Mak Tak Kuasa Nak Merindulah Nyah!! | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Mak Tak Kuasa Nak Merindulah Nyah!!

10 comments
Assalamualaikum.. Salam petang Sabtu semua.. Sebelum masak untuk mengisi perut di tengahari, conteng-conteng blog sebentar.. Tergerak tulis entry ini lepas baca entry Cik Jard yang bertajuk Apa Yang Wanita Buat Jika Dilanda Rindu.. Ekeke.. Okey.. Aku mahu say something.. Mari dekat mari dekat.. *buat suara ala-ala Akak Sheila Rusly okey*




Hey hey!! Aku suka quote di atas, sangat menggetarkan jiwa okey.. Meh meh kita recite sama-sama.. Wah.. Recite gitu..


YOU must be a good runner, coz you are always running in my mind..

YOU must be a great thief, coz you have stolen my heart..

And I am a bad shooter, coz I always MISS YOU..


Kan kan kan??? Sweet kan??? Ekeke.. Teringat dulu-dulu masa arwah Bro Sham masih ada, beliau ada tanyakan padaku, apa ubatnya sakit rindu.. Aku buat khas satu entry bertajuk Kalau Sakit Makan Ubat, untuk beliau bagi menjawab persoalan itu..


Sedikit petikan daripada entry tersebut.. Ecece.. Kira macam flash back.. Jom jom usha!!


"Perasaan rindu bukanlah satu penyakit.. Tapi adalah ubat sebenarnya.. Ubat kepada penyakit berjauhan.. Kalau tiada ubat yang namanya rindu, berjauhan boleh jadi penyakit yang merosakkan sesuatu perhubungan.."


"Rasa rindu yang ada, kena diluahkan.. Macam ubat, dah makan, takkan disimpan saja dalam mulut.. Telan dan rasakan keberkesanannya.."





Tapi praktikalnya, merujuk balik pada entry Cik Jard tadi, petikan ayat terakhir di atas memang tak boleh pakai.. Luahkan rasa rindu.. Cik Jard bagi contoh SMS.. Tapi sayangnya SMS tidak berbalas dan menambah lagi rasa sakit hati.. Wakaka.. Memang sakit hati bila luah rasa rindu tapi pihak sana buat tak layan.. Kawan-kawan lelakiku yang sudah bermakwe bermakgu, rata-rata semuanya katakan lelaki jarang pegang telefon, bab-bab SMS memang mereka kureng sikit.. Ini mereka mengaku sendiri ya.. Mula-mula bercinta saja, lepas itu.. Hampeh okey.. Ekeke.. No offence gentleman.. =)


Bagi aku, in the future, kalau merindu dendam bagai semua, aku takkan SMS.. Tak mahu ambil risiko tak dilayan.. Wah.. Ego gitu.. Kalau boleh handphone dimatikan.. Sekian.. Sampai nanti dia rasa, kenapa lama awek aku tak mesej aku.. Ahh.. Rindulah pulak.. Wakaka.. Hamek.. Kan dah rindu.. Itu namanya reverse psychology ya kawan-kawan.. Reverse ke? Haha.. Tapi kalau rindu kita berbalas, tak payah reverse reverse gostan bagai okey.. Heeee.. Manusia, bila dah tak ada, baru rasa betapa berharga.. Bila ada tak dihargai.. Huhu.. Okey semua.. Mahu makan.. Tata.. Assalamualaikum.. =)



FOOT NOTE: Butang LIKE bawah ini dah boleh tulis komen sekali laa.. Heehee..

10 Comments Here:

Jard The Great berkata...

reverse psychology..... bagus idea kamu tuu.. ehehehe..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

huhu..bile rindu ni penat sebnrnya..letih..sebb ati tak sihat rindu kan seseorang....

HonEyBuNNy berkata...

owh...kiranya rindu itu normal la kan..hehe

hans berkata...

manusia mesti ada perasaan rindu

Perjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

MissNafa berkata...

rindu tuh ape ek..? haha :)
reverse psychology. kne gune d mase hadapan nh ~

molmolla berkata...

wewiiiitttt! :D

deus X machina berkata...

awwwwwwww

Ery Farieha berkata...

mmg pun lelaki cmtu
awal2 nak ngorat je beria
pastu diam
ceyt
so skrg da paham
jrg skali nak start msj kalau die x start
hahahahahah

hans berkata...

bukan semua lelaki macam tu pun

P/S : Review Filem : The Sorcerer's Apprentice Cool Giler Beb! Terbaik!

Linglung berkata...

gua setuju...jgn terlampau bermain dgn emosi, main psikologi :)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.