20 Apr 2010

Tajuk entry mahu yang kebaboom saja.. Sebenarnya petang-petang terik begini aku sibuk mencari idea untuk wish selamat hari lahir buat Joegrimjow.. Tengah separuh jalan siapkan kerja, usha-usha Facebook.. Ada aktiviti bawah tanah yang berlaku dalam diam rupanya di Facebook.. Hoho..



Cupid a.k.a Dewi Cinta datang menjengahku.. Dibawanya bersama seorang jejaka yang entah dari mana untukku.. Ekeke.. Ekoran dari kejayaan beliau menjadi seorang matchmaker yang berjaya untuk rakannya tempoh hari, kini sekali lagi beliau cuba untuk membuat cubaan tapi pada diriku pula.. Agak-agak boleh berjaya ke? Haha..




Korang pernah terlibat dengan sesi matchmaking? Atau pasangan korang sekarang adalah hasil daripada matchmaking kawan, ibu bapa, atuk nenek atau sebagainya.. Di luar negara memang banyak syarikat matchmaking, bersepah-sepah.. Mungkin disebabkan rakyatnya lebih bersifat terbuka.. Di Malaysia, ada tapi mungkin tak meluas.. Di Ipoh sendiri ada satu agensi Cari Jodoh.. Mungkinkah pasangan memang sukar dicari sampai ada agensi Cari Jodoh?



Till here semua.. Assalamualaikum..



FOOT NOTE: Apa pun, Penyebab Senyuman Dalam Rahsia, tetap dalam hati..

15 Comments Here

huhu..
uiks!
gosip nmpak!
moga mnjadi!
hakhak!

REPLY

match maker... blum berkesempatan lagi...tapi my parent ade gak offer...hohoho

REPLY

cumer ade pengalaman blind date je skali.... tapi dah lost contact la pulak....

REPLY

saya lebih suka mencari sendiri.... kalu ade orang matchmaking kan nie macam tak natural jee....

REPLY

sibuk@fesbuk...tp dulu2 xder lg benda nie...ini hasil matchmaking kawan2 lah...dah 2 permata skrang.
Korang pon boleh..jodoh ada di mana saja.

REPLY

ekekeke.. malu lak..

boneka tuh nmpk je mcm playboy dn pandang luaran.. tp bekas awek die dulu tak mcm yg die hebohkan...

REPLY

eerk.. cam tu lak ek?

he he he he

REPLY

jard memang matcmaker terhandal
huhu

REPLY

alaaa..rugi tak masuk forum tu..tenet sini la kul 5 baru leh buka FB.

tp seyes lawak la..boneka boleh sakit terkejut ni.


=)

REPLY

hahah begong je jard punya komen!
aku mana pernah heboh kan gf aku!

dan dia cakap mcm ex gf aku tu huduh pulak
sian lah kalau ex aku baca! haha..

bagi aku sejujur yer ex aku dulu chantek lah juga! dan manis!

bini org kut!!!!! begong2 jard nie merepek2 laaa tgk aku puji ex aku!!

REPLY

Salam bakal Dr..lama x singgah sini..

hurmss..matchmaking..sound good!

p/s: Nureen suka bebenor lagu dr Wali band tue..adeeiii!

REPLY

haha,,, lin mtchmaker org. tp diri sndiri yg msih single! :p

REPLY

i dont believe in matchmaking =)

REPLY

sbb dkt malaysia besenye matchmaker yg btanggungjwb are parents or friends sbb tu syarikat matchmaking mcm x popular kot~ hehe sukati2 je sy ckp kn

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes