Take It Or Leave It | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Take It Or Leave It

12 comments
Assalamualaikum.. Salam pagi Sabtu semua.. Sebelum melangkahkan kaki ke pasar tani, coret seperenggan dua pun jadilah.. Usai menonton sebuah filem Hindustan malam semalam.. Dalam sibuk ada test, sempat lagi melepas gian.. What else will you expect from a lovey-doveyland.. Heehee.. =p



Satu lagu dan hanya satu itu saja beri kesan dan terkesan di hati.. Well.. It goes like this..


Kisise tum pyaar karo, to phir izhaar karo
(If you love someone, express it)

Kahin na phir der ho jaaye
(Before it's too late)

Kisi pe aitbaar karo, to phir ikraar karo
(If you trust someone, say it)

Kahin na phir der ho jaaye
(Before it's too late)

Yahin to dil churaane ka andaaz hota hai
(That's the secret to stole a heart)


People once told me.. While they are still around with us, and you know you love them so much, then you should express it, before it's too late.. Bagi aku, cinta dan kasih sayang lebih bermakna jika diluahkan dan ditunjukkan.. Hey!! Expressing love do spread positive vibes!! Mengekspresikan rasa cinta rasa sayang ibarat baja yang menyuburkan tanah dan memekarkan bunga..



Entry ini coretan khas sempena tarikh 23 Oktober 2010.. Di mana 44 tahun yang lalu, lahirlah seorang wanita bergelar emak kepada Along, Angah, Uda, Abang dan Adik.. Selamat hari lahir mak.. Kami berlima sayang mak.. Sayang abah juga.. Aku cukup segan mengekspresi rasa kasih sayang.. Tapi itu dulu.. Bersyukur sebab aku tak lagi serupa dulu.. Aku bertuah sebab masih punya masa dan waktu untuk menunjukkan rasa sayang buat kedua orang tuaku.. Kini, pelukan dan ciuman tak pernah aku lupakan.. Bila dipeluk.. Bila dicium.. Rasa syahdu rasa sesuatu mencuit sanubari.. I guess that's what love is.. The power of love.. =)


Love is everywhere.. You either take it.. Or you leave it.. If you take it, then congratulation.. You are the richest human on earth.. But hey.. If you leave it, you don't know how unfortunate you are to lose one of the precious gift in life..


Kalau kita sayang orang, kita luah kita tunjuk.. Sementara masih ada lagi dia.. Apa nak malu apa nak segan.. Cinta, kasih dan sayang itu bukankah satu kurniaan dariNYA? Tapi sebelum itu, jangan lupa cinta diri sendiri juga.. Dengar Farhana.. Cintakan diri anda.. Heee.. Happy weekend semua.. Assalamualaikum..


FOOT NOTE: 2 more weeks.. Balik balik balik.. Heee.. =)

12 Comments Here:

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

pehh.

fana,

siap traslate tuh lagu hindustan :)

Amieynna Amin berkata...

luahkan sementara masih ada..
tapi keegoan kadangkala membatasi luahan itu..

Matt berkata...

luahkan dan tunjukkan yeah :)

nursarah puteri biru berkata...

kalau aku suka, aku memang akan bagitau. tak simpan punya. hahaha!

Liza berkata...

wah, ada hindi lesson yer, best!

adrinaqamarina berkata...

tu la, kalau tak expkres rugi kan kakak?rina pun pernah rasa, tapi tak pe, msih banyak yang boleh dikenali :)

Lelaki Ini berkata...

sy skrg pun x segan cium pipi my mom!!!
hgehehe

/Dayah//Nurul/ berkata...

best tu hindustan...achha !kia hua he

ken berkata...

pretty meaningful :)

avid gunner berkata...

wow..ni dahsyat gak la kau paham hindi..

btw, lovey-doveyland.hehe.

Jard The Great berkata...

hurmm.. kalau kita yg sibuk ekspres love.. tp belah sana tak membalas.. camna ek?

FarhanaDr berkata...

@Jard The Great Sbb tu org ckp, give more n expect less.. Hee..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.