Wali Band Nak Datang Cari Jodoh | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Wali Band Nak Datang Cari Jodoh

15 comments
Tajuk entry mahu yang kebaboom saja.. Sebenarnya petang-petang terik begini aku sibuk mencari idea untuk wish selamat hari lahir buat Joegrimjow.. Tengah separuh jalan siapkan kerja, usha-usha Facebook.. Ada aktiviti bawah tanah yang berlaku dalam diam rupanya di Facebook.. Hoho..



Cupid a.k.a Dewi Cinta datang menjengahku.. Dibawanya bersama seorang jejaka yang entah dari mana untukku.. Ekeke.. Ekoran dari kejayaan beliau menjadi seorang matchmaker yang berjaya untuk rakannya tempoh hari, kini sekali lagi beliau cuba untuk membuat cubaan tapi pada diriku pula.. Agak-agak boleh berjaya ke? Haha..




Korang pernah terlibat dengan sesi matchmaking? Atau pasangan korang sekarang adalah hasil daripada matchmaking kawan, ibu bapa, atuk nenek atau sebagainya.. Di luar negara memang banyak syarikat matchmaking, bersepah-sepah.. Mungkin disebabkan rakyatnya lebih bersifat terbuka.. Di Malaysia, ada tapi mungkin tak meluas.. Di Ipoh sendiri ada satu agensi Cari Jodoh.. Mungkinkah pasangan memang sukar dicari sampai ada agensi Cari Jodoh?



Till here semua.. Assalamualaikum..



FOOT NOTE: Apa pun, Penyebab Senyuman Dalam Rahsia, tetap dalam hati..

15 Comments Here:

GhOsToNe berkata...

huhu..
uiks!
gosip nmpak!
moga mnjadi!
hakhak!

hazman aka species1980 berkata...

match maker... blum berkesempatan lagi...tapi my parent ade gak offer...hohoho

kisahsensasi berkata...

cumer ade pengalaman blind date je skali.... tapi dah lost contact la pulak....

kisahremaja berkata...

saya lebih suka mencari sendiri.... kalu ade orang matchmaking kan nie macam tak natural jee....

pakcikLie berkata...

sibuk@fesbuk...tp dulu2 xder lg benda nie...ini hasil matchmaking kawan2 lah...dah 2 permata skrang.
Korang pon boleh..jodoh ada di mana saja.

Jard The Great berkata...

ekekeke.. malu lak..

boneka tuh nmpk je mcm playboy dn pandang luaran.. tp bekas awek die dulu tak mcm yg die hebohkan...

sI tEDI berkata...

eerk.. cam tu lak ek?

he he he he

joegrimjow berkata...

jard memang matcmaker terhandal
huhu

.alie. berkata...

alaaa..rugi tak masuk forum tu..tenet sini la kul 5 baru leh buka FB.

tp seyes lawak la..boneka boleh sakit terkejut ni.


=)

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova berkata...

hahah begong je jard punya komen!
aku mana pernah heboh kan gf aku!

dan dia cakap mcm ex gf aku tu huduh pulak
sian lah kalau ex aku baca! haha..

bagi aku sejujur yer ex aku dulu chantek lah juga! dan manis!

bini org kut!!!!! begong2 jard nie merepek2 laaa tgk aku puji ex aku!!

Gieyana berkata...

Salam bakal Dr..lama x singgah sini..

hurmss..matchmaking..sound good!

p/s: Nureen suka bebenor lagu dr Wali band tue..adeeiii!

rhapsody LiN berkata...

haha,,, lin mtchmaker org. tp diri sndiri yg msih single! :p

kenwooi berkata...

i dont believe in matchmaking =)

SuRayA^i. berkata...

sbb dkt malaysia besenye matchmaker yg btanggungjwb are parents or friends sbb tu syarikat matchmaking mcm x popular kot~ hehe sukati2 je sy ckp kn

Bro Framestone berkata...

caya la Jard huhhu

BroFramestone Blog

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.