Cintamu Muzik Di Hatiku | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Cintamu Muzik Di Hatiku

20 comments
Tajuk macam kurang betul, maklum saja Doktor Cinta Luar Biasa sudah ketandusan idea untuk tajuk.. Petang-petang begini kita duduk santai sambil minum petang dengan ABC dan pisang goreng dalam hujan-hujan begini.. Seronok.. Ngee..


Hari ini tuan punya blog saja-saja mahu kongsi perasaan di petang hari.. Aku adalah pengguna Nokia 5730 Xpress Music.. Gara-gara tak mampu kawal penggunaan touch screen dan tiada skill penjagaan barang dengan elok, maka hasrat untuk ada telefon touch sana sini, Nokia 5800 Xpress Music tak kesampaian.. Orang kata, penggunaan ringtone ada dipengaruhi oleh sikap seseorang.. Hmm.. Bagi aku.. Macam tak saja.. Aku jiwang, tapi ringtone aku tak jiwang.. Jom usha..




In general.. Ecece.. Aku gunakan ringtone Russian Roulette dari Rihanna.. Aku suka guna ringtone yang bunyinya kuat sebab telingaku memang bermasalah untuk menangkap suara-suara halus.. Ekeke.. Untuk Short Messaging System a.k.a SMS aku gunakan ringtone dari McFly - It's All About You.. Siapa ada tengok drama Korea Master Of Study, adalah lagu ini di dalamnya..





MC FLY - IT'S ALL ABOUT YOU

It's all about you
(It's about you)
It's all about you, baby
(It's all about you)
It's all about you
(It's about you)
It's all about you


Yesterday, you asked me something I thought you knew.
So I told you with a smile 'It's all about you'
Then you whispered in my ear and you told me too,
Say 'If you make my life worthwhile, it's all about you'


And I would answer all you're wishes, if you asked me to.
But if you deny me one of your kisses, don't know what I'd do.
So hold me close and say three words, like you used to do.
Dancing on the kitchen tiles, it's all about you.
Yeah...


And I would answer all you're wishes, if you asked me to.
But if you deny me one of your kisses, don't know what I'd do.
So hold me close and say three words, like you used to do.
Dancing on the kitchen tiles,
Yes you make my life worthwhile,
So I told you with a smile...
It's all about you.


Okey.. Yang ini mungkin lebih spesifik.. Hanya akan berkumandang apabila satu saja number di dalam contact handphone ini call.. Hee.. Siapa? Mahu tahu kena datang sini dan check sendiri handphone aku kepada number mana tone lagu ini aku assignkan.. Heehee.. Maaf kerana sekarang mungkin musim orang membenci Dani dan mempertikaikan sikap Maya.. Tapi Adam tetap di hati.. Eh silap.. Bukan Adam tapi Adamaya.. Ngee..





YANG TERINDAH - DAKMIE (OST ADAMAYA)

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


Betul tak aku kata? Aku jiwang.. Tapi ringtone aku tak jiwang pun.. Lalalala.. Anda pula? Hee.. Buat yang dah habis exam, selamat bercuti ya.. Jangan buat kerja bukan-bukan, isi masa dengan bermanfaat.. Blogging ke.. Hik hik.. Okey.. Take care.. Assalamualaikum..


20 Comments Here:

sI tEDI berkata...

ringtones aku sepesen jek

Hizami Rahim berkata...

my ringtone pulak dsncing dancing.
wakakaka~

Adziim berkata...

Target handphone Cik Farhana untuk dicuri.
Muahaha~
Jadi jahat sekejap.

Sharinginfoz berkata...

hmm janji ada telefon untuk sms dan call kan...

nursarah berkata...

ringtone aku takdak bunyi. vibrate jek. ekeke

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

yang terindah ?

so sweet. tapi nak wat rintone dgr ke hahahaha !

chokio_nia berkata...

sgt suke lagi its all baout u..aaaajatuh chenta sudah ne ngan itu lagu..lame kan aku menyepi..rindu ko!!:)

miloicekaw1119 berkata...

xsuka ringtone yg bising2..
sakit kepala,,

♥CIK SHA♥ berkata...

waahhh..lagu mc fly tu lagu febret ku...suke2!!(^_^)

joegrimjow berkata...

nak p tengok westlufe
jeles x?

GhOsToNe berkata...

betoi2!!!
akaku jiwang karat!!!!
hakhak!!!!!

~AkukahMilikmu~ berkata...

i punya ringtone sume korea..hihi..
jiwang pulak mlm ni

Jard The Great berkata...

hehe.. ku suka justin bieber skang neh.. =p

Kyuubi_85 berkata...

aku guna hp nokia 3310 tu. kenal tak? haha. tahan lasak takyah susah nak cari ringtone.

tagskie berkata...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

farhana berkata...

Huyyo guna express music yg touch screen.
idaman ku hp tu, satu ketika dulu hehe
Sy guna ringtone CN Blue, im a loner =P

Dr...amik award d blog sy ya... =)

cikmemy berkata...

ringtone aku dari taun lepas tak ubah..msg bunyi doremon.call bunyi spongebob..haha

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova berkata...

aku pilih lagu klasik

kring kring!
pernah dgr x??

Nazz@Purple berkata...

layan lagu...smbil hanguk2..dan terkenang sidia..

rhapsody LiN berkata...

lin pkai hp N73 tp pkai silent ringtone.

tu ape mksudnye eh??
hikhik~
:p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.