Perasaan Jadi Along Untuk Angah, Uda, Abang Dan Adik.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Perasaan Jadi Along Untuk Angah, Uda, Abang Dan Adik..

13 comments
Assalamualaikum semua.. Baca tajuk sudah pasti tahu isi.. Tergerak jari menaip di sini lepas Encik AG bicara tentang Everybody Hates Abang Long.. Suka duka jadi along kepada adik-adik.. Komen aku untuk entry itu menyebabkan Encik AG lantang bersuara dan kata, "tolonglah, ayat tak boleh belah.." Ekeke.. =p


Kata aku pada AG..

"AG.. Kau abang sulung.. Aku kakak sulung.. Walau tak terasa nikmatnya ada abang atau kakak, tapi nikmat ada adik-adik mengatasi segala-galanya.."


Abang-abang dan kakak-kakak sulung.. True isn't it? Heeee.. =)


Permata hidup seorang Along.. 4 orang semua.. Kadang bergaduh, kadang bertekak, bercubit, bertepuk tampar, terguris hati pun ada.. Tapi adik-adik tetap adik-adik.. Sampai bila-bila, sampai bila-bila..




Biar adakalanya dia buat kau kecewa
Biar adakalanya dia buat kau gundah

Tetapi tak mengapa kerna dialah juga
Yang mengambil hatimu bila keadaan reda

Oh kita bersaudara kena selalu mengalah
Tak guna marah marah nanti berbaik juga
Oh kita bersaudara tak guna gaduh gaduh
Kerna air dicincang tidak akan putus

Biar kau dalam susah semua orang tak menegur
Agaknya tangan siapa yang sudi menghulur
Jika tak adik beradik yang tak mungkin berkira
Walau sekali kau beri selalu yang kau terima

Oh kita bersaudara

- KITA BERSAUDARA (OST MAGIKA) ~ KRU -


And this one, specially dedicated to my precious four dan juga untuk adik beradik seluruh dunia.. Weeeee.. =)


Assalamualaikum..


FOOT NOTE: Happy to have a friend like Penyebab Senyuman Dalam Rahsia.. Terbaik!! Terima kasih buat aku senyum.. =p

13 Comments Here:

adrinaqamarina berkata...

yeyah! same here.

bila dah jauh ni baru tau erti rindu kasih sayang, haha. kalau tak, maen tarik rambut la, gigit telinga la.

ne ag hotfm ke kakak?

betul la, nikmat ade adik3 mengatasi sengalanya. alhamdulilah

wachak berkata...

time belum matang tu biasa ar. ckit
hal gaduh tapi bila dah tahu baik
buruk, umurpun dah meningkat kadang2
tu tersenyum sendiri bila mengingati
balik apa yg telah dilalui. Indahnya
memorie masa kecik walaupun
peristiwa itu tak indah ... :)

Hizami Rahim berkata...

hehe.
zami anak sulung !
XD

Amieynna Amin berkata...

yup.. menjadi anak sulung, dulu kite sering bayangkan.. bestnye ada abang or kakak..
tapi nikmat mempunyai adik seakan sama dengan abang dan kakak..
ramai adik kamu, hana..mesti meriah..

lagu tu kite minat gile.. syahdu je bile dgr..

ok.. airmata dah bergenang..

azuan berkata...

anak sulung byak taggungjawab...kesian tengok abng aku...hohoo

isi hati nurul berkata...

yup..nurul anak sulung..kne byk berkorban..byk mengalah..byk sbr..demi kebahagian adik2..

Zuewairy berkata...

anak last:)

lagu tuh best:)

molmolla berkata...

adehhhh tak faham apa yg sulung ni? walau apapun, ku bongsu :D

bUdAk kEnTaNg berkata...

same dgn achu... pokcik last.. hahaaa....

mier@merr berkata...

saya ada sorang je adik..tu lah racun..tu lah penawar... cuma lebih berbisa..

Kyuubi berkata...

aku nak kakak. aku takde kakak.. huhuhu tapi nak kakak yg baik.. hihi

Liza berkata...

k liza anak tgh, satu abg, satu adik lelaki...best gak

Kuwe berkata...

dulu aku adik beradik ganas. bila gaduh main baling gunting. ganas gila babi.


sekarang. jumpa pun time raya aje kan. semua ni indah juga bila dikenang.

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.