Bulan Ini Bulan Cinta | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Bulan Ini Bulan Cinta

14 comments
1 Mei.. Semuanya sana sini pasti ucapkan Selamat Hari Pekerja.. Selamat Hari Pekerja ya dari Cahaya Yang Riang Gembira.. Tapi aku tak mahu cerita panjang lebar soal kerja, bekerja dan pekerja.. Mahu bicara tentang bulan ini bulan cinta.. Bukan bulan aku tapi bulan dia dan dia, bulan mereka.. Anyway, aku suka sangat gambar first yang aku search di Google ini.. Ngee..



Bulan ini ramai insan-insan yang rapat dengan aku akan menempuh alam baru dan fasa baru dalam kehidupan mereka.. Aku tumpang gembira.. Oh ya.. Tumpang cemburu juga.. Ooppss.. Kedua-dua insan yang rapat dengan aku ini masing-masing akan melangsungkan perkahwinan dan pertunangan pada 30 Mei ini.. Sila ya.. Jangan ditanya pada Cahaya Yang Riang Gembira bila gilirannya pula, kalau rasa mahu kena sedas tembakan dari pistol mainan, silalah bertanya.. Haha.. Mari kita usha pengantin yang mahu kita terjah..




Nuzul Hazwin nama diberi.. Kak awin panggilan mesra.. Berusia 25 tahun.. Umur yang sesuai sangatlah kalau mahu kahwin.. Pasangannya Saifullah a.k.a Abang Epul yang comel.. Ahaks.. Hubungan mereka sudah berapa lama ya.. Hmmm.. Kira-kira, congak-congak, semenjak Tingkatan 5.. 8 tahun? Fuh.. Perjalanan yang panjang.. Percintaan yang tak dijangka terjadi.. Ececece.. Masing-masing ketika itu sudah mempunyai pasangan tapi dalam tak sedar menyimpan rasa dalam rahsia.. Cewah.. Selamat pengantin baru Kak Awin.. Tunggukan kehadiran Ana Nona di Johor Bahru untuk menyampaikan lagu-lagu Selamat Pegantin Baru.. Hoho..



Ehem.. Yang ini pasangan pemalu.. Teman serumahku, Norhayati, panggilan mesra Kak Yati.. Baru saja "berkenalan", adalah dalam 8 atau 9 bulan barangkali.. Kisah mereka juga unik.. Abang Kifli ini sangatlah pemalu orangnya.. Tapi apa yang sweet tentang mereka, walaupun Kak Yati berusia 27 tahun dan Abang Kifli 26 tahun, tetapi panggilan abang itu tetap ingin didengar oleh Encik Kifli.. Ala-ala manja gitu kan.. Hoho.. Aku suka panggil "abang".. Maksudku untuk bakal suami ya.. Tettt.. Selamat bertunang ya Kak Yati dan Abang Kifli.. Cepat-cepat kahwin pula.. Heehee..


Jika kita lihat, sebuah perhubungan itu ada banyak gaya dan cara untuk dibina.. Mahu bina sebuah hubungan yang kekal untuk selamanya juga bukanlah sesuatu yang mudah.. For me, let it be a year, 5 years or even 10 years to search for this long lasting relationship.. Yang penting kita benar-benar telah yakin "ketemu" dengan sebuah perhubungan dan perasaan yang akan kita tempuhi dan bawa untuk seumur hidup kita.. Pada aku keyakinan, keikhlasan dan kesedaran untuk memikul tanggungjawab, itu ramuan utamanya..



Last but not least.. Anda pula, bila lagi? Jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama masuk angin.. Ooppss.. Dikebas orang daa.. *sabar menantikan untuk makan nasi minyak blogger Joegrimjow dan Jard* Ngee.. Daa semua.. Assalamualaikum..


FOOT NOTE: Renunglah sekeliling anda, bukalah mata hati seluasnya, anda akan melihat"nya".. =)


14 Comments Here:

Kie-yu berkata...

hehe~ bestnye. xsaba nk naik pelamin jugak!

rhapsody LiN berkata...

ish2...lin bru je balik dri mkn kenduri kawin. hikhik~

kenduri ku??

hurmm... entah lah. dah jumpa yg sesuai nanti teros kawin. sis, carikan sorang doc yg single for me please.. haha

SuRayA^i. berkata...

ehem ehem, nmpkye cik doktor sorg nh pun kena segera2 jugak~

Hizami Rahim berkata...

anda bile lagi doktor?
hehehe.
;)

MissNafa berkata...

huurrmm...seronok dengar orang kawen..hehe :)
dr cinta bila lagi..? eh2..kang kene tembak plak~

Kapten berkata...

Last but not least.. Anda pula, bila lagi? Jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama masuk angin.. Ooppss.. Dikebas orang daa.. *sabar menantikan untuk makan nasi minyak blogger Joegrimjow dan Jard* Ngee.. Daa semua.. Assalamualaikum..

ecececee... tanya org boleh. tanya dia kena tembak pistol mainan

hahaha


Latest: Kantoi Aku Meminati Seseorang - PART I, PART II

Jard The Great berkata...

"makan nasi minyak blogger Joegrimjow dan Jard*"... errrr....

mcm aku kahwin dgn joe je bunyiknya.. ahahah

joegrimjow berkata...

betol2
tarik balik!!!

huhu
seperate ya

cume
ku lg awal... kot
lalala~

/Dayah//Nurul/ berkata...

cik fana bila plak..huhu. susah nak ketemu yang terbaiklahh. tiada jwpn. menunggu kisah cinta dr fana bulehx :)

asmaria berkata...

salam, benda yang baik tak baik dilewatkan.. saya nak kongsi tips rumah tangga, anak2, keharmonian dll di: http://edarannama.blogspot.com

FarhanaDr berkata...

:: Kie Yu ::
Saya pon.. Hahaha..

:: Lin ::
Takmo laa kawen doc.. Nnt sibuk jek. Huhuhu..

:: Suraya ::
Dalam proses.. Ekeke..

:: Zami ::
Biarlah rahsia..

:: MissNafa ::
Seronok.. Haha.. Mau kene tembak ni..

:: Kapten ::
Wakakaka.. Ko pon same nak kene tembak..

:: Jard ::
Haah laa.. Silap.. Wakakaka..

:: Joe ::
Mahap joe.. Tapi memang kamu dulu laa kot.. Lalalala..

:: Cik Nurul ::
Oopppss.. Saya ke?? Hehehe..

:: Asmaria ::
Heeee.. Betul tu.. :)

Farid Fernandez berkata...

sape nak jadi teman saya??????????

FITRIHADI berkata...

wah bahagianya tengok..hehe bila la nak kahwin?? siapa-siapa tolong a sponsor hehe :p

(Video) Wah Mengancam Siot Rozita Che Wan Tayang…

Frodo Baggins berkata...

farid, sila bukak mata lu luas2, bak kata statmnt last tu. deus m chong kan ada? wakakakkaka


>>___<<



ehem ehem drfarhana bila lagi. woohaa

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.