Bila Usia Makin Meningkat, Kena Makin Mengenali Diri.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Bila Usia Makin Meningkat, Kena Makin Mengenali Diri..

Hati tergerak mahu cuba personality test ini.. Terima kasih pada Lin sebab kenalkan akak pada DIA.. Heehee.. Mula-mula, saja mahu buat sebab suka-suka isi masa lapang, aku fikirkan formatnya tak lebih macam dalam Facebook.. Tapi ternyata aku silap.. Ianya lebih bermanfaat, mantop dan agak jitu berbanding Facebook yang banyak merapu.. Hahaha.. No offense.. Sesiapa berminat boleh KE SINI.. Nothing much I wanna said, just wanna share the result with you guys out there.. Agak benar juga apa yang diperkatakan.. Hmmmm..


1) Your view on yourself

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward.. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties..

*Aku straightforward sangat ke? Kadang-kadang segan juga terlalu straightforward.. Hmm..*



2) The type of girlfriend/boyfriend you are looking for? Joe kata kena tukar.. Cari SUAMI.. Bukan boyfriend.. Yeyeh!!

You are a true romantic..When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true..

*Bertuah laa kiranya siapa yang bercinta dengan aku kan? Hahaha..*


3) Your readiness to commit to a relationship

You are ready to commit as soon as you meet the right person.. And you believe you will pretty much know as soon as you meet that person..

*Dia.. Right person.. Bersedia.. Jumpa?*



4) The seriousness of your love

You have very sensible tactics when approaching the opposite sex.. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates..

*Tapi kadang-kadang sebab strightforward, orang lari kot.. Hehe..*


5) Your views on education

You may not like to study but you have many practical ideas.. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job..

*Serious.. Aku malas study.. Banyak ikut kata hati.. Hmmm..*



6) The right job for you

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income.. Knowing what you like to do is important.. Find a regular job doing just that and you'll be set for life..

*Yang aku tahu, apa yang aku suka, surirumahtangga sepenuh masa.. Hahahaha.. Tapi tak ada steady income kot? Ngee.. Untuk info oranglidi.. Doktor cuma kerja sampingan wa.. Haha..*


7) How do you view success?

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing can stop you from trying..

*Yakin boleh.. Chaiyok!!!*



8) What are you most afraid of?

You are concern about your image and the way others see you.. This means that you try very hard to be accepted by other people.. It's time for you to believe in who you are, not what you wear..

*Tepat 200%.. Aku terlalu pentingkan pandangan orang.. Sampai kadang-kadang aku rasa aku tak cukup mengubah diri aku jadi "terbaik" di mata orang.. Sebabnya dalam fikiran aku, tak mungkin orang boleh sukakan aku dengan siapa aku sekarang.. Dan aku beriya-iya mencuba untuk ubah diri aku.. Haih.. Negatif betul fikiran aku.. Kan? Hmm..*


9) Who is your true-self?

You are mature, reasonable, honest and give good advice.. People ask for your comments on all sorts of different issues.. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve..

*Memang.. Aku dalam dilema sekrang.. Hmmm..*



Setapak dalam mengenali diri.. Bantu aku baiki kelemahan diri.. Okey juga buat kuiz personaliti begini.. Huhu.. Selamat mencuba semua..


Terima kasih buat yang wish birthday semalam.. Juga buat yang tulis special entry tepat pukul 12 tengah malam tadi, AAINAA dan INNZ, terharu ouh.. Ada juga yang masih ingat pada aku.. Huhu.. Terima kasih daun keladi.. Tahun depan buat lagi okey.. Ngee.. Tadi dapat hadiah pelukan dari Abah.. Sob sob.. Terharu yang amat.. Nak request hadiah lagi boleh tak? Nak mintak dari pencuri hati.. Itupun kalau dia nak bagi.. Huuhuu..


Thanx sekali lagi semua.. Buat yang cuti esok, selamat bercuti.. Assalamualaikum..
Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.