5 Jul 2010

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua.. Cuti dah nak habis.. Esok dah kembali ke dunia hospital.. Bila lagi akan punya masa untuk bergeli geleman dengan anda semua ya.. Jom kita enjoy sesi bergeli geleman sebelum Cik Farhana mulakan kembali rutin hariannya di hospital.. Jom jom!!


* * * * * * * *

Telefon bimbit bernyanyi-nyanyi riang.. Menapak ke meja study dan mengangkat telefon bimbit.. Jari lincah menekan kekunci.. Mesej di baca dengan senyuman yang makin lebar makin lebar..


"Tengok ke luar tingkap.."





Dahi berkerut dalam hati tertanya-tanya kenapa.. Perlahan-lahan kaki dihayun menuju ke tingkap.. Diselaknya langsir berwarna krim susu itu dengan perlahan-lahan.. Dijengahkan kepala dan dilihatnya di luar sana sebiji kereta dan di dalamnya seseorang melambai-lambai ke arahnya.. Seseorang yang di luar itu memegang telefon bimbit dan membuat isyarat tangan tanda suruh tunggu.. Tiba-tiba telefonnya menyanyikan lagu cinta kesukaannya.. Ditekannya butang hijau..


Yang Di Dalam : Awak buat apa kat luar sana tu? Malam-malam macam ni?

Yang Di Luar : Saya tak boleh tidurlah awak..

Yang Di Dalam : Jadi kenapa datang rumah saya?

Yang Di Luar : Semuanya sebab awaklah..

Yang Di Dalam : Saya?

Yang Di Luar : Saya tak boleh tidur sebab awak.. Buat kerja ini teringat awak, buat kerja itu teringat awak.. Semuanya awak awak awak!!!

Yang Di Dalam : *senyum*

Yang Di Luar : Jadi saya datang untuk kacau awak..

Yang Di Dalam : Kacau?

Yang Di Luar : Ya lah.. Awak buat saya tak boleh tidur ingat kat awak..

Yang Di Dalam : Soooooo.. Apa awak nak buat?

Yang Di Luar : Saya nak kacau awak sampai awak pun angau kat saya..

Yang Di Dalam : *senyum lagi*


Selesai bicara dalam telefon itu, talian dimatikan.. Yang di luar itu berlalu pergi memecut keretanya dengan senyuman bahagia.. Lega sebab malam ini pasti dia boleh tidur lena.. Yang di dalam turut senyum dan dalam hati ada banyak bunga-bunga..







Yang Di Luar itu adalah seorang wanita dan Yang Di Dalam itu adalah seorang lelaki.. Keh keh keh.. Sekian, terima kasih.. Oh ya.. Jangan masukkan aku dalam ini cerita ya.. Assalamualaikum.. =)



FOOT NOTE: Lelaki boleh buat, perempuan pun boleh buat???? Erk!!!!!!!

31 Comments Here

hehehe... terbayang citer All About Eve.. mula2 ingatkan yg di dalamnya tu farhana... =)

REPLY

Wah... u dah pandai tulis cerpen

REPLY

berbunga2 nyah baca rasa mcm ada tali tarik je huhuhuhu kaki xcecah tahan laa~

kalau awek tu cun la kalau xcun rasa mcm nak call polis je!

REPLY

hahahahaha.chomel je entry ni...


kalau alie buat kat pakwe alie mesti dia ajak bersilat cekak nak halau alie balik...

REPLY

aiyoo...ingat kn ana td..hehehe..bestnye kalo ad org wat cm gitu..sweet je..

REPLY

hehehehe... waaaaa.. aku nk bg sms sama lelaki nk pk dua-tiga kali gak..

REPLY

Ala sweet nye kak. Rumah mane tu? haha :P

REPLY

tersenyum2 ila baca...ehhehe

REPLY

akak ngan suami masa bertunang dulu duduk jauh.. rindu punya pasal.. suami lalu jerlah depan rumah mak.. dapat tengok bumbung pun jadilah.. ngee ;D

REPLY

bapak ah..gempak pompan tu..tabik la..haha

REPLY

haha.
ingatkan apahal td.
:D
comel seyh cerita ni.

REPLY

wahhhhhhhh.... tindakan berani... romantika bulan madu sungguh...

REPLY

lol cute story.. totally the opposite =)

REPLY

ehehehe cinta alaf baru tak sama cinta zaman dulu....

REPLY

sgt sweet....agak2 kalo wat mesti kene lempang laju2.... hakhakhak

Khaizarien @ atie Blog

REPLY

nice story kak farhana..
:D

REPLY

hehe..cute!!pagi2 doc dah buat saya tersenyum..

in real life ade ke eh pompuan yang buat mcm ni??gile tabik la..sungguh berani..hik3..

REPLY

hehe..cumel jek..mau kena kejar memalam neh..mlm2 g jenguk ank teruna org..kekeke

REPLY

hehe.. citer romantik dari farhana.. ada bakat nie.. hehe

REPLY

alo alo alo alo

manjanyaaaa ckp ngan ayang diaa...


sudah bahagia la tu erk

bgs2

tepuk3*

REPLY

best citer ni..ingatkan yg diluar lelaki tapi tak sangka pulak perempuan..hehe

REPLY

nice nice!
i think dat woman agk sweet tho weird jgk la buat mcm tu =p

REPLY

cutenye...ingatkan cerita pasal Farhana..

REPLY

Huyyo...gila sempoi pompuan tu..
but sweetttt..i like..
lain dr yg lain hehehe

REPLY

ehehehe~
sweetnyee... ;)

REPLY

hana..

wow...phewwwiiiittt.

REPLY

naaahh!! dia dah angau dahh...hahaha..tiap2 malam buat mcm ni, abis minyyak kereta derr.. :p

REPLY

hurmmm
kalo ler bole bwat cm tuu
:) <3

REPLY

aloooo... nice citer ni.. hahaha.. senyum ambing gua bace

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes