1 Jul 2010

Salam pagi Khamis.. Pagi ini mari kita senyum lebar-lebar.. Kepada yang berjantikan perempuan mari kita senyum lagi lebar.. Lagi.. Lagi.. Sampai koyak rabak mulut pun tak mengapa.. Nanti kita jahit semula okey.. Ekeke..


Baca DI SINI tentang pelajar perempuan di bawah ini, Rachael Faye Hill.. Siapakah dia? Pelajar termuda yang graduate sebagai seorang doktor.. 21 tahun umur beliau.. Buat aku WOW.. Course yang mengambil masa 5, 6 tahun ini, selalunya pengajian akan tamat di usia 23 atau 24 rata-ratanya.. Tapi Rachael? 21..





Beliau memecahkan rekod yang dipegang oleh Heenal Raichura yang menjadi seorang doktor di usia 22 tahun.. Guess what? Heenal juga seorang perempuan.. Walaupun sekarang banyak kes-kes mengandung luar nikah, buang bayi sana sini, agak mengecewakan.. But hey.. Perempuan juga boleh dibanggakan dan membanggakan.. Proud to be a woman.. A girl, a lady atau apa saja gelarannya.. =)





Assalamualaikum..


FOOT NOTE: Mahu jadi seorang perempuan bergelar isteri yang menjadi kebanggaan suami dan ibu kebanggaan seorang anak.. InsyaAllah.. =)

12 Comments Here

ibu aku selalu cakap camtu
camner berjaya pown seseorang perempuan tu.. kalau dia bukan isteri yg baik dia gagal!

REPLY

alaa hana life nie education bukan laa segala yer! ilmu bukan dlm buku je apa dirasa apa disentuh diterima dgn herdik dan kejian tu semua ilmu yg mendewasakan kita

p/s lelaki pown hbet hidup lelaki!!

REPLY

baru aku perasaan xde top coment dah :(

REPLY

yeah!! caiyok2..

org selalu nmpk kelemahan permpuan tp bila bab2 kebanggaan wanita..lelaki x brapa nak amek kesah..

REPLY

ye saya juga bangga sy seorang perempuan..

REPLY

pernah bc pasal ni.. dlm paper kot. hee.. klu x salah dia msuk medical school masa umo 15 tahun. time tu ku masih lg g konsert peterpan kt klcc. o_O

REPLY

macma mana dia boleh grad awal eh?

REPLY

kagom betol.
dasat tuuu...
:)

REPLY

Pmpn atau laki msing2 bole bjya..tu smua ats kmahuan dri msing2..hehehe..

REPLY

wow impress...kalaulah kat Malaysia pun boleh lompat-lompat kelas..heheh

REPLY

Saya bangga saya jatuh cinta pada seorang perempuan ... EH ! Saya jejaka sunyi ... mana ada awek

REPLY

i like woman.... hehehe....

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes