Jangan Ketawa.. Siapa Ketawa Kena Sebat! | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Jangan Ketawa.. Siapa Ketawa Kena Sebat!

16 comments
Okey okey okey.. Pes of all, dalam hati tiba-tiba rasa macam ada taman pula.. Kembang kuncup, happy happy.. Hari ini, ada orang telah buat saya senyum lalu gelak.. *tanpa dia sedar* Terima kasih kamu.. Haha.. *ngada-ngada aku*

~ tajuk entry itu diambil dari sebuah rancangan gameshow Jepun.. =p



Hey hey.. Anda perasan atau tidak, gelak ketawa manusia ada macam-macam fesyen dan pattern.. Even yang bertulis dalam SMS, dalam entry mahupun YM, gelaknya juga ada macam-macam.. Aku bagi contoh:


1) Mel Romeo dan Miss Lolly - Miahahahaha..


2) Azuan - Wakaka~


3) Miss Lolly lagi - Agagagaga..


4) Bro Framestone - He23x..





Okeylah.. 3 contoh cukup.. Ahaks.. Lagi? Ada "hahaha", "hoho", "kikiki", "ekeke", "muahaha" dan aku rasa paling comel adalah "kui kui".. Cuba anda bayangkan sendiri gelak di atas kertas dan penulisan ini diadaptasikan kepada bentuk LIVE.. Maknanya gelak real.. Gelak seperti contoh-contoh di atas.. Haaa.. Bayangkan.. =p



Tahu tak anda ketawa adalah ubat untuk duka lara? Ketawa juga mampu merendahkan tekanan darah.. No tension tension.. Antara khasiat ketawa:


a. Merendahkan tekanan darah

b. Merangsang mood.

c. Meningkatkan daya ketahanan badan.

d. Memperbaiki fungsi otak

e. Melindungi jantung.

f. Merapatkan hubungan dengan orang lain.

g. Melegakan perasaan.

h. Membuatkan kita berasa selesa.




Senyumlah.. Ketawalah.. Kerana anda kelihatan comel dan cantik jika ketawa.. Bila anda senyum dan ketawa, automatik aura happy sampai pada orang lain, hati orang lain pun tenang saja tengok anda suka, gembira tak terkira.. Heehee.. Tapi ingat, jangan gelak ketawa tak bertempat atau gelak ketawa berpanjangan.. Nanti orang fikir anda gila.. Hoho.. Salam hari Jumaat.. Selamat Hari Pekerja esok.. Enjoy cuti.. Assalamualaikum..


FOOT NOTE: Senyumannya itu penyembuh rindu.. *happy gilerrrrrrrr sampai gila* =)

16 Comments Here:

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

yeah...senyumannya pengubat rinduku.....cewaaaahhhh!!!!

rhapsody LiN berkata...

hehe...

gelak bnyak2 pon x bley jgk.. org tua2 kata nanti nanges.
:p

Jard The Great berkata...

senyum tanda org tuh bersikap POSITIF.. ehehe

Hizami Rahim berkata...

ya.
suka gelak gelak jugak.
kdg2 terlebih gelak.
lol~

pakcikLie berkata...

jangan ketawa tp gelak boleh.."Kak bagi air kelape..niyok buh lebeh"..

Zamrud berkata...

Ya study is best, sama dengan kamu best juga, apalagi jika kamu beri komen di blog ku, pasti best hehehe

Tanpa Nama berkata...

aku sokong ketawa penawar segala penyakit!
kalau aku ada gf, aku la doctor beliau hahah :P

gagaggaga~ aku suka glk camnnie hehe !
BTS

FarhanaDr berkata...

:: Aainaa ::
Ececece.. Cewaahhh!!!

:: Lin ::
Ye ye.. Akak juge penah dengar.. Heehee.. Gelaklah berpada-pada..

:: Jard ::
Always be positif..

:: Zami ::
Kadang2 takpe.. Haha..

:: Pakcik Lie ::
Erk.. Ade beza ya? Heehee..

:: Zamrud ::
Best.. Ngee..

:: BTS ::
Dah mcm Lady Gaga jek gelak.. Hahaha.. ;p

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

ahahhaaa....sape kah gerangannya ye? ;p

mrs.ecam berkata...

eh aku bese jek ktawa live cam kui3 dpn member2...hekhekhek...kdng kwn aku siap gelak kuhik3 lg live...leh imagine x cane aku gelakkn die blk...ahaks

HonEyBuNNy berkata...

hehhehhe..nak ketawa la cmne...ahhaha

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaa


aku p0m Xtau camane leh tergelak camtu hik hik hik.

Bro Framestone berkata...

he..23x

gelak bro pun ade sama ek he..23x gumbiranya diri bro huhu

bro dalam surat ke ym ke sms ke mmg akan gelak cam tue

BroFramestone Blog

GhOsToNe berkata...

hukhuk..
gelak2!!!
sampi guling2!

Azuan berkata...

gelak aku pun ada ka huhuu

FarhanaDr berkata...

:: Aainaa ::
Jantung hati pengarang jiwa.. Ekeke..

:: Mrs. Ecam ::
Yeke? Wahhh.. Pes time ni dengar..

:: Lolly ::
Ko gelak memang unik. Hik hik..

:: Bro ::
Bro mesti laa ade. Gelak bro yang paling unik sekali.. Haha..

:: Umar ::
Gelak jangan tak gelak..

:: Azuan ::
Wakaka~ mahap.. gelak ko pon ada.. ;p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.