I'm Not A Monster | " Cahaya Yang Riang Gembira "


I'm Not A Monster

11 comments
Bingung.. Buntu.. Keliru.. Gatal-gatal.. Hohohoho.. *otak kosong*







Am I going to have this? Hmmm.. Basically.. It is a type of skin disorder, not life-threatening, it is just life affecting.. Lower down your quality of life.. Scratching all over with scaly lesion everywhere.. You need to depends on drugs for the rest of your life.. Cannot be treated however it can be controlled.. Point to remember.. This skin condition is NOT CONTAGIOUS.. And this is what we called in medical term as PSORIASIS..



FOOT NOTE: Mentaliti masyarakat.. Kalau nampak orang kulit pelik sikit, mula fikir dalam kepala, BERJANGKIT.. Bila nampak, lari jauh-jauh macam satu wabak.. Hurrmmm..

11 Comments Here:

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova berkata...

tb2 aku terigt satu soalan dkt formspring! wonder lak ada kaitan ke?! hmmmm!!

ko ada penyakit kulit ke? teruk sgt ke.?
aku punya keturunan pown ada penyakit kegatalan!

AKU CAKAP KEGATALAN KULIT BUKAN GATAL2 yg mcm aku nie hahahahaha a aaaaa aaa

adesh!

Bro Framestone berkata...

ish...
tertibe hilang nafsu bro... terpaksa tutup balik bekalan lunch bro

BroFramestone Blog

Adziim berkata...

bnyk effect part joint ye...
skali skala ada juga aku nmpk orng berkulit cmni kt hospital.

Biasalah , mentaliti manusia itu pandang pada fizikal trlbih dhulu....nmpk buruk mulalah rasa tk senang, lari jauh2.

Hizami Rahim berkata...

oh my.
bahaya.
hurm.
ya.
masyarakat memang macam tu.
;(

Jard The Great berkata...

aku pon ade penyakit kulit gak.. takleh kena matahari lelama.. kulit sensitif. =p

rhapsody LiN berkata...

smlm br je ckp pasl health prob kat ym. hehe..

lebiu sis..
ya Alah.. smoga kakak ku ni cepat sembuh dari penyakitnya ni.. amin..
:)

black_mel berkata...

skin disorder tu=order silap ker?hehe..

joegrimjow berkata...

ngeri pun ada nak tengok ni...

.alie. berkata...

dulu ada la perpepsi ( ish salah eja,dah jadi boneka dan ) ni tapi lepas dah belajar dah tak ada dah..

=)

y@n@ M!B berkata...

psoriasis mmg tak berjangkit..sy ada kazen yg ada penyakit ni..
kulit maken truk bila dia stress..erm..

FarhanaDr berkata...

:: BTS ::
Wawawawa.. Ko memang gatal!!! Sekian.. Haha..

:: Bro ::
Huhu.. Mahap..

:: Adziim ::
Yup.. Affect joint kita.. Dat's ryte..

:: Zami ::
Hmmmm.. Kene hidup depends on ubat saje laa..

:: Jard ::
Photosensitivity ek?

:: Lin ::
Tu laa.. Skang sdang gatal2, harap takde laa psoriasis.. Sbb akak sgt malas mkan ubat. Apetah lagi kalau nk mkan seumur hidup..

:: Black Mel ::
Hahaha.. Okey.. Kamu sgt lawak.. ;p

:: Joe ::
Ngeri ke? Huhu.. Sket laaa..

:: Alie ::
Heehee.. Takpe, makin dewasa kita makin matang dah..

:: Yana ::
Sakit ni mmg affect quality of life.. Hmmmm..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.