Saya Berikan Yang Termampu Untuk Awak Bahagia | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Saya Berikan Yang Termampu Untuk Awak Bahagia

16 comments



Mari.. Aku bawa kalian menyelami makna di sebalik kata-kata ini.. Tiap bait punya makna tersirat yang kadang-kadang tidak perlu disuratkan.. Tanyalah hati untuk memahaminya..




Like A Fool

Maybe this is because I'm a fool
It's okay even when I get hurt
Even when others say that it is useless love
It doesn't matter because I'm a fool
I was nice to you because I wanted to
I was happy for just that
If you smiled just once
I'm happy just with your smile


Until the day when your love will come
I will just stay next to you like this
Since it is a happiness for me just giving
I don't want anything else from you
I will be there whenever you reach out
I will be there whenever you call out
Without change I'll be there
Because I love you


Because it was the love I choose
Even my pain was your happiness
If you look back at least once
I'm happy just for that


Until the day you meet the person to protect you
Instead of me
For the time being I will stay next to you
Because I'm happy just looking at you
I don't need anything else
I will remain the same for you
Even if you leave me without goodbye
I will send you away thankfully
Because I'm a fool



Apa anda rasa tentang insan yang meluahkan rasa di atas? Bodoh? Buang masa? Tak guna? Huhu.. Just like a fool.. Memberi tanpa harus menerima.. Mencintai tanpa mengharapkan balasannya.. Kata adikku, in order to be happy, we have to give more and expect less.. Boleh tak agak-agak aku jadi begitu? Memberikan yang termampu dengan selalu berada di sisinya hanya untuk melihatnya tersenyum dan bahagia.. Walaupun bahagianya dengan insan yang lain??? *Deep thinking mode*


Selamat hari Selasa semua.. Assalamualaikum.. =)



FOOT NOTE: Lirik di atas adalah translation dari sebuah lagu Korea bertajuk Like A Fool nyanyian Park Sang Woo.. OST You're Beautiful.. Drama yang tetap number 1 dalam hati aku.. Walaupun Encik INI beriya-iya gaduh denganku dengan mengatakan drama ini tak best.. Dan akhirnya, beliau mengaku kalah.. Hoho!!!

16 Comments Here:

Nur Aainaa Khairunnisa berkata...

saya pun akan berikan yg terbaik untuk kamu...=)

akira sendoh berkata...

Setuju ngan entry farhana..waaahhh..skrg member semakin superb la berayat..:D..kamu boleh..sumer org boleh..:)

percayalah..pemberi akan lebih merasa bahagia daripada penerima kerana dia memberi dgn ikhlas dan penuh kasih syg..

Kita ada Allah..cinta Utama kita..yang tak akn menghampa kita..w/pun ada cinta yg lain..ni ttp utama..ingat tu..:)

Just pendapat solo from akira..:)

Jard The Great berkata...

luv u too....... hehehe

Jantan Keparat berkata...

uiks!!!
jiwang..
hukhuk...

El-Zaffril berkata...

Saya mahu awak... boleh?

Hizami Rahim berkata...

doktor,
cinta tak semestinya memiliki.
zami ada kawan yg mana perempuan tu suka betul dgn lelaki tu tapi lelaki tu dah ada yg lain.
perempuan tu berhabis duit, masa dan tenaga semata-mata untuk lelaki yg entah menghargai atau tidak pengorbanan perempuan tu.
kesian zami tgk perempuan tu.
tapi nak buat macam mana.
kalau dah cinta.
;)

nursarah berkata...

sorry I love you. isk.isk.!

.alie. berkata...

adakah citer ni jugak akan menghantui ku nanti..

oh tidakkkkkkkk

Bro Framestone berkata...

bahagiakan la diri bro... boleh x he..23x

BroFramestone Blog

Nazz@Purple berkata...

memberi tanpa mengharapkan balasan..itu adalah keikhlasan..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awat kak?

makdara terdiva berkata...

2 give more & to expert less..nice words..

rhapsody LiN berkata...

i love u sis..

smoga kita ketemu cinta sejati kita
:)

hikhik~

Amieynna Amin berkata...

betul... jgn terlalu berharap..
nanti sakit..

azuan berkata...

aku pulak yang kalah~

Rara berkata...

kalo kte buat mcm tu,rsanya kte jgk y akan mkn hati..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.