.. Yaaa.. Tau daa.. Mmg kantoiii.. Ngehehe.. ;p

REPLY

Jard.. Alaaa.. Kan ke dh ramai pakwemu itew.. Huhu.. Kan kan kan?? ;p

REPLY

Mawar Berduri.. Heehee.. Sweet ke??? Tang mane tu??? ;p

REPLY

Kak nurul.. Wahhhh.. Dh praktikkan dah.. Jelesnye saye.. Nak jugeee.. Huhuhu.. ;p

REPLY

Bro Framestone.. Hehe.. Demand ke? Alaa bro. Baru sket jek tu.. Heehee.. ;p

Wah.. romentiknya.. Dah jumpe dah.. InsyaAllah.. Moga brtahan utk masa2 akan dtang. Cayalah bro.. ;)

All the best..

REPLY

wuihh.. dah ada perancangan bersama... ahaks :p

jawapannya ~ NAK

sekian terima kaseh...

REPLY

Ni perancangan syok sendiri namanya pokcik.. Prancangan brsama tggu lagi beberapa bulan ye.. Haha.. ;p

Nak??? Bgusss.. Saye pn nak.. Tapi.. Haih.. Entahlah.. Haha.. ;p

Sekian, sama-sama.. ;)

REPLY

comelnya entri ini.best kan kalo ada pakwe..
tunggu apa lagi....?

REPLY

Comel ke? Hehehe.. ;p
Best kot.. Tak merasa lagi tak tau laa.. Hahaha.. ;p

Tunggu apa lagi??? Hohohoho.. Kalo laa cari pakwe sonang.. ;p

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes