Mak Dah Sampaikan Pesan Melalui Facebook | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Mak Dah Sampaikan Pesan Melalui Facebook

12 comments
Akhirnya.. Mak dah bersuara.. Hohoho..




Sebelum ini mak hanya menjadi "silent reader" Cahaya Yang Riang Gembira saja.. Memerhatikan gelagat dan kenakalan anaknya dari kejauhan.. Namun mungkin disebabkan anaknya ini telah menjadi semakin "nakal" dan "gatal" malah ada sedikit tanda-tanda kemiangan, mak akhirnya bersuara.. Satu-satu cara ialah melalui Facebook adik lelakiku, Ahmad Firdaus yang berusia 14 tahun.. Agaknya bukan saja pembaca sudah naik gerun dan stress melihat tuan blog asyik bicara soal nikah kahwin, malah mak pun turut sama merasakan stress dan pening kepala dengan fi'il anak sulungnya ini.. Hoho..



Ingat Farhana.. Mak dah pesan jangan asyik sangat cerita soal nikah kahwin.. Baik cerita soal pelajaran.. Huhu.. Jawabku pada mak, bimbang orang-orang bosan pula mendengar kisah hidupku pelajar sepertiku ini.. Uda pula bilang aku happy satu, dua, tiga macam sekarang seolah baru mendapat lamaran.. Ataupun petanda dah dekat nak merasa hari bahagia.. Ouch.. Apakah? Hee.. Sahabat sekalian, beginilah situasinya jika mak, ayah, adik-adik kita baca blog kita.. Hik hik.. Tiada rahsia antara kita.. =)



Dah janji mahu kurangkan bicara soal kahwin, sempat lagi aku menyuruh adik lelakiku menyampaikan usikanku pada mak.. Bila agaknya Along boleh kahwin? Mak jawab.. Habis study ke tahun depan ke kahwinlah.. Ooh la la.. Jadinya kepada pria-pria terhebat sekalian, please noted, next year okey.. Weeeee..


Lepas itu sempat lagi mak call dan tanya, dah jumpa calon ke? Haha.. Mak.. Along harap satu hari nanti dapat kenalkan blog "penyebab senyuman dalam rahsia" kepada mak.. Boleh ke? Haha.. Okey.. Masa untuk membelek buku di pagi Ahad.. Tata.. Take care semua.. Assalamualaikum..




FOOT NOTE: Baca entry beliau semalam.. Bagus untuk jadikan panduan.. Ngee.. =)

12 Comments Here:

I n n z berkata...

kan da kene.
terbaek punye.
hehe =)

seb bek mak tak taw kite ade blog ;p

miloicekaw1119 berkata...

bila mak dah berkata-kat..
hehehehehehehhe...

afiq berkata...

ade kawan tuh, mak die ade fb.. abis kene tazkirah hari2.. hehehe

Hizami Rahim berkata...

oh my.
my mom pon dah ada fb.
hohO~

joegrimjow berkata...

bila family dah ada facebook
camni la jadinya
geeee

Azuan berkata...

rapat kamu yea dengan family~ bagus3!!

Bro Framestone berkata...

he..23x tukang sapu klinik kesihatan mana pulak nie

erm cam best je ade formspring nie kan... best ke??

p/s- orang pantai dalam cam mne pulak ek

BroFramestone Blog

hans berkata...

hahaha
memang selera

Adziim berkata...

Hebat mak pandai online...kalau mak sy jg bgitu..hbislah.

rhapsody LiN berkata...

heheh.. my mom nk buat acc fb gak. but lin x bg. kantoi lah..

haiiisshh... xboleh2~
hikhik
:p

Nazz@Purple berkata...

bestnye..mak bece blog kite..

Cik Lizi berkata...

hehe...

ala....baru bebel pasal kawen...
nasib baek mama akak xde fb~huhu

;)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.