It's All About Joegrimjow And The Number 22 | " Cahaya Yang Riang Gembira "


It's All About Joegrimjow And The Number 22

20 comments
Hari ini 20 April 2010.. Tarikh di mana seorang jejaka kegilaan gadis remaja dari Kelantan dilahirkan ke muka bumi.. Bersempena dengan hari lahirnya yang ke-22, entry ini dikarang khas agar hari lahirnya pada tahun ini diukir dengan penuh makna..


* * * * * * * * * * * * * * * * * *


Cerita ini hanya rekaan semata namun fakta di dalamnya adalah benar-benar belaka.. Ampun maaf dipinta kepada tuan empunya atas sebarang bentuk grafik di dalam entry ini.. Minta izin menggunakannya.. Minta izin awal sangat, tak surprise.. Jadi, minta izin lewat sedikit.. Ngee..


Scene pertama : Dalam sebuah limousine

Watak: 3 orang gadis.. Gadis J, Gadis H dan Gadis S



3 orang gadis berpakaian ala-ala princess macam nak pergi party, menaiki sebuah limousine menuju ke satu tempat rahsia untuk makan malam indah bersama Joegrimjow.. Masuk saja ke dalam kereta, Gadis H dan Gadis S terkejut melihat Gadis J..


H: Apa ko polah sitok J?

J: Kikiki.. Aku ada special invitation.. Hehe.. Tahniah weh H & S atas entry join venture korang yang menang untuk contest malam indah bersama Joe tu..

S: Thanks J.. Mana kekanda kamu? Tak bawa sekali?


J: Hihi.. Kekanda segan.. =p




H: Tak sangka akhirnya ku dapat juga bertemu Joegrimjow.. Walaupun dia dah tak single dan tak available.. Uhuk uhuk..


S: Haha.. Kamu minat dia ke?


H: Admire.. Sikit jek tapi.. Hik hik.. Nok wat guano.. Oghe doh berpunyo.. Huuuu..

J: Ku pun minat juga walau umur jauh beza.. Tapi kekanda lebih pantas mencuri hati.. Hik hik.. =p

S: Haha.. Joegrimjow pujaan gadis seMalaya.. Tapi sayang sudah berpunya..



H: Siapa tahu gaya Joe berblog awal-awal dulu? Blog dia lahir 1hb Januari 2009 kan?

S: Haah.. Joe dulu skema okey.. 6 entry pertama dia, tajuk semuanya mula dengan perkataan PERJALANAN..

J: Haha.. Dan dulu-dulu dalam entry, dia bahasakan diri dia "MI".. Comel arr.. Ingat lagi entry dia pasal hijrah..

Mi mahu hijrah..
Bukan kerana mi Melayu..
Tetapi kerana mahu merasai kenikmatan hijrah..
Kamu? Bila lagi?

H: Betul.. Lagi satu.. Awal-awal dulu, dia masuk contest lipice.. Dah masuk baru dia tahu, syarat contest, perempuan saja.. Gambar untuk contest tu.. Mak aih.. Menggerunkan..



S: 22.. Muda lagi Joe.. Dah business untung besar.. Travel sana sini.. Taiwan, Korea, Bangkok, mana lagi..

H: Lepas turun 5kg masa hari lahir dia ke-20, terus dia jatuh cinta dengan HerbaLife.. Setia sampai sekarang.. Daripada makan, sekarang dah jadi tukang jual..

J: Ku rasa nak makan HerbaLife jugak arr.. Tak lama lagi nak naik pelamin.. Hihi..



H: Sebut pasal kahwin.. Joe macam dah sampai seru nak kahwin kan?

S: Tanah dan pokok.. Serious aku suka.. Hoho..

J: Gamaknya dia kahwin dulu dariku..

H: Joe sejiwa denganku.. Ku pun suka bab-bab kahwin.. Wakaka..Tapi Joe lagi advance, bulan March tahun lepas dia dah pergi kursus kahwin.. Bukan main suka lagi dia..

S: Dia pernah mention dulu pasal teori kahwin dia kan?



S: Isterinya.. Cinta yang ke-12.. Dah 11 kali having crush kan mamat tu? Ekeke..Mesti Cik Tanah pandai buat neslo dan pandai goreng ikan keli.. Syarat nak jadi calon isteri Joe tu..

H: Haha.. Wajib sangat dah kahwin Joe tu.. Ingat lagi dia cakap dia suka peluk..

J: Ada ada.. Siap tunjuk gambar peluk-peluk dia lagi kan.. Huhu..

H: Joe joe.. Tercapailah hasrat dia nak kahwin 12.12.2012..




S: Lelaki hebat masak macam dia, dah lulus dah kalau nak kahwin..

J: Aku tak pandai masak pun.. Joe.. Sebut ajer.. Roti canai, karipap, kek, ikan keli goreng, semua hebat!!!

H: Hoho.. Bak kata Joe, lelaki seksi di dapur.. I think that's why he loves to be in the kitchen.. To looks sexy.. Ahaks..


S: Hmm.. Multipurpose betul budak jambu ni.. Pandai masak, pandai business, otak kreatif..

H: Betul.. Tengok saja Pak Belalang ciptaannya..

J: Aku suka Belly a.k.a Pak Belalang.. Aku follow semenjak Belly kenal Bella di Facebook.. Kahwin dan ada 5 anak.. Hamdan, Hamdi, Halimah, Haiqal dan Hartini..

S: *menjegil mata - tekejut - terkesima memandang J*

H: Dahsyat kau J.. Aku suka bila Belly lamar Bella dengan dua bola-bola yang digumpalkan bersama cincin.. Bola-bola aiskrim.. Sweet sangat..



S: Aku dengar Pak Belly itu ada banyak skill hebat.. Betul ke?

J: *blushing*

H: Hohohohoho.. Betul.. Skill beruang kutub dengan SKAH..

S: SKAH???

J: Skill Kelamin Amat Hebat.. Doktor namakannya sebab Pak Belly dapat anak kembar seorang lelaki dan seorang perempuan.. Hebat!!! *blushing lagi*

S: Wawawa.. *gelak guling-guling* Lawak sungguh idea Joe..

H: Weh.. Dalam banyak-banyak entry Joe, mana paling korang tangkap cintan?

S: Aku suka entry OTAK KANAN BERGETAR, OTAK KIRI BERDENTUM.. Joe cerita pasal rajin dan genius.. Mantop arr!!!




J: Ku suka entry Kekasih Baru Yang Menawan Hati Kalbu.. Nota kaki dia bagus.. Boleh ku guna sebagai pesanan untuk kekanda.. Hik hik..

Hanya nak kawen 1 nanti!! Kawen 2 susah.. 3 lagilah.. 4? Mustahil, mustahil..

H: Aku tak ingat tajuk entry tu.. Tapi dia ada sebut macam ni..

Cinta hadir dari hati..
Nafsu wujud juga dalam hati..
Jangan salahkan nafsu untuk bercinta..
Jangan juga menjahanamkan cinta kerana turuti nafsu..
Walaupun 2 entiti itu berjiran..
Tidak semesti 2 itu sama..

S: Fuhh.. Mendalam ayat.. Pesanan pun bagus..

H: Tahun lepas dalam entry dia masa hari lahir dia ke 21, dia ada sebut pasal 6 misi.. Ingat tak misi dia? Aku ingat-ingat lupa arr..

J: Mesti laaaaaaa ingat..



H: Tercapai juga number 6.. Bertuah badan.. Huhu..

S: Rezeki dia.. Heehee..

J: Eh.. Dah sampailah.. Berdebar-debar mahu jumpa Joe..


H: Macam nak meletup jantung.. Ekeke..


S: Macam mana rupa dia LIVE ya.. Jangan rambutnya digunting pendek lagi oleh Shasha.. Aku suka dia rambut lebat.. Lebih macho.. Hehe..


* * * * * * * * * * * * * * * * *

Scene kedua: Di sebuah rumah di kawasan perumahan di Peringat..

Watak: 3 orang gadis bersama Joegrimjow.. Dan.. Rahsia..

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Turun dari kereta.. Masuk ke dalam rumah.. Salam diberi oleh 3 gadis sunti itu.. Salam berbalas.. Joegrimjow muncul di muka pintu dan menjemput mereka masuk.. Segak dia berbaju Melayu hijau pucuk pisang.. Di sisinya, seorang gadis tersenyum manis.. Tangan mereka bercantum.. Rapat-rapat.. Mata menjeling mesra.. Dua bentuk cincin menyilaukan pandangan mata 3 orang gadis itu.. Gadis-gadis itu menjerit kecil..


J, H & S: CIK TANAH???? JOE???? DAH KAHWIN????


Jeng jeng jeng..


Setelah puas diselongkar.. Akhirnya gambar 3 orang gadis bertuah yang makan malam bersama Joegrimjow dijumpai.. Tadaa..



J - Jard H - Hana S- Sara

Maaf, tuan blog ini HANCUR dalam bab mengedit gambar.. Oh ya.. Macam mana Hana dan Sara boleh menang contest makan malam dengan Joegrimjow? Sebab video di bawah inilah.. Hik hik.. Enjoy watching.. Dan entry rekaan di atas ini adalah segalanya tentang jejaka bernama Joegrimjow yang anda kenali, aku kenali, kita semua kenali.. Yang belum kenal, silalah berkenalan.. Jejaka 22 tahun yang pemalu, nice, sweet, baik but TAKEN.. Ngee..


Buat Joe.. Hope usia 22 yang baru kamu kecapi hari ini, bawa seribu makna buat kamu.. Semoga berjaya dalam kehidupan di dunia juga di akhirat.. Amin..



20 Comments Here:

nursarah berkata...

weiiiiiii, gila sweeet entry nih, tersenyum dan tergelak sorang2 aku membacanya. dan paling tak tahan adalah kesudahannya..


rupanya ada watak aku yep. muahaha! gila sayang lah kat dokter cinta luarbiasa nih. ehehe


gudluckkk!

||| PöJìé PööH ||| berkata...

amboi giler sweet org buat karangan di hari lahir, Pojie xde pun.. huhuhu!
Hapy Birthday to Joe!!

LORD ZARA 札拉 berkata...

comel ni!!

=)

Azuan berkata...

panjang giler~ tengah berusaha untuk menonton video plak... kalu menang jgn lupa invite aku skali wakaka!!

MyaFiza berkata...

hehe..comel n sweet entry ni...
bila first baca dah leh agak J dan S tu jard ngan sara.. haha...
pandai buat dialog.
ada can nak menang ni.

p/s: congratz menang kontest RTM ari tu.. =)

joegrimjow berkata...

ya tuhannn
besarnya nikmat persahabatan kita ni
xjumpa tp boleh kenal sampai macam ni skali
nilah keajaiban blog
;)


semua kat atas tepat! semua kena dengan diri ni, wowowwww, kagum tersangat ok!

thx u thx u


xleh komen lebih2
nanti bias
ape2 pon
entry ni luar biasaaa!

Azuan berkata...

comel giler video tue~

aYu berkata...

best...sgt2...

beruntung jadi joe~

rhapsody LiN berkata...

wah! anda hebat!!

klu menang jgn lpe jmput lin mkn sama2 gak. haha

Nur Su'aidah berkata...

fuhhhh superb!! mcm kenal joe sgt2 nih.. mcm boleh menang! kite sokong entry ini :)

mIsH IeRA cIK irAh berkata...

waaa... best.buat cam ni utk my 22 birthday bley? *ciss..nak jugak tuh*

Jard The Great berkata...

TERBAIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK


AKU SANGAT2 SUKAAAAAAAAAAAA


WARGHHHHHHHHHHHHHH.. TERUJAANYAAA.. AHAHAHA

GhOsToNe berkata...

uisk!!!
berjela2!!!

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

siyessss hana.

sangat beshhh entry neh.

k0 menang, belanja gue babe :)

pal7 berkata...

hana..
tingginya nilai sahabat tuh kan?..
bagus2..hehe

*selamat hari lahir joe..

SuRayA^i. berkata...

kamu sungguh kreatif ye cik doktor =D

farhana berkata...

muahahaha....
pnjng gle entry..betapa minat 2 hehe
mmng lain la joe 2, dulu dgn skrng..
mkin ensem =P

Bro Framestone berkata...

waduh... awat ke-3-3 org tue bro kenal huhuhu...

BroFramestone Blog

Kapten berkata...

meremang aku baca
2 kali plak tu
ko memang concern orangnya ya
semua ko ingat

Ery Farieha berkata...

fuhhh best3.
sme ingat :)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.