Rumah Terbakar Nampak Asap.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Rumah Terbakar Nampak Asap..

8 comments
Hati terbakar siapa yang tahu.. Betul tak?

Sama seperti mata menangis orang nampak..

Hati menangis tak ada siapa yang tahu..



Wajah ini mampu melakonkan sejuta watak gembira ceria..

Gerak tubuh malah tutur kata juga mampu menipu..

Yang tinggal hanya kesedihan yang cuba disimpan..

Disembunyikan jauh dalam sudut hati..

Mencari penawarnya agak terubat segala duka..



Penawar yang ada hanya pada DIA..

KepadaNYA kita berserah..

Dalam duka kita menghadapNYA..

Jangan dilupa waktu gembira, syukur jua kita kepadaNYA..






Akan jadi nanahkah luka yang disimpan..

Melakonkan watak gembira dan ceria setiap masa..

Sedang luka dalam hati menangis sendiri meratapi..



P/S: And I know, I'm really such a good pretender.. Huhu..



Insan-insan datang dalam hidup silih berganti..

Kenapa yang datang itu selalunya bawa kesedihan..

Menumpahkan air mata tapi bukan dari mata..

Tapi dalam hati..

Air mata yang melemaskan hati dalam diri sendiri..





Pasti akan tiba dan hadir depan mata..

Insan-insan yang mampu buat bibir tersenyum dan ketawa..

Yang mampu bikin hati bergelak tanpa luka..

Hidup gembira tanpa secalit duka..

Kini, esok dan sampai bila-bila..

Tak melampau kan permintaan begitu? =)



Assalamualaikum..



FOOT NOTE: Bezanya menggembirakan hati orang dan melukakan hati orang ibarat langit dengan bumi..


8 Comments Here:

azuan berkata...

ibarat langit dengan bumi...
bukan ke orang yg selalu menggembirakan kita tu yg selalu skitkan hati kita huhuu...

.alie. berkata...

menangis sehingga habis daya..


kemudian diam kembali tenang.


waras dan akal kembali diam

isi hati nurul berkata...

hurm..ana..nurul pon rasa sakit je hati hr ni..rasa nk nangis je..tp..simpan je dlm hati..pastu dugaan lain lak dtg..bencinye..terpaksa berpura2..hakikatnye..dlm hati ni sakit sgt..

diraja22 berkata...

terima qada n qadar dr illahi..
sesungguhnya kita adalah hamba Nya..

Hizami Rahim berkata...

lumrah.
:)
kdg2 kita simpan mslh kita.
drpd pengetahuan org2 tertentu.

pal7 berkata...

dr kene tanya dulu kenpa dia sakitkan hati dr?..

dr cuba tanya dia, mana tau dia ade masalah ke ape ke..mgkin dia xnk cter kat dr..

mana tau dia lagi hebat sbg pretender?..

kan?..kan?..bawak berbincang ok..

zulkbo berkata...

salam..
amboiii..cam sedih je bunyinya
kali ini..tak mboh la sedih2..
moh kita happy2 je..apa kata saya
belanja anda makan?la la la..

jard the great berkata...

hidup gembira tanpa secalit duka?

life is never gonna be that.. because along the way.. there'll always be bumps.. =)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.