24 Nov 2009

Satu perbualan antara seorang lelaki dan aku di alam realiti, aku ulang, REALITI.. Pada hari terakhir mereka "bersama"..

Lelaki: Do you realize I was walking behind you all along just now? And I'm watching you walking like for quiet some times..

HanaComel: Nope sir.

Lelaki: You know you gotta do something to your fat deposits big girl. Go and get slim.

HanaComel: *stuttered* Err.. Err.. But.. Sir.. I've been losing 5 kilos recently..

Lelaki: No.. That's not enough.. You know you're like hiding something in your Baju Kurung and your doctors coat.. Better get slim. Wear some sarung kebaya..


HanaComel: *dalam hati.. ~ apakah?*


Siapa nak tengok aku pakai baju kebaya??? Alaaa.. Macam Nenek Kebaya si Diana Rafar tu.. Cun kan.. Hot.. Curve sana nampak, bonggol situ nampak.. Lelaki.. Mesti suka tengok perempuan berkebaya.. I know laa.. Sayangnya.. Dalam mimpi korang je laa kot.. *ada ke yang nak mimpi eden ni? haha..* Sebab abah pasti say no to baju kebaya.. Tapi kalau dah kahwin nanti, dear Mr. Hubby nak suruh pakai baju kebaya??? Ouh.. Perempuan lepas kahwin tanggungjawabnya pada suami.. Heehee..




Jom kita flashback hari pertama perkenalan aku dengan lelaki ini 2 minggu sebelumnya.. Sebelum itu ramai yang bilang, lelaki ini ada 3 ciri utama yang sangat "outstanding".. Haha..


1) Dia suka "meraba" orang..

2) Dia sangat tegas, garang, scary, cakap lepas..

3) Dia sangat suka mengkritik insan gemuk.. *dalam hati aku, siaplah ko Farhana*





Gambar di bawah adalah pakaian aku ketika lelaki itu berjalan di belakangku.. Saja aku kaburkan muka, sebab tuan gambar segan.. Haha.. Berbalik pada cerita, sepanjang 2 minggu perkenalan kami, sepanjang kami bersama hampir setiap hari, lebih kurang 5 atau 6 jam sehari, memang ketiga-tiga ciri di atas seperti yang dikatakan orang, aku dah lalui..


1) Memang dia suka pegang orang.. Tak kira lelaki atau perempuan.. Tepuk belakang, diusap, tangan dipegang, dirotan.. Bagi aku.. Macam fatherly touch.. Raba tu tak sesuai kot..

2) Dia memang garang, scary, tegas.. Banyak kali dah kami 5 orang satu group ni kene hambat dengan kata-kata pedas, kadang-kadang memang sakitkan hati.. Tapi, adat belajar..

3) Dia memang suka criticize aku.. He called me BIG GIRL.. Aku memang tak kisah sebab dah terbiasa.. Hari-hari dia suruh aku kuruskan badan.. *sir, saya memang sedang dalam proses, tunggu saja lagi 2, 3 bulan okey sir..*




Jumaat lepas adalah hari terakhir kami "bersama".. Sebelum melangkah keluar dari Klinik Telinga, Hidung dan Tekak (ENT), kami berjumpa dia.. Untuk cakap TERIMA KASIH.. Pertemuan terakhir tu ada suasana sedih sedikit bila lelaki itu ucapkan SORRY dari bibirnya.. SORRY if I have thrown bad words, too fierce, talk to you in not such a nice way.. I am truly SORRY.. Dalam hati aku, yang dulu takutkan dia dan ada sedikit rasa tak suka sangat dengan dia, tiba-tiba jadi lembut.. Aku terharu.. Tersentuh.. SORRY is such a magical word, so simple but yet impact dia sangat besar.. Mungkin orang akan kata maaf tak cukup untuk sembuhkan luka dalam hati.. Tapi kadang-kadang, maaf sahaja mampu sejukkan hati yang sedang membara..





Dalam entry kali ini, aku nak minta maaf.. Sorry.. Kalau sepanjang berblogging aku ada sakitkan hati sesiapa.. Aku tak berniat.. Maaf.. Sayang semua.. Assalamualaikum..





FOOT NOTE:Erk.. Baju kebaya.. Macam mana???



24 Comments Here

klu ngan herbalife
mgkin da 10kg
lalala~

REPLY

as long as you comfortable..jangka pakai kebaya sebab org klain sudey, tapi nampak mcm kau terlalu pressure dgn kaata2 org/dont be too desp.erate

REPLY

xperlu usaha nak kurus sbb pk apa org lain kata~
yg pentg~u urself love urself enough~
yg penting sihat+hati senang~

okey dear?~
^_~

REPLY

kebaya tak lawo laaaa....
jgn pakai.... wahhh!! mcm gwe pulak hubby hang naaa.. huhuhu...

REPLY

Nk kecikkan badan? jom ikut saya

REPLY

waduh...

erm dah kahwin ingat leh transfer dosa pada suami free2 ke... krg ku ceraikan he...23x

bro xsuke gurl berkebaya... hilang concentracy pada kerja nnt

out of topic--> xaci apenye...dah kesnye perempuan yg sidaikan... xkan ade terselit yg laki punye.... xpasl2 pelik la pulak kan he...23x

www.broframestone.com

REPLY

kurus @ gemuk comel dik..asal kite pandai bergaya & mmbawa diri dlm sesuatu majlis..

tp akak mmg suke kebaya..i loooooike..

REPLY

urrmm....jadi diri sendiri la lagi ok kot...~

REPLY

chantek kebaya tok tu...

fahana cuba la...

hehehe

REPLY

sampai gak turn blog hana...hehe...

sedangkan baju kurung pun dah seksi lagila pakai kebaya...sebab tu bro framestone tak suke..hehe..

REPLY

prefer baju kurmĂșng..sebab berangin je..baju kebaya panaslah...haha

hurmm..chaiyok2 eh..buktikan ko mampu buat mate dorg terbeliak..

n ko takde susahkan or wat salah pon..so chill..=)

REPLY

Fnd.. Huhu.. Aku selesa ngan diri aku skarang.. Cuma aku nak usaha supaya aku lebih selesa.. Huhu.. ;)

REPLY

Joe.. Amboi3.. Saje jek dia.. ;p

REPLY

Bro Framestone.. Hahaha.. Jgn cerai bro.. Sabarrrr.. Haha.. ;p

Bro.. Hilang konsentrasi?? Itu blh dikawal bro.. Hahaha.. ;p

REPLY

Bro Sharif.. Nak.. Tapi ur activity sgt dasat wo.. Takut ku tak larat jek nnt... Hehehe..

REPLY

Anakcikmad.. Huhu.. Hati skarang manyak senang.. Tu pasal bdan naik tak hengat dunia.. Selesa ngan keadaan skarang.. Tapi still usaha nak kuruskan sket badan ni.. ;)

Thanx sis.. ;)

REPLY

Budak kentang.. Hahaha.. Tak lawa ek?? Hang sure kaa??? Kalo hang jadi hubbyku, hang takmo ek daku pakai kebaya??? Hahaha.. Kalau daku jadi seoang hubby pn ku tak bagi..

REPLY

Makdara.. Huhu.. Akak.. Saye ni reti pakai baju kurung jek.. Huhu.. ;p

REPLY

Daud mili.. Of course.. Tu yg paling bagus.. ;)

REPLY

Hua sheng.. Auww.. Sexy ke? Haha.. ;p

REPLY

Syazwan.. Hahaha.. Nak cube takut rabak jek.. Hahaha..

REPLY

Dilot.. Hehe.. Yup2.. Baju kurung pn org rase seksi kan.. Huhu..

REPLY

Ain.. Berangin?? Fuuyooo.. Tepat skali.. Huhu.. Aku akan cobe.. Ngehehe.. ;p

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes