Andai Itu Takdirnya Adalah Tajuk Entry Ini.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Andai Itu Takdirnya Adalah Tajuk Entry Ini..

29 comments
Assalamualaikum dan salam sayang untuk anda.. Hoyeh!! Sekelip mata dah sampai hujung minggu.. Macam tak sampai sekelip, setengah kelip saja rasanya.. Huhu.. Entah semenjak dua menjak, keinginan untuk makan dan makan sangat tinggi.. Dalam seminggu ini saja, dah dua kali aku bantai Mango Delight.. Oh!! I love mango very much..





Dan kemengada-ngadaan aku dengan sikap "craving for food" yang terlampau itu telah sampai ke puncak kasih tertinggi.. Hoho.. Tengok seorang sahabat bersama dengan suami tercinta pergi ke Taiping dan menjejakkan kaki di kedai makan bawah ini, buatkan aku "terliur" untuk ke sana juga dan menjamah makanan.. Heavennya rasa kalau dapat balun makanan seperti yang di bawah.. Kan kan kan?


Chup!! Sebelum kamu kamu kamu terliur bersama aku melihat gambar yang dihidangkan, berterima kasih dulu pada tuan punya blog sebab gambar ini semua dicilok dari blog beliau.. Pinjam ya Kak Yana? Ngee.. Kredit kepada Shazreeyana Shukri a.k.a Kak Yana for these pictures.. Sangat menguji nafsu..





Tadaa!! Inilah tempatnya.. Makanannya? Sabar-sabar.. Semua pasti dah tahu makanan apa bila tengok papan tanda kedainya..





Ouch!! Mee Udang Mak Jah dengan udang yang gomok-gomok.. Nyum nyum.. Finger lickin' good.. Ekeke.. Dulu pernah sekali aku ke sana, tapi rupanya kedai yang silap.. Tak sedap dan tak hygienic.. Sangat sangat kotor dan banyak banyak lalat.. Next time, aku akan pastikan kaki aku jejak ke kedai Mee Udang Mak Jah pula.. Bila next time? Ermm.. Mungkin esok? Siapa tahu? Ipoh Taiping 45 minit saja.. Bagi mengubati kesedihan tak dapat join Geng Blogger Gathering.. Uhuk uhuk.. Mana tahu ada durian berlonggok-longgok di tepi jalan nanti.. Ouhhhhhh!!! Sedap kan?





Hee.. Dan inilah tuan empunya blog Shazreeyana Shukri.. Thanx again for the pictures Kak Yana.. Course mate aku di Kolej Perubatan Diraja Perak dan baru saja berkecimpung dalam dunia blogging.. Nice blog dan banyak info tentang kecantikan seorang wanita.. Segalanya tentang kecantikan dari hujung kepala sampai hujung kaki.. Siapa-siapa yang inginkan tips-tips penjagaan diri dan kecantikan boleh singgah ke blog beliau.. Plus boleh belajar bahasa English.. Her English is superb.. Oh ya.. Ingin ambil kesempatan ucapkan Selamat Pengantin Baru buat beliau.. Semoga berbahagia ke akhir hayat Kak Yana.. =)






Okey tak semua? Masih okey? Tak terliur? Ke dah kenyang tengok gambar? Heee.. Kalau ditakdirkan aku pergi, aku akan tolong korang semua rasakan okey.. Ekeke.. Till here.. Assalamualaikum.. =)

29 Comments Here:

dunspeak♥ berkata...

sodapnyee udangggg

Hizami Rahim berkata...

dah pernah makan mee udang besar2 macam tu.
sodap.
:D
rasa udang.

.alie. berkata...

p taiping hari tu ada lalu kat kedai mak jah ni..tapi tengahari,nk cari nasi..

xpe lain kali p lagi =)

ShazreeyanaShukri berkata...

fana!!thanks sebab sudi letak gambar kak yana..hihihih..segan i! <3
kak yana pon slalu visit blog fana tau. crita2 yang hangat dan best utk mengubat hati yg sunyi..hehehe..baru ja berjinak2 ngn dunia blog ni..xreti sangat..kena blajar dari sifu drFarhana la..

btw, fana niii..mana ada kak yana reti sgt english..stakat nak sembang n tulis bodo2 ja buleh la..hahaha..

ok nanti dah pi mak jah buat la entry pulak k..mg puas makan udang dia.ada 1 hari tu kak yana pegi mak teh tu.eewwww mmg banyak lalat, kotor, busuk longkang..dah la pulak tu, upset ngn makanan dia.udang kecik, kuah cair n mcm letak perencah ja..mcmana la org leh pegi situ?depannn sikit lagi dah sampai mak jah..
mmg x berbalio langsung makan kat mak teh tu..kak yana bg 0.5 bintang out of 5..nyesalll...

Cik Ubi berkata...

udang afrika ke nie?..haha~sgt2 menguja napsu..:p

Amirul Faiz Abd. Razak berkata...

fuhh... syiok nyer mee udang tuh.. mahal tak?

sI tEDI berkata...

belanja aku semangkuk mee udang! :((

kat melaka ada tak?

isi hati nurul berkata...

indahnye dunia jika dpt mkn udang yg gomok2 tu..huhuhu...tp karang mula la nurul tergaru sana sini..heeeeee

Naz berkata...

manisnya... ahaks ;)

FarhanaDr berkata...

@Hizami RahimManis tak terkata.. :)

FarhanaDr berkata...

@dunspeak♥Sedap kan.. Ngeeee..

FarhanaDr berkata...

@.alie.Next time leh jalan lagi.. :)

FarhanaDr berkata...

@ShazreeyanaShukriSama-sama kak yana.. Heehee.. Thanx gak sbb slalu singgah sini.. Sama-sama belajaq laa.. :)

Tak dak laa.. English kak yana best ape..

Haaaa.. Tau takpa.. Kotoq gila kat sana.. Takmo pi dah pasni.. Huhu..

FarhanaDr berkata...

@Cik UbiHohoho.. Kanzzzz?? Nampak menyelerakan..

FarhanaDr berkata...

@Amirul Faiz Abd. RazakAmirul.. Ikut kita laa.. Dia ade macam2 harga.. Yang RM 11 tu ade 7 ekor udang dalamnya.. Heee..

FarhanaDr berkata...

@sI tEDIAku rase macam takde laa tedi.. Huhu.. Nanti aku tapaokan satu untuk ko.. Hehe..

FarhanaDr berkata...

@isi hati nurulOuh.. Nurul ade allergy ke? Hoho.. Rugi2 camni..

FarhanaDr berkata...

@NazBapak.. Memang sangat manis.. Hik hik.. :p

Hamzah Ian berkata...

pergh... besornye..

mier@merr berkata...

perasaan adalah jeles

perut adalah lapar!!!!

Kyuubi_85 berkata...

weh, dah la aku tgh lapar ni. adoi...

.Cik Nana. berkata...

bestnye tengok udang2 gemok camtu!
waa..nak jgk2!!tp jauhnye nak g sane.. :[

zatie berkata...

x pa fana,kt kan nk gi mkn mee udang kejap lagi..huhu
english fana pun power jg sbb tu blh jd c.editor..huhu

Wan Gerrard berkata...

pergh, besar giler udang..
terliur jap tengok gambar mee udang^^

Gee berkata...

duhhhh...gemuksnya odang-odangsnya...ehee :-)

zulkbo berkata...

salam..
perghhhh..
cam model la pulok
he he he..maniss

cikgu isza berkata...

salam,
akak dah makan dah..
pergi tau jangan tak pergi..
berbaloi-baloi..
jangan pertikaikan harganya.. kualiti okey jer..
tapi bila tengah berbadan dua ni ni tak suka seafood.. huhuhu..
farhana makan untuk akak yer..

hans berkata...

mak aih
udang dia
besar lengan
aku dah makan pun jadi lapar balik

♥CIK SHA♥ berkata...

mak ai..bosa nye udang!!nampak macam sedap je..yummy2..hehe..

p/s:: kak yana tu cantik la..hehe..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.