Bila Ratu Online Menyepi Diri.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Bila Ratu Online Menyepi Diri..

24 comments
Assalamualaikum.. Malam Ahad sudah.. Esok Isnin.. Kelas lagi.. Adeh.. Forget about that.. Aku nak inform semua peminat aku seantero dunia, bahawasanya aku mungkin akan "merehatkan diri" dari dunia maya untuk jangka masa yang tertentu.. Lorh.. Tu nape nangis tu??? Jangan risau, aku akan sentiasa ingat kat korang.. Korang pun kenang laa daku dalam doamu ya.. Heehee..




Al kisahnya, Celcom Broadband connection aku telah disekat oleh laptop aku sendiri.. Aku syak ini Avira dan virus-virus kurang asam punya keje.. Aku tertekan DENY ACCESS.. Macam-macam aku dah buat (atas bantuan Matju), uninstall Avira, aku install Kaspersky.. Still tak boleh gak.. Kali ni pun aku online pakai wireless jiran sebelah rumah.. Pinjam sekejap jek.. Haha.. Dan akhirnya aku putus harapan.. Alahai.. Perit rasanya bila title Ratu Online telah hilang.. Oh Facebook.. Oh Blogspot.. Oh kamu (kamu tahu siapa kamu).. Pasti aku akan rindu tahap 8 petala.. Walaupun aku still boleh online guna phone tapi kemanisannya tak seperti guna laptop.. Sama jugak macam anak dara kahwin anak teruna DAN anak duda kahwin anak janda.. Haaa.. Kan ke kemanisannya lain-lain.. Muahahaha.. Ooppss.. Censored di situ.. Hoho.. Makanya, keputusan sebulat suara telah aku ambil untuk pulang ke Melaka pada hari Khamis ni.. Biarlah abah yang menyelesaikan segalanya.. Haih.. Kalaulah ilmu kekomputeran abah boleh turun padaku secara automatik.. ;(




Tiba-tiba saja mahu cerita pasal TAHI LALAT.. Hehe.. Beberapa hari lepas borak dengan Pokcik Macho.. Tiba-tiba ditegurnya tahi langau di mukaku ini.. Adeh.. Baru mahu selindung sudah didetect orang.. Aku bukan nak selindung apa, kalau orang nampak.. Naya aku.. Tahi lalat persis Siti Nurhaliza weh.. Gila tak tersangkut kalau pandang.. Muahahaha.. Hmm.. Tapi yang aku perasan, Siti sekarang dah tak ada tahi lalat di bibir bawah sebelah kiri itu, mungkinkah dicover dek bedak dan tepung yang tebal itu, atau Siti telah mengoperatenya??? Haih. Satu kerugian kalau itu yang berlaku.. Tidakkah Siti tahu bahawasanya tahi lalat itu membuatkan orang tersangkut, membuatkan rupa kita bertambah manis.. Seperti AKU??? Hahahaha.. Sedikit riak pula di situ.. Maaf..


Aku tergerak hati mahu mencari rahsia tahi lalat ni.. Saja-saja for fun.. Dan aku terjumpa di sini.. Kat sini pun ada.. Mahu lebih cari sendiri laa eh.. Haha.. Antara yang dorang tulis tentang tahi lalat di bibir bawah kiri..


1) Pandai bicara tak mudah kalah.. (betul ke Dak Kentang? Kak Nurul? Pokcik Naz? Aainaa?)




2) Janji palsu.. Mulut manis.. Pendendam.. Pintar putar belit.. (haih.. ni aku tak suka ni.. ni bukan fakta tapi auta.. hehe..)



After all.. It is just for fun.. Jangan amik pusing sangat tentang makna tersirat itu.. Tahi lalat pun sebahagian ciptaan Tuhan, janganlah menyisihkannya atau terlalu membanggakannya.. Hehehe.. Boleh ke gitu?? Hoho..


Nampaknya aku dah tak tahu nak bebel apa lagi.. Entry will come to an end.. Jumpa lagi nanti.. Rajin-rajin laa singgah rumah burukku ini ya.. Kalau rindu tataplah blogku.. Huhu.. Taking care everyone.. Jangan nakal-nakal.. Dengar cakap mak ayah, cakap cikgu.. Hehehe.. Dah macam buat iklan pulak aku ni.. Okey laa.. Tata titi tutu.. Assalamualaikum..


24 Comments Here:

Aainaa Khairunnisa berkata...

pandai berbicara tak mudah kalah ye cik Hana...???? perlukah persoalan ini di tuju kepada saya cikHana???

rasanya ada kebenarannya...kamu kan suka wat statement...heheee...;p suka menyakat....tak lupa juga kamu pandai mententeramkan orang dengan kata² kamu...(erm...yeke???)hehheeee...;p

chokio_nia berkata...

owh..hurmmm..aku pon tatau lah..cmne nak tolong kasi elok balek ko nye bodben..btw celcom broadben ok eh tahap kelajuan die??

hang nadim berkata...

salam...doctor lama tak ketemu.. hang nadim jap lagi nak ke JB ada kerja sikit.

Ohhhh saya ada tahi lalat di dada lah...

anakcikmad berkata...

pee wit...taik lalat siti...hehe
cpt2 bnuh virus2 tu...bley online mcm slalu blik~huhu
^_~

Naz berkata...

kena sekat erk?? oleh itu, kenanglah pokcik dlm doamu itew... hahahaha... musti kamu akan rindu pokcik smpai mereng. x per katil 1098 still kosong lagi.... hahahahaha....

tahi langau tu cute. itulah trade mark cik Hana Wanabe... bak kata Man... bersyukurlah dng kurniaan tu. kamu kalo bab sembang memang ratu. x der saper boleh celen... ahaks...

kamu perasan yer yg cik ct punyer? pokcik x perasan langsung. kak pah punya perasanlah pesal berderet2 kat mukanya.. hehehe... oklah cik Hana... setadi semat smpai dpt result hebat... ;)

AzuanBudakPandai berkata...

tahi lalat siti dah hilang ke..
dah lama tak tengok si siti ni huhu

oranglidi berkata...

heehe. itu dia

Tukang cerita berkata...

hehehhee.....
sangat btul....
kamu, kalau bergusti mulut....
sure lah kamu yang menang....
tak sapa bleh lawan....
:)

Farhana berkata...

Aainaa.. Kamu lebih tahu.. Tu yg tny.. Muahaha.. Mntenteramkan??? Adeh.. Trsentak dgr.. Bak kata fairuz.. Erk.. Trkesima.. ;)

Farhana berkata...

Chokio.. Mslah laptop jek pn.. Nnt nk balik btul.. Heehee..;p

Celcom hampeh gak.. Susah arr mau carik berukband yg bgus sket.. Igt nk cari baru gak ni.. Mgkn DiGi.. Heehee.. ;)

Farhana berkata...

Hang nadim.. Waalaikumsalam. Lama x jumpe. Hehehe.. Auuwww.. Tahi lalat di dada??? Seksi itu wooo.. ;p

Farhana berkata...

Anakcikmad.. Peewiiittt gak.. Hehehe.. ;p

Tu laa.. X sabar mau bunuh itu virus2. Hahaha.. Gian nak online.. ;)

Farhana berkata...

Pokcik Naz.. Tu laa pasal.. Kene sekat tau.. Mst laa.. Pokcik laa insan yg paling akan saye knang dn rindui slalu.. Uwaaaa.. Sedeynye.. ;(

Saye takmo katil 1098 tu.. Pokcik katil number bape??? Nk number yg sama buleh??? Tetttt.. Hahahaha.. Dush skali pade saye.. ;p

Ehem ehem.. Cute?? Bodek ke ni??? Saye takde mende nak bagi.. Hahahaha.. Pokcik pn "cute".. Wah.. Dh mcm artis dh plak ade trademark bagai. ;)

Saye ratu??? Wah.. Bangganya saye dpat gelaran tu.. Heehee.. ;)

Kak pah tu tak pyah cite laa.. Tutup mate pn nampka gak.. Muahahaha.. ;p

Pokcik juge.. Slamat keje juge.. Jgn insomnia slalu.. Jgn rindu sy smpi tahap 19 petala okeyhhhh...

Farhana berkata...

Azuan.. Haha.. Dah hilang da.. ;p

Farhana berkata...

Oranglidi.. Yaaaa.. Itu dia.. Tapi nape ye??? Hehe.. ;p

Farhana berkata...

Kak nurul.. Wah.. Mulut pn pndai gusti ye.. Hahaha.. Malu saye kak.. Bangga pn ade dpat gelaran tu. Muaahaha.. Maceyyy atas support sume pminat.. Ngehehehe.. ;p

Naz berkata...

jng sedey2... nah tisu. kesat hingus yg berjejeran tu... hehehehe
nah.. dushh... haram taw.... :p
x der maknanyer pokcik dpt trademark pelbagai... hahahaha
eleh... yg tajuk n3 ni, bukan pasal ratu Nur Fahana ker?? :p
pokcik tengah psyco mata pokcik supaya jng insomnia... ahaks.. ;)

Aainaa Khairunnisa berkata...

mententeramkan maksud aainaa ni pandai kasi kata nasihatla...lebih kurang camtu...pandai kasi kata² semangat n pandai hiburkan org....tgh²sedih...tapi bila berbual ngan kamu leh jadi hepi...lebih kurang camtula maksudnya....=)

Farhana berkata...

Pokcik Naz.. Maceyyy atas pminjaman baju pokcik utk lap hingus ijo.. Hahaha.. ;p

Adehhh.. Laa.. Haram ke??? Ngat boleyyy tadi.. Hahaha. Abes laa kuar paper metro nnt.. Hahaha.. ;p

Well.. Nengok laa sape.. Ratu Nur Farhana kannnn.. Haha.. ;p

Sila psycho.. Pokcik pny somnia ni dah tahap trok st daa.. ;p

Farhana berkata...

Wahhhhh.. Aainaa.. Pnjang lebar pnjelasanmu.. Adeh.. Bikinku segan pule.. Mane ade.. Bese2 aje.. Kalo ku hepi, ku mahu sume happy gak.. Haha.. Takmo happy sorang2.. Tak elok tu.. Heehee.. ;)

Sharif John berkata...

Nak menyepi diri kah sis? hmm... x mengapa... pergilah... bila dh rasa nk online balik, kami ada disini saja...

Farhana berkata...

Bro John.. Takdak ler.. Tenet probs sket bro.. Nanti pulang kmbali.. Heehee.. Thanx.. ;)

Naz berkata...

hahahaha... tu bukan baju.. tu kain lap kaki la cik Hana... :p

pokcik punya insomnia baru tahap 3 petala... hehehe

Farhana berkata...

Eeeee.. Pokcik ni ade ke bagi saye kain lap kaki.. Sampainya hatimu naaa.. Takpe3.. Ada hari ade balasssss.. ;p

3 petala tu pn dh teruk dn tak trjangkau dek akal.. Hehehe.. ;p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.