Bangga Jadi Seorang Yang Berjantinakan Perempuan | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Bangga Jadi Seorang Yang Berjantinakan Perempuan

12 comments
Salam pagi Khamis.. Pagi ini mari kita senyum lebar-lebar.. Kepada yang berjantikan perempuan mari kita senyum lagi lebar.. Lagi.. Lagi.. Sampai koyak rabak mulut pun tak mengapa.. Nanti kita jahit semula okey.. Ekeke..


Baca DI SINI tentang pelajar perempuan di bawah ini, Rachael Faye Hill.. Siapakah dia? Pelajar termuda yang graduate sebagai seorang doktor.. 21 tahun umur beliau.. Buat aku WOW.. Course yang mengambil masa 5, 6 tahun ini, selalunya pengajian akan tamat di usia 23 atau 24 rata-ratanya.. Tapi Rachael? 21..





Beliau memecahkan rekod yang dipegang oleh Heenal Raichura yang menjadi seorang doktor di usia 22 tahun.. Guess what? Heenal juga seorang perempuan.. Walaupun sekarang banyak kes-kes mengandung luar nikah, buang bayi sana sini, agak mengecewakan.. But hey.. Perempuan juga boleh dibanggakan dan membanggakan.. Proud to be a woman.. A girl, a lady atau apa saja gelarannya.. =)





Assalamualaikum..


FOOT NOTE: Mahu jadi seorang perempuan bergelar isteri yang menjadi kebanggaan suami dan ibu kebanggaan seorang anak.. InsyaAllah.. =)

12 Comments Here:

Boneka Tak Sakit berkata...

ibu aku selalu cakap camtu
camner berjaya pown seseorang perempuan tu.. kalau dia bukan isteri yg baik dia gagal!

Boneka Tak Sakit berkata...

alaa hana life nie education bukan laa segala yer! ilmu bukan dlm buku je apa dirasa apa disentuh diterima dgn herdik dan kejian tu semua ilmu yg mendewasakan kita

p/s lelaki pown hbet hidup lelaki!!

Boneka Tak Sakit berkata...

baru aku perasaan xde top coment dah :(

makdara terdiva berkata...

yeah!! caiyok2..

org selalu nmpk kelemahan permpuan tp bila bab2 kebanggaan wanita..lelaki x brapa nak amek kesah..

Nazz@Purple berkata...

ye saya juga bangga sy seorang perempuan..

rhapsody LiN berkata...

pernah bc pasal ni.. dlm paper kot. hee.. klu x salah dia msuk medical school masa umo 15 tahun. time tu ku masih lg g konsert peterpan kt klcc. o_O

noor afzan berkata...

macma mana dia boleh grad awal eh?

Hizami Rahim berkata...

kagom betol.
dasat tuuu...
:)

Kuda Kertas berkata...

Pmpn atau laki msing2 bole bjya..tu smua ats kmahuan dri msing2..hehehe..

Syafiqah Nabilah Azali berkata...

wow impress...kalaulah kat Malaysia pun boleh lompat-lompat kelas..heheh

touya berkata...

Saya bangga saya jatuh cinta pada seorang perempuan ... EH ! Saya jejaka sunyi ... mana ada awek

kawie2020 berkata...

i like woman.... hehehe....

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.