Cara Paling Mudah Kuruskan Badan | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Cara Paling Mudah Kuruskan Badan

10 comments
Assalamualaikum.. Selamat malam semua.. Sejak dari pagi tadi tak berkesempatan mahu online dan update blog, sibuk di hospital dari pagi sampai ke petang.. Pheww!! Khamis mahu pulang Melaka.. Hoyeh!! Menghitung hari saja, mahu ke kelas pun tak bersemangat.. Maklum saja lama sungguh tak pulang.. Tapi.. Tapi..


Pulang nanti pasti mak bising tengok anak sulungnya ini tak mengecut-ngecut dan berbody ala-ala Maya Karin.. Macam Lisa Surihani ke.. Dah habis 3 kotak Jus Diet Mate dah.. Jangan risau mak, ada pengecutan sedikit walau tak berkadar terus dengan pengaliran wang mak dalam melabur Jus Diet Mate untuk anakmu ini.. Haha.. Sabar menanti ya mak..


Alangkah indahnya dunia kalau ada cara paling mudah nak kuruskan badan.. Eh.. Siapa pernah tengok Tom & Jerry? Siapa ingat lagi macam mana rupa bentuk si Tom bila dilenyek atau terkepit di sebalik pintu? Haaaa.. Jadi penyek kan? Best juga kalau cara begitu boleh diaplikasikan pada manusia.. Sekali lenyek, sekali kepit terus jadi sekeping.. Walla.. =p


Tapi sayangnya, benda yang indah menuntut pengorbanan dan memerlukan masa.. Nak tampil cantik dan sihat bukan soal sehari dua.. Perlu satu jangka masa.. Okey semua.. Yang penting, jangan memudaratkan diri sendiri ya.. Sayangi diri baru boleh sayang orang lain.. Heee.. Assalamualaikum..





FOOT NOTE: Kartun sungguh idea aku nak menguruskan badan ya.. (_ _!)

10 Comments Here:

Hizami Rahim berkata...

haha.
haiyak.
nak kena lenyek neyh.
adeh.
:P

molmolla berkata...

bestnye balik kg!! :D

nufa berkata...

waaa.. ok tak jusmate tue?? ingat balik nnti nk try gak.. hehhee

sama ar..... mak slalu bising pasal badan yg membulat nih..... huhu balik kompom bising... kuang3x berjaya menumpukkan lemak sebanyak 3 kilo...

ps: pelik laa... camner kwn2 yg lain ble kurus duk sini.. sy plak makin naik... tidak adilll!!!

cikgu isza berkata...

akak dah kembali pada berat asal sebelum minumn jusmate tu.. maklumlah :D

mukasurat17 berkata...

bekobar2 aku buka page ko. last2 hancur hati tau. tak baek punyer....

^^kartun sugguh idea tp i like^^

mukasurat17 berkata...

bekobar2 aku buka page ko. last2 hancur hati tau. tak baek punyer....

^^kartun sugguh idea tp i like^^

Amieynna Amin berkata...

sedap x jusmate?
nak try gak..
tom tu senang kurus pastu nak kembali ke bentuk asal.. kite ni??? hehehe

Amieynna Amin berkata...

sedap x jusmate?
nak try gak..
tom tu senang kurus pastu nak kembali ke bentuk asal.. kite ni??? hehehe

rhapsody LiN berkata...

dlm fmly lin, yg perempuan lin sorg je kurus. laen smua badan besar..

zulkbo berkata...

salam..
begitulah kasihnya
seorang ibu pada anak2nya..
bertuah anda,moga di hargai..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.