15 Apr 2010

Dah sudah.. Aku tengok sekarang Boneka Tak Sakit dan Kapten Luffy sedang demam Formspring.. Aku lihat Jard juga sudah mula berjinak dengan Formspring ini juga.. Apa itu Formspring? Cuba lihat di tepi sidebar aku, kaunter pertanyaan.. Itulah dia.. Dah hampir 2 minggu aku letak widget ini di blog aku.. Apa faedahnya ya? Atau apa keburukannya?



http://formspring.me/RiangGembira



Frankly speaking, aku rasakan Formspring bagus kalau mahu dekatkan diri anda dengan pembaca blog anda.. Sebabnya mereka boleh tanya apa saja soalan.. Tidak kiralah soalan itu serius, separa serius, atau tak serius langsung.. Ada yang pernah tanyakan pada aku.. Bestkah Formspring ini? Jawapan aku.. Not bad.. Cuma agak misteri sebab jika anonymous yang bertanya, anda tidak akan tahu siapa yang bertanya.. Dan kadang-kadang, ada soalan yang mampu bikin anda penasaran.. Hoho.. Oh ya.. Ianya juga akan dilinkkan terus ke wall Facebook kita.. Menarik bukan?



Selain dari soalan-soalan Boneka Tak Sakit yang memang lawak dan memang pecah perut, ini juga adalah antara soalan yang paling lawak pernah aku dapat.. Daripada seorang rakan blogger, Aj.. Promote product? Haha..




Next one.. Soalan tentang kahwin dan kahwin dan kahwin.. Hoho.. Memang aku suka bicara soal kahwin tapi.. Err.. Hik hik.. Aku lihat Jard juga terima beberapa soalan tentang bakal suaminya dan perkahwinan.. Hoho.. Kahwin memang best.. Kan kan kan? Ahaks..



Dua soalan di sini memang betul-betul bikin gadis-gadis penasaran.. Walaupun bukan lamaran, tapi bunyinya dah macam lamaran.. Betul tak? Siapa tak penasaran.. Lagi lagi bila tak kenal siapa yang ajukan soalan sebegini.. Hoho.. Misteri.. Macam kisah Cinderella dan Mr. Cinderella.. Ngee.. Tapi mungkin juga satu bentuk jenaka dan gurau senda..



Statement I Love You, Will You Marry Me ini diakui telah ditanya oleh Boneka Tak Sakit.. Hoho.. Betul atau tidak, aku kena soal siasat Boneka.. Laju saja dia bila aku katakan SILA TAMPIL KE DEPAN KERANA AKU ADA JAWAPAN UNTUK SOALAN ITU.. Haha..


But hey.. Seriously.. I already got an answer for that question.. Ahaks..



Kesimpulannya, eratkanlah silaturahim kita.. Jangan melenting jika ditanya soalan yang menjentik bibit kemarahan.. Act cool.. Jawab saja soalan-soalan wartawan.. Semudah A B C kan? Okey semua.. Selamat menceburkan diri dengan Formspring.. Ngee.. Take care.. Assalamualaikum..




FOOT NOTE: Erk.. Kalau soalan berbentuk proposal, boleh percaya atau tak? Hik hik.. =p

26 Comments Here

hehehe.. boneka coollll...

REPLY

why always about kahwin wan.. lol =P

REPLY

entrinya banyak pasal cinta memang le orang duk tanya pasal kahwin je.
:)

REPLY

formspring, laman sosial utk buat kita rasa artis...hahaha..

REPLY

dah x guna disqus? ika br nk tny mcm mana nk psg disqus ni.. hoho..
rse cam nk join gak formspring ni. tp mslhnya, org nk tny ape kt ika? bkn ada ape2 menarik pon. huhuhu

REPLY

ehhh.. x guna comment disquss dah?
x romantik lah lamar kat kotak tu.. huhuhu

REPLY

dah sampai masenye nak kawen la tu..hehehe

REPLY

ku antara yg terawal buat formspring ni
tp sampai skrg dah xbukak2 dah
huhu

REPLY

salam...
ala emak haku nak tawinnnnn...
appy selalu

REPLY

oh.
bukan saya.
bukan.
hohO~

REPLY

sume org ngah gile formspring...aku tak mampu nak wat acc weyh...mane nak blog, mane nak men cafe, mane nak fb, mane nak lepak makan2, mane nak tido..ah.x sempat...

REPLY

bes gak formspring ni..jwb soalan ja..

REPLY

hahaha, kawennn. kawenn.

jap nak tanya,


bila ya anda akan kawenn?


lol

REPLY

sy nk tmbh..bla nk khwin?? haha

REPLY

sy nk tmbh..bla nk khwin?? haha

REPLY

sy nk tmbh..bla nk khwin?? haha

REPLY

sy nk tmbh..bla nk khwin?? haha

REPLY

sy nk tmbh..bla nk khwin?? haha

REPLY

sy nk tmbh..bla nk khwin?? haha

REPLY

sy nk tmbh..bla nk khwin?? haha

REPLY

Sape tak nak kawen ngan dokter kan, leh ubatkan ati yang luka. Ahaks.

REPLY

dorang tanya bila nak kahwin mngkin kerana dorang nak makan nasi minyak mcm nurul..

bila nak kahwin?

hehehehe =p

REPLY

kalau lelaki tanya bila nak kawin tu maksud nya diaorg ada maksud nak tackle tuh..

REPLY

bet sgt ke formsprings tue... cam menarik je huhhu... nk je bro wat he..23x

ade pe2 cadangan x

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes