Sedih Sebab Ini.. Sedih Sebab Itu.. Double Dose Sedih.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Sedih Sebab Ini.. Sedih Sebab Itu.. Double Dose Sedih..

12 comments
Entry pagi ini sarat dengan gambar dan maaf kalau ianya menyebabkan entry ini lambat loading.. Saja mahu tempek gambar sebab malas nak menulis.. Haha.. Semalam hari Ahad.. Aku belek buku tak sampai 3 jam *waktu yang diri sendiri tetapkan*, lebihnya duduk sibuk layan movie.. Movie ini dah ramai orang tengok, aku saja ketinggalan zaman.. Better late than never.. Lucky me sebab blog Mr. G akhirnya upload versi DVD Rip dengan subtitles yang masyuk.. Hoho..


Makanya semalam, hari aku diisi dengan segala macam jenis perasaan dan mood.. Mood jiwang, romantik, gelak guling-guling dan kesedihan yang amat.. Double dose sedih aku semalam, sedih dengan filem ini dan satu lagi sedih sebab.. Sebab.. Hurrmmm.. *seriously..* Jomlah enjoy momen-momen di bawah.. Dimulakan dengan elemen jiwengz dan romantik..


Scene di mana Rizvan membawa Mandira melihat sesuatu yang belum pernah dilihat seumur hidupnya..



Okey-okey.. Aankhen ban karo.. Tutup mata ek..



And sekarang!! Buka mata Mandira..



*Kelu lidah seribu bahasa*



Subhanallah.. Cantiknya!!



Haaaaa.. Ko tak pernah tengok kan Mandira?



Khan.. Tolong kahwin dengan aku.. *Marry me*



Masa Mandira lamar Rizvan, Rizvan tekup muka.. Dia malu.. *sangat cute*



Mandira ulang lagi Marry Me beberapa kali.. Rizvan say OKEY!!!



For me, part itu sangatlah romantik dan jiwang.. Agak-agak kalau aku kata MARRY ME, ada tak orang nak kata I WILL??? Hahaha.. Tiba-tiba teringat lagu Gadis Impianku.. Sweet kan rasa jika ada orang express feeling pada kita dalam bentuk yang abstrak.. Yang seni.. Huhu.. For sure will say I DO..


Apart from that, banyak lagi scene romantik yang lain.. Next kita pergi scene paling lawak.. Oh ya.. Cerita ini memang sangat lawak di separuh masa pertama.. Gelak macam nak pecah perut kot.. Wakaka.. And here scene malam pertama Mandira dan Rizvan.. Weeeeeee..



Malam pertama. Mandira kata WE CAN'T DO THIS WITHOUT TOUCHING.. =p



Rizvan pantas jawab I KNOW.. Haha.. Expertlah konon..



Rizvan cakap dia pernah baca dalam buku..



Buku "INTERCOURSE WITH DUMBOS".. Lawak ouh.. Kena baca buku juga ke? =p



Rizvan kelihatan tidak sabar dan mengatakan I THINK WE SHOULD DO IT..



Sekarang!! Kita kena buat sekarang!! Rizvan bersuara.. Oopss.. Mandira kata.. CHUPP!! ONE MINUTE!! Kejap.. Kejap..



Rizvan dengan gaya gatal miang kata, OH NO.. NOT ONE MINUTE..



IT WILL TAKE LONGER THAN ONE MINUTE.. Wakakaka.. Lawak yang amat part ini.. Walaupun Rizvan ala-ala lurus bendul sebab sakitnya, tapi tetap BIJAK di malam pertama.. Ekeke..


Oh ya.. Dah lawak, gelak guling-guling mesti ada part nangis-nangis pula.. Betul tak? Haha.. Separuh masa akhir filem ini, lepas kematian anak Mandira atas sebab masalah diskriminasi agama, memang agak sedih.. Tambah lagi bila Mandira kata nak tinggalkan Rizvan dan dia tak sepatutnya kahwin dengan seorang lelaki Muslim.. *agak hairan di sini bagaimana seorang Islam boleh berkahwin dengan seseorang yang berlainan agama..*




Mandira kata I'm leaving you Khan.. Ouch.. Kasihan Khan.. Sudahlah cakap pun terketar-ketar dan berulang-ulang, ditinggalkan pula.. Siapa yang belum tengok, jemputlah menonton.. Best!!! Memang best!!! It really makes your day.. My Name Is Khan.. And I'm Not A Terrorist.. Okey semua.. Time untuk bersiap ke kelas.. Assalamualaikum..



FOOT NOTE: There will be no foot note for today..

12 Comments Here:

Hizami Rahim berkata...

ya.
romantik gile.
ahha.
;)
sila sila feeling romantik.

Azuan berkata...

dah lama dah tengok wakaka~

Jard The Great berkata...

wawawa......... ko da download ke citer neh? tolong pas kat aku lak.. hohohoho.. tak reti la nk download2 neh.. huhuhu

black_mel berkata...

hahaha....x minat citer hindustan.....dr..if im not wrong,dulu penah chat dgn org indonesia dan diorang cakap mmg ada mazhab yg boleh islam kawin dengan bukan islam dan masing2 boleh kekalkan agama masing2...means x perlu convert...

best ker citer tu?SRK nmpk mcm muda lak...dia pakai botox kot..hehe.

GhOsToNe berkata...

kelako betoi..
part malam pertama besh!
hakhak!

nursarah berkata...

ahaha, aku ada citer ni dalam laptop. tapi belom nengok lagikkkk

morriss berkata...

rizvan tu sangat la genius...

joegrimjow berkata...

lol
ok
lawak sangat dah ni
hehe

sesuai sngt la cite adamaya tu ngn dr ni ha

Nazz@Purple berkata...

ala..nazz tak sempat tgk lagi...

rhapsody LiN berkata...

jelesnye!!

dh 3 kali g kdai cd x kua lg yg versi elok. huhuu


jeles2~
:p

Fared Isa berkata...

sy rasa movie ni ada sedikit kepincangan...

n u got a rite point,how come muslim n non-muslim boleh kawin without d non-muslum tu convert to muslim..

n yg scene kat masjid tu..ada jugak sedikit kepincangannya rasanya..

isyahizzati berkata...

mcm besh je cite ni..nk bli dvd die lor..hehe

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.