Melalak Aku Di Tengah Malam.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Melalak Aku Di Tengah Malam..

22 comments
Assalamualaikum.. Bosan kan tengok aku lagi? Petang tadi merapu nak pergi jumpa Datuk Muhyiddin, tengah malam ni melalak pulak.. Apa kes? Bukan melalak menyanyi ya.. Please take note.. Melalak itu menangis meraung-raung.. Haha.. Gilakah aku melalak tengah-tengah malam? Mahu dimaki jiran-jiran gamaknya..


Nak tahu melalak sebab apa? Uwaaa.. Kan dah melalak.. Tak cerita lagi, kalau start story mory mahu banjir Ipoh ni.. Huuhuu..





Tadi aku pegi jalan-jalan.. Singgah blog seseorang.. Blog yang baru dibersihkan, sebelum ini penuhlah dengan sawang dan macam-macam serangga.. Macam hutan simpan kot.. Ahakz.. (sorry tuan blog) Aku telah meninggalkan "jejak-jejak yang terindah" pada blognya sebelum ini.. 96 lagi.. Tapi tak sampai kot.. Heehee.. 96 ape? Mana boleh bagi tahu, ini rahsia dua hati.. Betul tak tuan punya blog??? Hahahaha..


Dipendekkan cerita, selepas sahaja kunjunganku ke sana, walaupun tuan rumah tiada, aku main redah masuk aje, aku pulang ke rumahku dengan rasa terharu.. Mula-mula terharu, makin lama terharu tu jadi tangisan berlagu.. Uwaaa.. Aku tak sangka empunya blog begitu setia melayan kerenah gilaku.. 96 tu weh.. Siapalah yang takde keje nak dok melayan 96 tu.. Uwaaa.. Tuan blog, maaf ya.. Saya telah banyak menyusahkan kamu.. Dah 2 baldi penuh air mata ini.. Apa kes??? Uhuk uhuk..


Apakah lagi yang mampu aku katakan.. Tuan blog cakap aku banyak cakap, tuan blog tak suka agaknya, merimaskan ke?? Tapi saya tetap nak cakap jugak banyak-banyak.. Hahaha.. Tuan blog, terima kasih daun pisang.. Jangan serik terima kunjungan saya lagi.. Sayanglah tuan blog ni.. Heehee.. =p


Ooppss.. Ada satu lagi yang menambahkan keharuanku dan kuantiti air mataku.. Apa dia? Inilah..


Di Penjara Janji


Hatiku digirisnya lagi
Kali ini lebih dalam dan pedih
Kerna aku sudah berjanji
Dia cinta ku yang terakhir


Sungguh tak pernah ku menduga
Dia akan mengulanginya semula
Namun untuk menodai cinta
Dan membiarkan aku sengsara


Dia tempat ku sandar
Angan ku pendamkan
Satu percintaan
Yang bisa ku jadikan
Tangga-tangga ku ke pintu syurga
Meleraikan rindu


Mengecap bahagia
Yang kerap dimadah
Insan yang murni
Yang dah rasakan cinta
Yang aku mimpi



Satu hari nanti saya yakin, kamu akan menukar lagu ini.. Daripada lagu sedih ke lagu happy.. Sehappy diri kamu ketika itu.. Heehee.. One day.. I know you will.. =)





FOOT NOTE: Terharu masih ada lagi.. Gambar pakai cermin mata hitam laa plak.. Sorry.. Mataku yang cun itu bengkak.. Terharu dan nangis banyak sangat.. Tangisan dalam senyuman manis tu tau.. Uwaaa.. Okeylah.. Gud nite semua.. Tata titi tutu.. Assalamualaikum..






22 Comments Here:

pauhputik berkata...

apa maksud 96 tu??? mushkil2.......

joegrimjow berkata...

mgkin ade pengajaran?
kooot

Lili Puteh berkata...

jgn nangis byk2.
nnt mata tak cun.
sabo ek.

lili suke lagu yg berkumandang ini.

pal7 berkata...

hana..
jangan nangis lagi k..
sian kat mata cun hana tuh k..hehe

*macam biasa dengar jek lirik lagu tuh..hehe

hysMan.. berkata...

dokter farhana melalak???
pakai eye more ler??
hehe...

sape die tu??bak meh sini bagi flying kick sama itu olang..
tapi ada apa dgn 96 tu ye??
hehe

~zuraiwan~ berkata...

nangis ke x nangis ni? hehehe

ieNn ZaZa berkata...

adey..melalak sbb aper ni?

Nur Farhana berkata...

Matju.. 96 itu ape? Itu adalah number.. Kan kan kan?

Joe.. Pngajarannya.. Jgn ckap bnyk.. Haha..

Nur Farhana berkata...

Cikgu lili.. Tue laa kan, xmo nangis daa.. Hik hik hik..

Itu lagu Padi.. Kasih tak sampai.. Uwaaa.. Nanges lagi.. Sedey.. Kasih yang tak sampai..

Nur Farhana berkata...

Pal.. Okey2.. Hana tak nangis lagi k.. Mata pn dah kmbali cun dah ni k.. Heehee..

*Penah dgr ke Pal? Huuhuu.. Mane dgr erk? Suka ke lagu tu.. Hik hik hik..*

DilOt berkata...

bykkan sabar eh

xmo cedih2 tau...

Nur Farhana berkata...

Hysman.. Kamu dah kmbali.. Ececeh.. Sehat ka incik? Heehee..

Ada lak nangis pakai eye more.. Doktor maner ajar nih??? Huuhuu..

Wow.. Flying kick? jgn hysman.. Nnt kakimu yg patah.. Heehee.. Ku jugak yg susah kene rawat.. =p

Haah.. Ada apa dgn 96 tu yerk?? Adeh.. Peningzzz..

Nur Farhana berkata...

Kak zura.. Heehee.. Shhh.. Jgn bg tau org.. =p

Ienn.. Mlalak sbb trharu laa.. Hik hik hik.. =)

--{♥Mahirah Abd♥}-- berkata...

wa....
aku bc pun aku dah sdey..
wa....
aper citer..??
sdey nye lagu kt blog kamoooo nie..
sob son sob...

Aainaa Khairunnisa berkata...

meraung dalam gembira ke hana?

Nur Farhana berkata...

Cikgu Mahirah..
Sedey gak ke? Alalah.. Sape nk pujuk sape nih.. Hik hik hik.. Tu la kan.. Apa kes??? Haha..

Sedeykan lagu nih.. Saya sedey maka lagu harusss laa sedey gak.. =p

Nur Farhana berkata...

Aainaa.. Meraung dlm gembira? Aih.. Meraung tu meraung.. Gembira tu gembiralah kan.. Ish3 aainaa ni.. Saje jek kan.. =p

Aainaa Khairunnisa berkata...

owh lain ek...ingatkan sama tadi....

konfius jap.....;p

hysMan.. berkata...

pokcik sehat ni haaa..
siap exercise 7round jb ni haa..
hehee..

Takk..maksud ambo melalak nipu pakai eye more laa..huhuu...
kamu kan pelakon tersohor..
:)

oh ku lagi suka jika kakiku patah sekiranya kamu yg merawat..
wahhhhh!!!!hahahaaa...

pening yok pi penang..
:p

Nur Farhana berkata...

Pokcik Hysman..

Exercise 7 round? Pasti sudah kurus dn kmbali macho seperti dulu.. Ahakz..

Pelakon kamu kata diriku? Heehee.. Mmg, drama queen.. Titleku di kolej skarang nih.. =p

Suka ke wat2 suka? Takmo tipu2.. Huuhuu.. Tak suke ckp x suke jgn wat2 suke.. Uwaaa.. Melalak lagi laa..

Jom pi penang.. Hysman nak taja tiket kapal torbang.. =p

hysMan.. berkata...

ku kalau lari 10pusingan belum tentu kurus seperti dulu..
1 more time,"oh tidak seperti dulu.."
huhu...

a'ah pelakon putar belit macam ualar..wahhh..da mcm lagu nita srawak lorr..huhu..juz kiddin'..

ku sukaaaaa bangat sik..
hahaa.

no hal..air asia malii...
pokcik booking dr JB ke mumbai...
dpt dgn sang arjuna mencari cinta..
ehehe

Nur Farhana berkata...

Hysman.. Walau bagaimanapun kamu di masa silammu, walau bagaimanapun kamu di masa kini mu, walau bagaimanapun kamu di masa depan, kamu memang takkan kurus seperti dulu.. Hahahahahaha.. Pokcik, montel2 comel laa tu.. Ahakz..

Kataku putar belit? Waaa.. Takmo geng la camni..

Ku juga suka bangat.. Suka bangat samapai tak ingat.. Apa sbb suka erk? Hahaha.. Tu laa, tulis surat pepanjang lg.. Short Messaging System jek laa.. Heehee..

Yeah.. JB ke Mumbai.. Ku suka bangat lagi nih.. Heehee.. Sang arjuna tu tak abes2 lagi ke cari cinta? Igtkan da jumpa sorang udah cukup, rupanya nk tmbah koleksi lagi.. Gatai sungguh.. Ahakz.. =p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.