23 Okt 2010

Assalamualaikum.. Salam pagi Sabtu semua.. Sebelum melangkahkan kaki ke pasar tani, coret seperenggan dua pun jadilah.. Usai menonton sebuah filem Hindustan malam semalam.. Dalam sibuk ada test, sempat lagi melepas gian.. What else will you expect from a lovey-doveyland.. Heehee.. =p



Satu lagu dan hanya satu itu saja beri kesan dan terkesan di hati.. Well.. It goes like this..


Kisise tum pyaar karo, to phir izhaar karo
(If you love someone, express it)

Kahin na phir der ho jaaye
(Before it's too late)

Kisi pe aitbaar karo, to phir ikraar karo
(If you trust someone, say it)

Kahin na phir der ho jaaye
(Before it's too late)

Yahin to dil churaane ka andaaz hota hai
(That's the secret to stole a heart)


People once told me.. While they are still around with us, and you know you love them so much, then you should express it, before it's too late.. Bagi aku, cinta dan kasih sayang lebih bermakna jika diluahkan dan ditunjukkan.. Hey!! Expressing love do spread positive vibes!! Mengekspresikan rasa cinta rasa sayang ibarat baja yang menyuburkan tanah dan memekarkan bunga..



Entry ini coretan khas sempena tarikh 23 Oktober 2010.. Di mana 44 tahun yang lalu, lahirlah seorang wanita bergelar emak kepada Along, Angah, Uda, Abang dan Adik.. Selamat hari lahir mak.. Kami berlima sayang mak.. Sayang abah juga.. Aku cukup segan mengekspresi rasa kasih sayang.. Tapi itu dulu.. Bersyukur sebab aku tak lagi serupa dulu.. Aku bertuah sebab masih punya masa dan waktu untuk menunjukkan rasa sayang buat kedua orang tuaku.. Kini, pelukan dan ciuman tak pernah aku lupakan.. Bila dipeluk.. Bila dicium.. Rasa syahdu rasa sesuatu mencuit sanubari.. I guess that's what love is.. The power of love.. =)


Love is everywhere.. You either take it.. Or you leave it.. If you take it, then congratulation.. You are the richest human on earth.. But hey.. If you leave it, you don't know how unfortunate you are to lose one of the precious gift in life..


Kalau kita sayang orang, kita luah kita tunjuk.. Sementara masih ada lagi dia.. Apa nak malu apa nak segan.. Cinta, kasih dan sayang itu bukankah satu kurniaan dariNYA? Tapi sebelum itu, jangan lupa cinta diri sendiri juga.. Dengar Farhana.. Cintakan diri anda.. Heee.. Happy weekend semua.. Assalamualaikum..


FOOT NOTE: 2 more weeks.. Balik balik balik.. Heee.. =)

12 Comments Here

pehh.

fana,

siap traslate tuh lagu hindustan :)

REPLY

luahkan sementara masih ada..
tapi keegoan kadangkala membatasi luahan itu..

REPLY

luahkan dan tunjukkan yeah :)

REPLY

kalau aku suka, aku memang akan bagitau. tak simpan punya. hahaha!

REPLY

wah, ada hindi lesson yer, best!

REPLY

tu la, kalau tak expkres rugi kan kakak?rina pun pernah rasa, tapi tak pe, msih banyak yang boleh dikenali :)

REPLY

sy skrg pun x segan cium pipi my mom!!!
hgehehe

REPLY

best tu hindustan...achha !kia hua he

REPLY

pretty meaningful :)

REPLY

wow..ni dahsyat gak la kau paham hindi..

btw, lovey-doveyland.hehe.

REPLY

hurmm.. kalau kita yg sibuk ekspres love.. tp belah sana tak membalas.. camna ek?

REPLY

@Jard The Great Sbb tu org ckp, give more n expect less.. Hee..

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes