Men & Sex.. Women & Love.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Men & Sex.. Women & Love..

43 comments
Assalamualaikum.. Time ni patut ada kelas.. Tapi aku di rumah.. Tak sehat since yesterday evening.. Stomach bloated, feverish, nauseated, vomitting.. Apa diagnosis korang??? Haha.. Mula-mula aku ingat pregnant 3 bulan ke ape ke, tapi tak kahwin lagi daa.. Hahaha.. Mungkin food poisoning.. Getting better sedikit sebab tu dok menempek depan lappy type entry baru..





About a week ago tak silap, baca paper The Sun.. Came across this article about review of a book.. Author dia Allan & Barbara Pease.. Tajuk buku dia WHY MEN WANT SEX & WOMEN NEED LOVE??? Nak tahu jawapan dia kena laa baca buku ni kan.. Personally, aku rasa soalan macam ni dah selalu sangat orang tanya.. Jawapan dia??? Entah.. No absolute answer.. I don't wanna talk more on that, cuma aku agak tertarik dengan penggunaan perkataan WANT dan NEED di situ.. Kenapa tidak kedua-duanya diletakkan perkataan WANT? Ataupun NEED? Mengikut pemandangan aku yang punya ilmu bahasa yang tak seberapa sangat ni, WANT tu boleh kita tafsir sebagai MAHU.. Need pula PERLU.. KEMAHUAN dan KEPERLUAN.. Boleh tangkap apa yang aku cuba sampaikan??? Sebenarnya, everybody wants sex.. Not just men.. And everybody needs love.. Not just women.. Memang sex itu satu kemahuan, but not necessarily to have it.. Kemahuan tak semestinya ditunaikan.. Tapi dalam dunia ni semua orang perlukan kasih, perlukan sayang, cinta.. It is a need.. Keperluan adalah satu benda yang perlu ada untuk kita teruskan hidup.. Kan kan kan??? Apa pandangan korang???





Pendek pula entry kali ini.. Haha.. Takpe.. Come and let me show you some love.. Aku suka lagu ni.. Penyanyi Malaysia.. Tajuk dia I've Got Something To Say.. Aku try translate sesebijik yang mungkin.. Hoping that I can share something with you guys and also hoping that "SOMEONE" will read this because it is for you.. Muahahaha..



I'VE GOT SOMETHING TO SAY


想你的笑容 想你的温柔
Thinking of your smile, thinking of your softness,

想你沉默时的落寞
Thinking of your silence of loneliness,

我总是静静 放你在心中
I've been silently keeping you in my heart,

没人知道 我多么激动
No one knows how tingled I am,

从什么时候 我终于明白
Since when did I realize,

是你让我找到爱的感动
You were the one who bring me the touch of love,

想要带你 一起飞越海阔天空
Wanna take you come fly with me,

从此以后就不再放手
And will never let you go,

I've got something to say, Oh I love you..

到你想去的地方 和你一起游荡
Take you to the place you wander,

想说你就是我的太阳
And whisper you are my sunshine,

为你付出 所有的爱
Giving you all my love,

然后一起到未来
Together we headed to the future,

我的心为你打开
Open up my heart for you,

只等着你走进来
Waiting for you to step inside..


Any criticism is most welcome.. Heehee.. Okey juga kalau buat ruangan belajar Bahasa Mandarin kan.. At least ada kegunaan jugak laa blog aku ni.. Huhu.. Akan difikirkan.. ;)


Oh ye.. Sebelum post entry ni, tadi usha satu blog ni, dia cakap entry kalau boleh jangan tulis guna perkataan warna warni macam lolipop nanti orang fening.. Haha.. Entry aku laa kan??? Haha.. Pening ke korang??? Pening ke baca entry aku??? Takpe.. Nanti aku tolong picitkan.. Heehee.. Okey laa semua.. Mahu bersiap.. Malam ini aku ada date dengan Hassan a.k.a Ammar Alfian Aziz.. Ooppss.. Sedap tak nama pakwe saye??? Huhu.. Jangan jeles okeyhh.. Tata semua.. Assalamualaikum..





FONT: Bila aku mula menyanyi.. Lalalala.. ;)


43 Comments Here:

sOuLiey_RyU berkata...

salam..saya dah lame msukkan awk dlm blog list saya tp ni la 1st time saye bg komen..=)

saya mmg trtarik dgn prbezaan yg awk wat ttg istilah wants n needs..
sememangnya saya spndapat dgn awk..
perbezaan antara kehendak n keperluan slalunye susah org nak tentukan yg mana lbh penting..
kdg2 saya sndiri xdpt bezakan mane yg pnting dlm hdup ni..

teruskan mencurahkan idea dlm blog ye..=)

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

wah tak tahan ayat..."Mula-mula aku ingat pregnant 3 bulan ke ape ke, tapi tak kahwin lagi daa.. "...tak sabar sangat dah tu nbak kawin...huhuhu...;p

tak tau nak komen pe pasal topik hari ni...tapi aainaa cuma nak cakap...


"NAK G DATE NGAN HASSAN GAK MALAM NI..." ♥♥♥


Jom g sesama HANA!!!!

mr.syazwan berkata...

ooo sonya blog wan pun org pening ke nak baca cos warna warni??

ermmm xkot.. habis short note kita selalu wan warna warni leh je baca n sng ingat apa..

huhu

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Wahhh!!
Kne cari artikel nih macam best jer..
farhana, Pojie rasa ur blog is much better now compare to before..
Nih macam matang sket, xde kaler2 lolipop..
heheh!
keep it up babe!

joegrimjow berkata...

saya nak cinta da sex

AzuanBudakPandai berkata...

mai la picit ak ni haha..

tak pening pun ok je baca blog ni..

al berkata...

salam..

saudara joe..joegrimjow

aku pun nak jugak weii..

hhehe

Naz berkata...

pokcik sama seperti Joe dan AL... nak jugerr... muahahahaha!
~apa nak komen hah???

misz A.C.C.A berkata...

buat msa ni, saya mau cinta!! owh, ketandusan kasih sayang btul saya ni.. hahaha

Tukang cerita berkata...

mahu dan perlu dua2...
hahahhaaaaaa...hahahhahahhahahahhahhahhahahahhahahhahahhaha........

anakcikmad berkata...

keperluan~perlu ada untuk terus hidup~

kemahuan~still bley hidup walau xada~

amik marketing dolu2...istilah ni la yg byk diaplikasi~huhu

^_~

chokio_nia berkata...

aku ske entry kale2..so bolayan je kat org tu..huhu

hurmm..aku pon nak due cm tukang cerita..haha

DilOt berkata...

skang ni nak cinta je..dah kawen br tut..hekhekhek...

a ah kot skang ni blog hana baru nmpk matang sket..hehe...

Farhana berkata...

Souliey.. Heehee.. Thanx sudi singgah jenguk daku di sini ye.. ;)

Mmg susah nk tntukan tapi pongkok pangkalnya.. Juz igt.. Bende yg satu keperluan ttap akan jadi keperluan.. Heehee..

Anyway, thanx for the comment.. Very much appreciated.. InsyaAllah akan brblog slagi ade daya.. ;)

Farhana berkata...

Aainaa.. Of course.. Ku mmg tak sabar okeyhhhh.. Kalau boley mau skarang ajoo.. Hahaha.. ;p

Amboi.. Nak ikut gak.. TAK BOLEH.. Nanti hassan marah laa.. Kamoo ni.. Nama pn dating.. 2 org saje okeyh..

Farhana berkata...

Wan.. Hurrmmm.. Btul gak ye kata kamu.. Mgkn lain org lain approachnye.. Tak gitu.. Heehee.. Fuuyoo.. Lama tak nmpak.. ;)

Farhana berkata...

Pojie.. Harus cari tau.. Hehehe.. Yeke dah matang?? Ouh.. Sebelum ni mcm kaler warna warni kan.. Hehehe.. Anyway, thanx for ur words.. ;)

Farhana berkata...

Joe.. Saye nak juge.. Tapi kamu muda lagi okeyhhh.. ;p

Farhana berkata...

Azuan.. Haha.. Picit hang watpa.. Kata ok jaa baca, x pening laa kan.. Tak payah picit. Haha.. ;p

Farhana berkata...

AL.. Haha.. Kamu juge ke AL.. Haih.. Tak leh jadi korang niii.. Nanti kat bawah lagi tu ade lagi yang nak gak. Muahahaha.. ;p

Farhana berkata...

Pokcik Naz yg gatai.. Hahaha.. Kamoo memang wajib dah tu. Pi kawen cpat.. Jgn dok mnggatai sajo.. Hahaha.. Tu je care kalau mau dua2 skali. Haha.. ;)

Farhana berkata...

Biha.. Ouh.. Akak juge.. Berada di tanah yg ketandusan air dari telaga cinta.. Hahaha.. ;)

Farhana berkata...

Kak nurul.. Akak trkecuali okeyhhh. Hahaha.. Ouh.. Nak kawen jugak laaaa.. ;p

Farhana berkata...

Anakcikmad.. Haah.. Penah belaja ni sume masa skola dulu gak.. Heehee.. Saje jek tempek kat sini.. ;)

Farhana berkata...

Ain.. Ku suke gak.. Nmpk lively.. Hehe.. Tukang Cerita tu toksah cite.. Dia dah kawen.. Hahahaha.. ;p

Farhana berkata...

Dilot.. Wah.. Bile tu nak kawennye dilot??? Heehee.. ;)

Thanx dilot.. Matang tapi tuannye tak matang2 lagik.. Hahaha.. ;p

Dr. Darren berkata...

sex talk! haha. sex is love actually. both completes each other. jgn smp xtau how to separate love from lust lak. bahaya tuh.. hehe

cik EPAL berkata...

seks?? wow...haha..

i klik ur nuffnang ;)

Naz berkata...

hahahaha....
kawen??? x lengkap tu... kena la nikah dulu cik Hana oiii...

syaf berkata...

segan plak nk komment...muhahah
isu yg amat sensitif ler..kikiki

ntah..tp itu perlu kna..dlm islam pon menuntut gak sebab meramaikan zuriat...kikiki...dan sexs adelah sa2 senaman...

Farhana berkata...

Darren.. Yupp.. Talk bout sex.. Ngehehe.. ;p

You're ryte.. Kalau lust payah laaa.. Huhu.. ;)

Farhana berkata...

Cik Epal.. Wow jugee.. Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Hahaha.. Gataiiii.. Yela pokcik naz.. Nikah dulu yek, pastu kawen. Okeyyyy??? Haha.. Bila ek agak2? Jgn tunggu lama2, nnt lama2 msuk angin.. Hehe.. ;p

Farhana berkata...

Syaf.. Laa.. Sjak biler uncle jadik penyegan ni.. Adeh.. Tak leh jadi ni.. Hahaha.. ;p

Ye btol.. Blh kuruskan bdan tak??? Hahaha..

Naz berkata...

dah mcm lagu evergreen la pulak... jangan tunggu lama2, nanti lama2... lalalalala....

mana cik Hana tahu masuk angin?? jeng3... :p

Farhana berkata...

Kah kah kah.. Encik naz lari dari topikkkkk.. Fobia kot.. Haha.. ;p

Nanti lama2, diri pn masuk angin.. Hahahaha.. Nak soh depa tukaq lirik lagu tu laa.. Bkn saje akan jadi evergreen, tapi ever colourful.. Sume kaler ade.. Heehee. ;)

Saye tau laa.. Knal pokcik bkn sesaat dua.. Bnyk simptom msuk angin dh sy nampak.. Jeng3x.. Yg tak nmpk??? Lagi jeng3x.. ;p

Naz berkata...

adehhh... kamu ni cik Hana... hahahahaha... apa sebenarnya topik yg kamu nak sembang? ahaks...
nmpaknya kamu lagi kenal pokcik berbanding pokcik kenal diri pokcik sendiri... ;p

Farhana berkata...

Adehhhh pokcik.. Gelak2 manje lak dia.. Hahaha.. Ngapenye encik naz??? Hahaha.. ;p

Jom sembang topik ni.. Hehe.. ;)

Hahaha.. Satu pujian ke perli tu pokcik??? Mesti laa saye kenal wlpn ade misterinya.. ;)

Naz berkata...

manjer?? x der maknenyer... ahaks..

erkk.. hehehehe... :p

ntah... terpulang utk mentafsirkannya...

Tanpa Nama berkata...

bagus bagus..sangat bagus..:-)blog yg cantek menarik kau mmg d bom mortar.

Farhana berkata...

Anonymous.. Time kaseh banyok yeekkk.. Hehe.. Bom mortar?? Wowww.. Mmg dasat laa.. ;p

Tanpa Nama berkata...

Good Day!!! nurfarhanaabdullah.blogspot.com is one of the most excellent resourceful websites of its kind. I enjoy reading it every day. I will be back.

Tanpa Nama berkata...

The author of nurfarhanaabdullah.blogspot.com has written an excellent article. You have made your point and there is not much to argue about. It is like the following universal truth that you can not argue with: The truly great always die too soon. Thanks for the info.

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.