Menonton Drama Korea Membahayakan Kesihatan | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Menonton Drama Korea Membahayakan Kesihatan

22 comments
Ini bukan entry review Personal Taste lakonan Lee Min Ho kesayangan anda juga aku ya.. Ecece.. Tengok tajuk pun anda boleh faham.. Ya betul.. Menonton drama Korea yang tidak berapa nak berjela-jela ini mampu membahayakan kesihatan tubuh badan anda.. Juga aku.. Menurut kajian seorang penggemar drama Korea, menonton drama Korea mampu meyebabkan satu sindrom yang tiada ubat tapi akan sembuh dengan sendirinya.. Ianya satu sindrom yang mudah datang dan mudah pergi.. Tak percaya, sambil lihat gambar sambil baca penjelasan tentang apakah sebenarnya sindrom itu..



Encik Adziim Mimpi ada membuat request untuk aku mengsupply drama Korea kepada beliau.. Mimpi, sebelum anda menerima supply dari saya, anda patut tahu tentang sindrom ini.. Tapi aku tak yakin sindrom ini ada effect pada warga-warga lelaki.. Sebab pertama, tak ramai yang suka layan drama Korea, contohnya Encik Metamorfisme Diri.. Sebab kedua, susah mahu jumpa lelaki jiwang.. Hoho..




Tapi jangan risau, lelaki yang melayan drama Korea masih lagi wujud.. Muahaha.. Contoh yang aku boleh bagi adalah Encik Black Mel.. Tak lupa juga adik angkat aku yang sangat sweet, Umar Nurfitri sebab dia bercita-cita mahu ada awek Korea.. Sebab? Penangan melayan drama Korea.. Apa lagi..



Oh.. Hampir lupa mahu cerita tentang sindrom.. Ya.. Sindrom ini selalu dialami golongan wanita yang single mingle.. Yang sudah berpunya dan berkahwin pun kadang-kadang mengalami sindrom yang sama.. Menurut hasil kajian, sindrom itu dinamakan mengikut kategori pesakit-pesakit.. Mari kita lihat kamu dan aku jatuh kategori sindrom yang mana:



1) Strong Desire To Fall In Love Syndrome - Pesakitnya selalu terdiri daripada wanita yang belum berpunya


2) Strong Desire To Fall In Love Over & Over Again Syndrome - Pesakitnya sudah tentu sudah berpunya



Benar juga hasil kajian penggemar drama Korea ini.. Menurutnya, sindrom ini datang setiap kali ada fenomena drama Korea terbaru.. Sebelum ini, kegilaan drama You're Beautiful sehingga menyebabkan aku lama tak update blog.. Muahaha.. Sekarang fenomena Personal Taste dengan heronya Lee Min Ho yang aku sendiri tak faham dan kurang jelas, kenapa bila beliau senyum, beliau sangatlah comel.. Oh ya.. Aku pun dah kena sindrom ini.. Tengok drama Korea rasa mahu berchenta.. Woohoo.. Pengaruh drama semata-mata.. Godaan dari hero-hero kacak belaka.. Aigoo.. Apa nak jadi..



Walaupun drama Personal Taste ini tidaklah menggoda aku sehebat godaan You're Beautiful, ianya tetap sebuah drama Korea yang wajib tonton.. Penuh hard disk aku dengan drama-drama Korea.. Baru saja rasanya sembuh dari sindrom, dah kena sindrom lagi.. Hoho.. Apa lagi, mari-mari kita bercinta.. Falling in love.. Saranghae.. =)



Buat Boneka Tak Sakit, drama ini sangat sesuai untuk tontonan anda juga.. Tengok pakcik di atas, aku dah mula suka beliau sebab sangat cool, tapi turn out beliau jatuh cinta dengan hero dan cintanya tak berbalas.. Merana kerana one side love, cinta tepuk sebelah kaki.. Uhuk uhuk.. Sob sob.. *geli perut sebenarnya*


Oh ya.. Cikgu Hizami, lepas pengajian anda, saya rasa anda perlu terbang ke Korea terus.. Sebab anda memang sesuai jadi hero utama drama Korea.. Sekian pujian ikhlas dariku.. Hik hik.. Okeylah.. Selamat berhujung minggu.. Tata titi tutu.. Assalamualaikum..


P/S: Sila rujuk penggemar drama Korea yang membuat kajian itu untuk soalan lebih lanjut.. Ngee.. =p



FOOT NOTE: Abang Choi tanya, "What is so great about one side love?" Heroin jawab, " Whenever I want to, I can end it anytime.. Because I'd be the only one who got hurt.."

22 Comments Here:

.alie. berkata...

banyak sgt ke koleksi doc?
mai la share..
u burn hantar kat i..
auwww~

Amir Said berkata...

sikit je drama korea yg penah aku tengok. yg aku igt autumn in my heart, winter sonata, full house. tu je kot. tengok sampai habis.

Hizami Rahim berkata...

doktor,
tahu tak hidup saya dikelilingi oleh ramai orang yang suka korea korea ni?
wakakaka.
one of my sis sedang kumpul duit nak pergi melancong ke korea bayangkan.
belajar pon tak habis lagi.
ahha.
another sis pulak tak habis habis tengok korea korea korea.
ulang banyak kali pon tak muak.
tu belum lagi guna internet.
semua korea.
wakakaka.
kawan kawan pon ada jugak yg gila korea.
siap speaking korea hari hari ni.
duh.
nasib baik zami tak macam tu lagi setakat ni.
ahha.
zami suka lagu lagu korea tapi bukan drama sebab panjang sangat.
dulu dulu je minat.
hehe.
kalau nak tengok kena konsisten.
;)

joegrimjow berkata...

xsempat nak layan
tp ada senior yg btol2 susah mati dengan drama2 ni
;)

cikgu isza berkata...

dah lama tinggalkan.. selamat :)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

hahah...ada jugak kena sindrom sakit ati dan sedih yang teramat serta gembira yang melampau....haha

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova berkata...

kenapa part aku tua dan gay T_T!!!!

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata...

waaa.. mesti melayan memacam ceriter..

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova berkata...

hurmmmmmmmm!! KENAPA!!!!!!!!??? keypasar!!! KEYPASAR!!!

nursarah berkata...

wahhh. kental ar ko print screen gagambo tu semua. adoyaiiii.


lee min ho sangat sweet okeyhhh. sangat dan tersangat. melting I. muahehe.

Mohd Adziim berkata...

Aku masih terkawal. Sekurang-kurangnya tidaklah sampai tahap jadikan aktor korea sebagai pic di facebook. :)

Jantan Keparat berkata...

akak!!!!!!
nape bocorkn rahsia sy!!!!!
hahhak!!!!!!!!!!
malunyer!!!!!


tp betoi2...
pd sesiape yg belom lagieyh tgk cite korea...or jepun!!!!
pesanan awal..........
JANGAN TENGOK!!!!!
kerana anda akan mghidap penyakit addicted!!!

are-bue berkata...

skarang xde stock cite korea nak layan

rhapsody LiN berkata...

ahaha,,,

dlu minat lah. pastu lps tgk cte the ugly truth tros tersedar. pasni x mo tgk citer korea dh sbb mua karakter2 lelaki ialah sgt romantc, sgt sweet, sgt caring, sgt sggup berkorban utk perempuan adalah hnya lakonan. men is men. basically they'r just the same!


kaum lelaki... jgn marah okey.
:p

uNIqIKA berkata...

amboi... hr tu ckp blom tgk lg, donlod jer. ni dh kemaruk btul. hehehe... cpt ye!

stuju dgn Kae-in psl one side love.
akak donlod kt mana citer ni?

et berkata...

hoh? pak cik tu gay ke? pehhhh~

Roronoa Zoro berkata...

aku bukan pencinta citer korea.. tapi member2 ramai yg suka.. kalo diorng pasang.. layan jer... hehe

Kuwe berkata...

Senang kalau jadi doktor ni.
Benda macam ni pun boleh kait dengan penyakit lah sindrom lah. Kehkeh.


Apa pun, i tak terlibat mana mana sindrom la u~ lagipun i tak banyak tengok. Dalam 8 9 drama sampai episod abis jee. kehkeh.

kenwooi berkata...

korean drama always emo =P

Kyuubi_85 berkata...

akak Dr, leh burn tuk aku juga? aku pun nak. hehehe

azuan berkata...

ada citer lovers in paris??

p/s : sudah lama mencari cerita tersebut ekekee...

Jard The Great berkata...

parah neh.. ehehehehe

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.