Lelaki Boleh Buat.. Perempuan Pun Boleh Buat.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Lelaki Boleh Buat.. Perempuan Pun Boleh Buat..

31 comments
Assalamualaikum dan salam sayang buat semua.. Cuti dah nak habis.. Esok dah kembali ke dunia hospital.. Bila lagi akan punya masa untuk bergeli geleman dengan anda semua ya.. Jom kita enjoy sesi bergeli geleman sebelum Cik Farhana mulakan kembali rutin hariannya di hospital.. Jom jom!!


* * * * * * * *

Telefon bimbit bernyanyi-nyanyi riang.. Menapak ke meja study dan mengangkat telefon bimbit.. Jari lincah menekan kekunci.. Mesej di baca dengan senyuman yang makin lebar makin lebar..


"Tengok ke luar tingkap.."





Dahi berkerut dalam hati tertanya-tanya kenapa.. Perlahan-lahan kaki dihayun menuju ke tingkap.. Diselaknya langsir berwarna krim susu itu dengan perlahan-lahan.. Dijengahkan kepala dan dilihatnya di luar sana sebiji kereta dan di dalamnya seseorang melambai-lambai ke arahnya.. Seseorang yang di luar itu memegang telefon bimbit dan membuat isyarat tangan tanda suruh tunggu.. Tiba-tiba telefonnya menyanyikan lagu cinta kesukaannya.. Ditekannya butang hijau..


Yang Di Dalam : Awak buat apa kat luar sana tu? Malam-malam macam ni?

Yang Di Luar : Saya tak boleh tidurlah awak..

Yang Di Dalam : Jadi kenapa datang rumah saya?

Yang Di Luar : Semuanya sebab awaklah..

Yang Di Dalam : Saya?

Yang Di Luar : Saya tak boleh tidur sebab awak.. Buat kerja ini teringat awak, buat kerja itu teringat awak.. Semuanya awak awak awak!!!

Yang Di Dalam : *senyum*

Yang Di Luar : Jadi saya datang untuk kacau awak..

Yang Di Dalam : Kacau?

Yang Di Luar : Ya lah.. Awak buat saya tak boleh tidur ingat kat awak..

Yang Di Dalam : Soooooo.. Apa awak nak buat?

Yang Di Luar : Saya nak kacau awak sampai awak pun angau kat saya..

Yang Di Dalam : *senyum lagi*


Selesai bicara dalam telefon itu, talian dimatikan.. Yang di luar itu berlalu pergi memecut keretanya dengan senyuman bahagia.. Lega sebab malam ini pasti dia boleh tidur lena.. Yang di dalam turut senyum dan dalam hati ada banyak bunga-bunga..







Yang Di Luar itu adalah seorang wanita dan Yang Di Dalam itu adalah seorang lelaki.. Keh keh keh.. Sekian, terima kasih.. Oh ya.. Jangan masukkan aku dalam ini cerita ya.. Assalamualaikum.. =)



FOOT NOTE: Lelaki boleh buat, perempuan pun boleh buat???? Erk!!!!!!!

31 Comments Here:

MyaFiza berkata...

hehehe... terbayang citer All About Eve.. mula2 ingatkan yg di dalamnya tu farhana... =)

El-Zaffril berkata...

Wah... u dah pandai tulis cerpen

Boneka Tak Sakit berkata...

berbunga2 nyah baca rasa mcm ada tali tarik je huhuhuhu kaki xcecah tahan laa~

kalau awek tu cun la kalau xcun rasa mcm nak call polis je!

.alie. berkata...

hahahahaha.chomel je entry ni...


kalau alie buat kat pakwe alie mesti dia ajak bersilat cekak nak halau alie balik...

isi hati nurul berkata...

aiyoo...ingat kn ana td..hehehe..bestnye kalo ad org wat cm gitu..sweet je..

Jard The Great berkata...

hehehehe... waaaaa.. aku nk bg sms sama lelaki nk pk dua-tiga kali gak..

salamBEST berkata...

Ala sweet nye kak. Rumah mane tu? haha :P

HonEyBuNNy berkata...

tersenyum2 ila baca...ehhehe

cikgu isza berkata...

akak ngan suami masa bertunang dulu duduk jauh.. rindu punya pasal.. suami lalu jerlah depan rumah mak.. dapat tengok bumbung pun jadilah.. ngee ;D

chokio_nia berkata...

bapak ah..gempak pompan tu..tabik la..haha

Hizami Rahim berkata...

haha.
ingatkan apahal td.
:D
comel seyh cerita ni.

mier@merr berkata...

wahhhhhhhh.... tindakan berani... romantika bulan madu sungguh...

Lelaki Ini berkata...

akak sy jiwg sgt2!

kenwooi berkata...

lol cute story.. totally the opposite =)

~aSHa~ berkata...

ehehehe cinta alaf baru tak sama cinta zaman dulu....

-aTie- berkata...

sgt sweet....agak2 kalo wat mesti kene lempang laju2.... hakhakhak

Khaizarien @ atie Blog

.Cik Nana. berkata...

nice story kak farhana..
:D

♥CIK SHA♥ berkata...

hehe..cute!!pagi2 doc dah buat saya tersenyum..

in real life ade ke eh pompuan yang buat mcm ni??gile tabik la..sungguh berani..hik3..

akira sendoh berkata...

hehe..cumel jek..mau kena kejar memalam neh..mlm2 g jenguk ank teruna org..kekeke

zairie berkata...

hehe.. citer romantik dari farhana.. ada bakat nie.. hehe

mr.syazwan berkata...

alo alo alo alo

manjanyaaaa ckp ngan ayang diaa...


sudah bahagia la tu erk

bgs2

tepuk3*

Thoha berkata...

best citer ni..ingatkan yg diluar lelaki tapi tak sangka pulak perempuan..hehe

SuRayA^i. berkata...

nice nice!
i think dat woman agk sweet tho weird jgk la buat mcm tu =p

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

saye rockkkkkkk


kekeke.

~*irjune*~ berkata...

cutenye...ingatkan cerita pasal Farhana..

farhana berkata...

Huyyo...gila sempoi pompuan tu..
but sweetttt..i like..
lain dr yg lain hehehe

rhapsody LiN berkata...

ehehehe~
sweetnyee... ;)

pal7 berkata...

hana..

wow...phewwwiiiittt.

Linglung berkata...

naaahh!! dia dah angau dahh...hahaha..tiap2 malam buat mcm ni, abis minyyak kereta derr.. :p

f ι я α α berkata...

hurmmm
kalo ler bole bwat cm tuu
:) <3

Hamzah Ian berkata...

aloooo... nice citer ni.. hahaha.. senyum ambing gua bace

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.