16 Nov 2009

Assalamualaikum.. Malam semua.. Lama tak update, sebab kekeringan idea biarpun bumi kerap sahaja kebasahan.. Ouh.. Adakah blogku ini sudah kegersangan dek kerana tiada entry terbaru dari tuannya?? Sabar ya sayang.. Kejap lagi post.. Hehehe..



Comel tak Barbie di atas? Aku tanya comel okey dan bukan seksi.. Jangan tenung lama-lama.. Bagaimana pula Barbie di bawah? Meet Barbie Hana.. Haa.. Yang ini mahu tenung sampai tak tidur pun boleh.. Hehehe.. Berangan sebentar.. Menjelajah dunia fantasi dan penuh khayalan indah.. Kali ini terasa mahu jadi Barbie.. Ouh Farhana.. Umur saja 22 tapi kerap sahaja berfantasi seperti kanak-kanak 5 tahun.. Aku suka fantasi.. Orang kata, orang yang suka fantasi ni punya imaginasi yang tinggi, di masa akan datang akan "senang" dan "bahagia" dalam perhubungannya.. Ooppss.. Orang kata bukan aku kata.. Perhubungan apa??? Hoho.. Aku pun tak tahu.. (innocentkan aku??)


Sebab-sebab aku nak jadi Barbie, mesti semua dah berkira dalam kepala apa sebabnya.. Shuh shuh.. Buang jauh-jauh kepul-kepul atas kepala anda.. Aku ingin jadi Barbie bukan sebab Barbie cantik dan sempurna pada pandangan mata.. Cantik luaran tak janjikan apa-apa kalau dalaman buruk.. Bukan juga sebab Barbie selalu ada happy ending love story.. Akan bertemu cinta sejati dan jejaka kacak bergaya seperti Aaron Aziz, ataupun Yoon Sang Hyung, juga seperti Jack Sparrow.. Sebab tak perlu jadi Barbie untuk ketemu cinta sejati.. Cinta sejati akan datang pada setiap insan yang percaya pada cinta sejati.. Lambat atau cepat bukan soalnya sebab ia pasti datang (sejukkan hati sendiri gak. hehe.) Barbie walaupun dah tua tetap cantik.. Tengok saja dalam movienya.. Mak Barbie, nenek Barbie, moyang, even Barbie yang kecil-kecil pun cantik.. Tapi itu juga bukan sebab aku nak jadi Barbie.. Semua manusia akan tua.. Buat apa duduk sibuk kejar kecantikan, cucuk Botox di pipi, di punggung, di breast tapi amalan untuk ke sana tak pernah cukup.. Alpa dengan dunia..


Habis tu Farhana??? Erk.. Aku pun tak tahu.. Macam tak ada bestnya pun jadi Barbie ni.. Tukarlah.. Tak mahu jadi Barbie.. Mahu jadi Nur Farhana Abdullah.. Walaupun tak berapa cantik, tak berapa cun tapi comel tu ada jugak laa kan.. Walaupun gemuk tapi at least hati baik.. Ooppsss.. Ada ke orang kata hati dia sendiri baik?? Haha.. Walaupun Nur Farhana ni gatal dan asyik sahaja sebut pasal kahwin, tapi hati dia tetap jua pentingkan pelajaran.. Memang kalau ikut kemahuan dan bukan keperluan, mahukan seorang boyfriend.. Ooppss.. Salah lagi.. Suami.. Heehee.. Tapi jodoh belum sampai kata orang.. Bersabarlah sayang.. Walau Farhana suka merapu, suka mengacau orang, suka menyibuk hal orang tapi dia tak pernah lagi buat jahat pada orang.. Kan??? Ada tak??? Tak ada kan???


Jadi diri sendiri lebih baik dari cuba-cuba mengubah diri untuk jadi sejibik seperti orang ini atau orang itu.. Kita semua sama sahaja.. Mungkin dia ada yang lebih, kita kurang.. Tapi mungkin apa yang kita ada, dia mungkin tak ada.. Kalau dia boleh, kita pun boleh.. Jangan malu untuk jadi diri sendiri, tak kisahlah kita ni anak orang kaya, atau hanya anak orang susah yang belajar sambil part time jual nasi lemak di pasar malam.. Bangga jadi diri sendiri.. Tapi ingat.. Be a person that is worth to be proud of.. Bukan jadi mat rempit, bohsia, drug addict dan anda bangga dengan itu.. Huhu.. Fikirkan..

Baru saja install Yahoo Messenger 10.. Aku terlambat ke? Huhu.. Apa-apa pun.. Menarik Yahoo Messenger kali ini.. Ada tab contact dan update.. Senang mahu tengok update terbaru dari kawan-kawan kita.. Senang cerita.. I loike laa.. Hehehe.. Untuk gambar-gambar di atas, klik laa untuk pembesaran yang sihat.. Huhu.. Mahu add YM??? dr_hana87@yahoo.com


Tapi.. Aku selalu invisible ataupun offline.. Bukan apa.. Aku "malas" mahu online atas sebab-sebab tertentu yang sangat sadis.. Lagipun aku kalau dah mula YM, kerja aku memang takkan siap.. Haha.. Boleh saja mahu add, kalau ada masa, kita borak laa ye.. Thanx for the add aku ucapkan terlebih dulu.. Hehe.. Okey semua.. Till here.. Take care.. Tata semua.. Assalamualaikum..


16 Comments Here

penah ader patung barbie masa kecik dulu...tapi skang ntah kemana...huhuu..cuma yg ader anak patung masa umo setahun...hehehehe...motif citer?? takde motif...merapu aderla...

sori cikHana...kuar topik....huhuuh...;p

REPLY

kebasahan??kegersangan??..perghh x tahan ayat haha..

eh kenapa fahrin ahmad xde dalam snarai lelaki kacak itu???

tpi jack sparrow pon ensem gk

REPLY

huuu...aku pakai ym 9 agi..mls nak tukar..hehe

REPLY

haha..kak fana..
suke ek wat entry camni..lol :P
bwekk..
semoge gembira slalu..
imaginasi sgt tinggi..
comey je..

REPLY

dilot tak pernah ada patung barbie masa kecik2...

adakah aku bukan perempuan??hehe

REPLY

walaupun anak2 akak gegirl...tak pnah belikan dorang patung barbie sebab mahal....
kedekut ke? biarlah...bukan keperluan pun....

REPLY

jadi barbie nanti ada baju lawa lawa.kasut kilat kilat.kihkih

REPLY

xpenah ad barbie jgk~haha
*zaman sy dah ad barbie ke???*hehe

xperlu jadi sesempurna barbie untuk hidup gembira~jadi dri sendiri pun dh bley bahagia~

bukti
nama blog dh mnunjukkan owner blog 'bahagia+gembira'...hee ;)

REPLY

Aainaa.. Haha.. Ade motif.. Nak bg tau yg kamu ade anak patung.. Hahahaha.. Dh besar main anak patung pn okey gak.. Hahaha.. ;)

Takpe cik aainaa.. Sekali sekala kuar ape salahnye.. Nnt masuk balik.. Ngehehehe.. ;p

REPLY

Mimie.. Tak tahan ke??? Hahahaha.. Ayat kamu juge tak tahan. Muahahah. ;p

Sbb de ku punye.. Tak leh tulis dalam tu, nanti orang cilok. hahaha.. ;p

Jack memang kacak. I loike jugakkk.. ;)

REPLY

Ain.. Try laa usha. Mnarik gak YM 10 nih.. Huhu.. ;)

REPLY

Cik Nana.. Hahaha.. Suke sgt.. Akak suke bab2 siti di alam fantasi ni.. Budget mcm kanak2 jek asik dok fantasi.. Hahaha.. ;p

REPLY

Dilot.. Ku juge tak penah ade.. Kete kontrol bnyk arr.. Adekah daku laki??? Hahaha.. Skang pn budak2 tak main dah barbie, anak patung.. Depa main PSP jek.. Huhu. ;p

REPLY

Kak nurul.. Takpe, boleh wat anak petung sndiri.. Huhu.. Yup.. Barbie mmg mahal.. Main sat jek.. Dh besar simpan dlam kotak.. ;p

REPLY

Kuwe.. Hahaha. Kamu nak jadi ke??? Berminat nmpk.. Hahaha. ;p

REPLY

Anakcikmad.. Akak.. Lama sgt ke zaman akak tu??? Hahaha.. Mst laa ade kot.. ;)

Hehe.. Btul.. Jadi diri sndiri pn blh bahagia.. Heehee.. Itulah saye.. Cahaya Yang Riang Gembira.. Walaupun kdang2 jek ade mengong dia.. Hahaha. ;p

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes