3 Jul 2010

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. Bangun dengan penuh semangat.. Semoga kekal momentum semangat begini sampai bila-bila.. Mudah-mudahan.. Oh ya.. Gambar dibawah tertulis, "Jia you, ni yi ding ke yi de.." Maksudnya? Chaiyok!! Kamu pasti boleh.. =)





Dengar lagu dari Alif AF8, tiba-tiba rasa teramatlah sesuai untuk boost semangat kita.. Bangkit dan terus kekal bersemangat.. Dedikasi khas untuk insan-insan yang perlukan suntikan semangat.. =)







Bangun Semula – Alif AF8

Tersentak sejenak detakan jantung
Mendapat khabar kurang senang
Impianmu kecundang

Oh entah di mana salah silapnya
Sedangkan semua dah dicuba
Hati asyik memikir dunia sudah berakhir

Begitulah perasaannya kecewa dalam usaha
Manis dah hilang nikmatnya
Pahit yang jelas ketara

Tapi bila direnungkan
Makin kaya pengalaman
Memberikan kekuatan untuk
bangun semula

Kadangkala kita pantas berlari
Mengejar apa di hadapan
Tersandung pula halangan

Biar luka hanyalah sementara
Tinggalkan parut tanda usaha
Jangan jadi alasan berhenti
separuh jalan

Pepatah lama berkata
Jika hendak seribu daya

Jika tidak seribu dalih
Haruslah cuba lebih gigih





Yeah!! Kata kartun comel di atas, "saya ingin bangkit maju ke hadapan.." Ngee.. Semangat waja kan? Berkerut-kerut dahi dan kening.. Hoho.. Bersemengat ya semua.. Kalau jatuh, jom kita bangun semula.. Heee.. Assalamualaikum..



FOOT NOTE: Aku jenis orang yang moodnya boleh dipengaruhi oleh lagu.. And that is why I love to dedicate songs to people.. Hope it can brighten their day.. =)

11 Comments Here

hati ini tak bersemangat...

REPLY

slmt menambah semngat!

REPLY

me too! sbb tu lin suka lagu brdasarkan lirik.. :)

REPLY

jatuh sendiri bangun bersama Yosh!!
Contest gerak gempur mencari cinta 2010 gagagag~

REPLY

yeahh... chaiyok!!
lagu alif tu catchy kan? ehehe..

REPLY

sodap jugak lagu neh.
:)

REPLY

download2.. hehe

my recent post:
MANNA & SALWA

REPLY

err.
ada aliff dekat af8?


ada ke?

aliff? :D

REPLY

wah2...Yeahhh..mari kita bersemngat waja...ehheheh...wsm..

REPLY

nak bg semangat sng je

tiap2 pg cakap FUUUYOOOO...

hahaha

REPLY

smpai skarang aku pyh nk lyn af ni.

bnyk gmbr kartun.

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes