Tua Atau Muda? Trend Atau Benar-Benar Cinta? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Tua Atau Muda? Trend Atau Benar-Benar Cinta?

17 comments
Assalamualaikum semua.. Second post for today.. Wah.. Rajin sungguh tangan menaip.. Haha.. Entry kali ini nak merapu pasal apa pula ya.. Heehee.. Okeylah.. Here we go..


Aku terpanggil untuk membuat entry ini sebab inilah trend yang berlaku di zaman ini.. Trend apa ye? Boyfriend veteran girlfriend muda ATAU girlfriend veteran boyfriend muda. Haha.. Hangat tak topik ini? Well, aku cuma hendak tahu pandangan kalian tentang ini.. Memanglah orang kata kalau dah jodoh.. Tetapi bukankah itu juga ditambah dengan usaha dan keinginan sendiri.. Betul tak? Jadi, apa yang berlaku sekarang ini trend atau benar-benar cinta? =)






Jika ditanyakan pada aku, aku kalau diberi peluang membuat pilihan, aku inginkan boyfriend yang lebih tua dari aku.. Minimum satu tahun, maksimum 10 tahun.. Heehee.. Sebab aku rasa orang yang lebih dewasa ini darahnya tidak sepanas darah muda.. Boleh ke alasan itu? Haha..


Mungkin bagi wanita lain mereka punya pandangan berbeza.. Begitu juga bagi lelaki.. Masing-masing punya pandangan dan minat mereka yang tersendiri.. Betul tak?







Apa yang aku nak tahu mudah sahaja..

1) Wanita-wanita di luar sana.. Suka lelaki lebih veteran dari kamu ke lelaki lebih muda dari kamu? Kenapa ya?


2) Lelaki-lelaki di luar sana.. Minat wanita lebih veteran dari kamu ataupun wanita lebih muda? May I know why?


Tidak salahkan aku kira untuk kita berkongsi pandangan.. Dah selalu sangat talking about funny things, sometime kita kene back in business.. Serious business.. Waiting for a piece of thoughts from you.. Have a pleasant day.. =)





17 Comments Here:

Kenek berkata...

sy suke lg tua la..
bley kt jd cam budak2
hak2!

Gieyana berkata...

Depend gak ngan individu tue..better cari umur yg x diff byk dr kita..cam akak pula, kitaorg sebaya..diff bln jer..kira hubby tua sket ar! akal, minat n otak pon sama..gila2 remaja gitu..so umah tangga kita mmg dihiasi ngan gelak ketawa n gurau senda....hehehe..

rizz berkata...

i like ashton kutcher.hehehehhe

hysMan.. berkata...

den suka pompuan yg lg muda ler...
tapi klu boleh beza dlm 2-3taun..
tp klu jodoh dgn lebih berusia pon ok wat..da jodoh kan..haha

yg penting jgn gedikkkkkk!!!!
huahahaha..

eye^na berkata...

aainaa tak kisah tua atau muda...kalo leh biarla tua pada aainaa, kalo muda paling kurang pun beza 2 thn cukuplah....ini cuma pilihan..ketentuan tak tau lagi....=)

.Nana. berkata...

sy suke laki lg tua..
but not exceed than 5 years than me..
xde la nak tua2 sgt..
2 or 3 tahun older its okay =))
supaya bile sebaya nnt tak la panggil "saya awak je.." hahaha

Nur Farhana Abdullah berkata...

Kenek.. Haha.. Jd cam budak2? Ooo.. Ni mst kes nk memanje kan.. Hak hak hak..

Kak gie.. Smoga brgila2 rmaja smpi ke tua tau.. Hik hik.. =p

Rizz.. Wow.. Kemaen ashton kutcher lg.. (pinjam ayat rizz)

Nur Farhana Abdullah berkata...

Hysman.. Amboi.. Camaner laa definisi gedik tu yerk.. Heehee.. =p

Aainaa.. Smoga ktntuannya ttap akan wat kita bhagia.. Hee.. =)

Nana.. Ooo.. Nk pggl "abang" erk? Heehee.. Best2.. Bilalah dpt pggl abang2 sayang2 nih kan.. Hee.. =p

azuan berkata...

x kisah mana2...
tapi jangan terlampau tua atau terlampau muda..huk3

Kelebar Malam berkata...

tua atu muda bukan persoalannya..yg penting keserasian dlm menjadi pasangan hidup disamping mempunyai punca pencarian yg boleh menjaminkan masa depan termasuklah bakal anak-anak.. terlalu tua pun takleh and terlalu muda pun takleh..biar berpada-pada...

Nur Farhana Abdullah berkata...

Azuan.. Terlampau? Huuhuu.. =p

Kelebar malam.. Betul.. Nasihat yg bgus.. Sharusnya org muda skarang pikir bgitu sblm brkahwin.. Baru bhagia dunia dn akhirat.. =)

el berkata...

akk lak..x kesah..cinta itu buta..ewahhhh gerek seh..hehehe

Nur Farhana Abdullah berkata...

Kak el.. Cinta itu buta? Kalo buta x nmpk laa psanagan.. X syiok.. Hak hak hak.. =p

Erin berkata...

Nice topik nie~ hehe!! Bagi sya kalo lebih muda maximum 2 tahun dah ckp, kalo tua maximum 8-10 tahun~ tua baik gak lebih matang dan prihatin ^^ heheehe~

Nur Farhana Abdullah berkata...

Erin.. Yeah.. It's hot sekarang and that is why I want to ask for opinion.. Heehee.. Oh.. Erin nak macam datuk K? =p

pal7 berkata...

jodoh di tgn tuhan..
abg2 pal..sume dapat bini lebih tua dari umur mereka tau..hehe

Nur Farhana Abdullah berkata...

Pal.. Hana rasa kan Pal.. Kan kan kan.. Pal akan dapat bini yang... =p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.