16 Apr 2010

Apa perasaan lepas saya guna balik sistem komen blogspot? Ahaks.. Okey okey.. Back to the topic.. Semalam cerita pasal demam.. Demam formspring.. Hari ini, sekali lagi cerita tentang demam.. Demam Adamaya.. Masa episod pertama dulu, aku ada buat review pasal drama ini.. Bukan apa, saja cuba bereksperimen dengan kata kunci di blog yang lagi satu.. Entry ini, sedikit tentang Adamaya.. Aku lihat rata-rata pun dah demam dan tersangkut dengan drama ini.. Betul ke ada 13 episod saja? Pendeknya.. Huhu..



Review aku pendek saja.. Two thumbs up plus the rest of my fingers.. Termasuk jari kaki.. Haha.. Each episode never failed to make me laugh and gimme some funny feelings deep inside.. Walla.. Oh ya.. Kawan-kawan aku seorang demi seorang dah terjatuh cinta habis dengan Adam.. Semua mengimpikan SEORANG SUAMI SEMPURNA a.k.a A PERFECT HUSBAND macam beliau.. Kacak, putih melepak, bertanggungjawab, caring, penyayang.. Boleh aku katakan sebagai satu pakej lengkap untuk jadi HUSBAND OF THE CENTURY.. Hoho.. Aku pula kurang berkenan satu part saja, dia PUTIH sangat.. Haha.. Aku mahu suami yang kulit macam.. Err.. Macam ada seorang budak itu.. Hik hik..




Ada sesiapa rasa dia tak mungkin akan jatuh cinta jika ditakdirkan berjumpa dengan lelaki seperti Adam? Ahaks.. Sudahlah lengkap pakejnya, aturan ibu bapa lagi, berkat hidup rumahtangga.. Heehee.. Kalau dilihat dari kehidupan sebenar, Syed Hussin memang seorang suami yang penyabar.. Lihat saja Sehati Berdansa tak lama dulu, selalu saja aku tengok dia kena marah dengan isteri dia.. Tapi dia sangat sabar.. Hoho..


Kalau nak cari suami seperti itu, tidaklah dikira demand tinggi.. Betul tak? Heehee.. After all, sebolehnya seumur hidup mahu bernikah sekali saja.. Got what I mean? Ngee..



Entah kenapa rasa nak letak gambar ini.. Walaupun lepas menayangkan muka sememeh ini, saham aku mungkin akan jatuh dalam 10 atau 20 peratus tapi tak mengapa.. (ada lagi 80% kan?) Ini gambar candid yang aku suka.. With my dear Faizah Fuad.. Best friend saya ya.. Mahu kenal sila SMS aku.. Hee.. Till here.. Tata semua.. Assalamualaikum..



FOOT NOTE: Izinkan aku sayang, menyentuh perasaanmu.. :)

25 Comments Here

saya suka gmbar ni gak!!!hahahaha..
adam adam adam adam!!!! ^____^

REPLY

adam sapa??! aku tak minat laaa
dan xlayan langsung drama melayu!
asal ko mcm mangsa deraan je hana! KWN KU TU MCM JHT GILA LAK HGAGAGAGAGAGAGAGGA

disuq lembab,. dulu oikay je! hu!!


p/s- ko nie memang minah jiwang gila2 :P
ko banyak tgk cerita cinta2! aku pown sama sbnr yer tapi aku lebih pda romantik komedi!

ahh... :) kan?


BTS

REPLY

aku tak tengok lagi adamaya nie wakaka~

REPLY

hehe
baju dr tuuu

tak tengok lg wlpon ramai yg ckap best
urmmm

REPLY

haha~
bju dr white coat je, aku pun ada pakai jg tpi xde taraf doktor.
:p

itula kwn kt best drama adamaya tpi aku x sempat nk tngok.

mana bleh isteri marahkan suami....masuk neraka tu.

REPLY

aku tak tgk cerita tu. :)
tp aku suka gambau tu

REPLY

eh xkan 13 episod je? dengar-dengar 26 episod.....

REPLY

baru tengok cerita adamaya tadi..
best..
biasela student..
mane lah ade TV nak tengok..
huhhuh

REPLY

teringat kata abang yunus, 'tak cantik takper, janji baik ati',

salamm doc,

REPLY

to define whether a man is a perfect husband or not, it depends on their wife =)

REPLY

best!...best!...best! citer adamaya ni...
aainaa pun follow citer ni...ehehheee....;p

sape taknak ciri suami cam adam tu....dah penyabar ngan karenah maya...
caring dan mudah melenting....uhuuhuu...;p

REPLY

kak fana!!
lame xcomment kt cnih..

hehehe.

xtengok la adamaya tu~
bwekk!
nak tgk i'm not single bebanyak kali..
citer tu sgt best..
lisa dgn farid kamil..

:P

REPLY

wwaahhhhh!!! i love dat story too!! sweettttt sgt

REPLY

semua kata cerita tu best..ye ke??x tengok pun lagi..mak tak bagi buka tv time dh nak maghrib..pastu balik keje lak lmbat dh..tak sempat nk tengok..sian betul..xpe la..nnt tgk kat tv3 punye website..mcm terpengaruh lak dh semua org kata best..huuhuu..

REPLY

owh..senangnya nak komen..

setuju, citer ni memang best..

REPLY

xde pulak ygh nk berhusband cam bro...

ish2 itu sume lakonan & penipuan je... kenapa perlu pandang semua itu...

oh tidak.. jgn terpengaruh... diluar cam tue.. di belakang sapa yang tahu kan huhu

BroFramestone Blog

REPLY

aku pun admire ngan watak Adam. gila cool! huuuuuuuuuuuuuuu!

REPLY

akak dah jumpa..tapi org tu dah lari...huwaaaaaaaaa!!!

REPLY

lelaki nak bernikah 4 kali seumur idup kalau boleh..keh keh..

REPLY

Jarang dapat tengok citer tu, balik rumah, sampai dah lewat.

REPLY

xminat citer adamaya... huhu.
ada kwn ckp, lelaki xmacho kalo putih sgt. kna biase2 jer

REPLY

hehehe.. hana nk aku pasangkan dgn BTS ke? ehemm... =p

REPLY

aku x kesah dapat macam mane yg penting dia betul2 sayang kat aku sebab kalau dia betul2 sayang dia akan sanggup wat pe jek.betul x?

REPLY

takde yg sempurna dlam dunia.... trima seadanya... lg untung kalo die adalah die n xde mirip sesiapa ;p

Khaizarien @ atie Blog

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes