Saya Suka Berbicara Dengannya.. Mungkin Dialah Teman Hidup Saya.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Saya Suka Berbicara Dengannya.. Mungkin Dialah Teman Hidup Saya..

32 comments

Pagi-pagi tadi ke hospital, mahu cari case untuk presentation.. Tiba-tiba dapat call kelas BATAL.. Yeehaa.. Terus pecut balik rumah.. Pemalas betul mahu bertapa di hospital.. Ngee.. Balik-balik terus buka dashboard, BLOGWALKING sekejap.. Jelajah blog Encik Khairi untuk baca entry beliau yang ini.. Wow.. Memang entry jenis selera aku.. Ekeke.. Baca dengan setulus hati juga jiwa okey.. Memang mendalam entry ini.. Bagus untuk perancangan masa depan.. Weeeee..




Tajuknya sendiri pun dah melambangkan isinya.. PILIH YANG AWAK SUKA BERCAKAP DENGAN DIA.. Okey.. Mari aku petik sikit ayat-ayat dari entry beliau yang aku rasa ada uummpphhh.. Hik hik..


Kalau mahu memilih pasangan hidup, pilihlah seorang yang kamu suka untuk berbual dengannya..



Sampaikan kalau-kalau ada satu satu perkara yang perlu diluahkan, kalau tak luah akan meletup-letup, kamu akan mencari dirinya terlebih dahulu. Apabila kamu berasa mahu bercakap, orang pertama yang muncul di dalam imaginasi dan benak kamu adalah si dia..



Maka ketahuilah si dia adalah yang terbaik buat kamu.




Kadang kamu suka berbual dengannya kerana emosi cinta. Walaupun hand phone dah mencapai tahap kepanasan ekzos moto, kamu tetap suka melayan dia bercakap fasal isu remeh temeh seperti, 'ketiak u berbau tak?', 'u dah mandi? pakai sabun apa?'..




Usah terperangkap dengan mainan emosi. Emosi cinta yang meluap-luap selalu mengaburi hakikat.. Akan tetapi, lihat cara dia berbual dengan masalahmu, dengan pendapatmu, dengan kariermu, dengan rakan-rakanmu, cara dia berbual dengan ibu bapa, cara dia berbual dengan orang yang lebih dewasa, cara dia menggunakan lenggok bahasa, cara dia membuat mimik muka, dan sebagainya..



Heehee.. Aku suka cara penyampaian Encik Khairi, sempoi, lawak dan approach yang memang aku rasa best untuk dibaca.. Ngee.. Dan untuk semua, moga dapat jadi panduan buat kita.. Dalam bagi tips untuk cari pasangan hidup, selit-selit juga dalam otak pesanan yang diberi melalui entry ini.. Ngee..


Bagi aku, mak dan abah adalah orang yang paling mudah untuk diajak bicara.. Sahabat baik juga sudah pasti.. Dek kerana itu mereka dekat dengan kita dan hidup kita.. Jadi, carilah pasangan hidup yang bila bicara dengannya, kita senang dia pun senang.. Jangan syok sendiri.. Kita suka bicara dengan dia, tapi dia rasa bicara dengan kita macam satu beban besar.. Hoho.. Okey adik-adik semua? Till here then.. Assalamualaikum..



FOOT NOTE: Anda dah jumpa "teman" yang buat anda senang bicara dengannya? =)


P/S: Kredit kepada blog Kecek2 Sendiri..



32 Comments Here:

Amirul Faiz Abd. Razak berkata...

Waktu bercinta, jangan cakap / berbual-bual panjang lebar sampai handphone panas tahap enjin motor. Nanti mase kahwin, orang lelaki akan cepat jemu. Orang pempuan pun kadang-kadang, cepat jemu.

Mohd Adziim berkata...

Susah sikit saya nak berbual bicara dengan orang. Memilih agaknya.

Amieynna Amin berkata...

saya memang suka berbual dengan orang.. lagi2 yg rapat dengan saya.. rasa nye ape yg sy tahu.. kwn baik saya mesti tahu.. mungkin some people akan rasa saya "kepoh".. tapi itulah saya..

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova berkata...

aku boleh masuk dgn semua org! asal dia x skema tahap gaban aku rasa aku okay hahah :))

dgn hana pown selesa berbual! adakah hikhikhik!!!
Muahahahahh~

.alie. berkata...

dah boring cakap dgn pakwe lama2.
xda modal.dah la lama x jumpa.

~uper dia pun ingat2 lupa dah.hahahaha


ketiak u berbau x?
x boleh blah ar...

nursarah berkata...

mmg kadang2 bila baca entry org boleh ada idea nak buat entry sendiri. hehehehe.

tambah satu lagik.. jangan hanya jadi tukang cerita. jadilah seorang yg suka mendengar jugeee. =))

imHepPie berkata...

aku kawan laki aku lom jumpa yg senang nak sembang..ada tu nak ikut sembang hobi dia je..busan ahh

FarhanaDr berkata...

:: Amirul ::
Ouh.. Jemu.. Itu satu yg menakutkan..

:: Adziim ::
Nanti akan jumpe juge.. :)

:: Minna ::
Ye ye.. Tapi saye tak kesah.. Heehee..

:: BTS ::
Amboi ko.. Tak cukup skandal kat FB, ko cipta skandal kat sini lak.. Ooppss.. Ko mmg best laa kalau layan borak.. Boleh gila kot aku.. Haha..

:: Alie ::
Erk.. Tak ingat rupa daaa??? Adehhh.. ;p

:: Sara ::
Aku layak tak untuk jadi pendengar setia? Hik hik..

:: Mimie ::
Ouh.. Bosan juger kalau camtu.. Huhu..

Hizami Rahim berkata...

saya pendiam.
ahha.
;)

Ery Farieha berkata...

heh
xtau nak kate laa
rasenye my ex jenis sng nak bercerita, tp lame2 masing2 hilang modal lak. oho.

Jard The Great berkata...

si dia harus diuji.. aku blom lagi tahu die camana bile berhadapan situasi2 itu.. huhu

cikgu isza berkata...

selagi tak bersama dalam alam rumahtangga.. tingkahlaku tak membayangkan segala.. ada yang serupa.. ada yang bertentangan ke negatif.. ada pula ke arah positif (menyentuh soal senang berbicara)

yang penting.. siapkan hati kita untuk menerima dia seadanyanyer.. jangan harap seperti yang kita impikan.. itu hanya bonus.. :)

bEEdLE d' bARd berkata...

wau menarik..insyaAllah setakat ini aku suka berborak dgn cik abg aku..huhu

ms sengal berkata...

saya segan untuk b'ckp dgn kwn lelaki di telefon..
w/pon dia tu bestfren sy
:(

klu bleh dielakkan, mmg sy akan bg byk alasan..

nasib dia memahami..

Jantan Keparat berkata...

x jmpe lagik..
akak...
tlg carikkan!

aNis aMirAh berkata...

hihihi. dah besar2 ni segan dah nak bual dgn kawan2 lelaki depan2 sbb tak biasa. heheh.

job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
job berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
iman berkata...

ahlamk..takkan I nak kawin dgn teman wanita i??haha joke ;)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.