12 Okt 2010

Assalamualaikum.. Salam pagi Selasa semua.. Tak tidur lagi? Aku nak tidur dah.. Esok kelas pukul 8.. Tapi sebelum itu, nak tengok dulu, siapa gadis pilihan ibu DIA.. =)



- Kata ibu DIA pada DIA.. -

Ibu pernah berkata..
Carilah gadis ceria..
Yang kan buat kau bahagia..
Hingga ke hari tua..
Walau dikau tak kaya..
Walau tinggal kau di gua..
Walau kau tak berkereta..
Denganmu tetap setia..


P/S: Ceria macam cahaya yang riang gembira ke? =p



- Kata DIA pada ibu DIA.. -

Tapi sayangnya ibu..
Bagaimana kan ku cari..
Gadis pilihanmu..
Yang digambarkanmu tadi..


Dunia ini bagaikan kota besi..
Konkrit menyeliputi..
Ringgit yang mengaburi..
Gadis seperti ibu yang kucintai..
Mungkin bagai bintang..
Yang muncul di tengah hari..


P/S: Bintang ada saja di tengah hari.. Cuma mata kita tak dapat nak nampak.. Tapi kalau hendak seribu daya, bintang yang tak boleh nampak pun boleh jadi nampak.. Nak cari yang macam ibu nak, kenalah berusaha.. Chaiyok!!


- Kata ibu DIA lagi kepada DIA.. -

Ibu berkata lagi..
Jika mencari isteri..
Carilah seperti ibu..
Akan dilayan manjamu..
Bila kau tak berdaya..
Bila kau naik kepala..
Bila kau tak dengar kata..
Dia api yang menyinar..


P/S: Kalau dah nama perempuan, pasti akan ada sifat macam ala-ala ibu punya.. Layan bila nak manja-manja.. Bila tak dengar kata, piat telinga!! Kikiki.. =p



Renung-renungkanlah ya adik-adik, abang-abang, kakak-kakak juga pakcik dan makcik.. Selamat malam semua.. Sweet dream.. Sleep tight.. Assalamualaikum.. =)



FOOT NOTE: Aku suka dengan gelaran Avid Gunner untuk blog ini.. Lovey Doveyland.. Heee.. Thanx dude!! =)

8 Comments Here

gatal nau si avid gunner tu ye. he he..

REPLY

wah...saya suke layan manja2... hik2....

da lama tak dtg cni.... purple suda...

REPLY

saya suka yg ini

"Kalau dah nama perempuan, pasti akan ada sifat macam ala-ala ibu punya.. Layan bila nak manja-manja.. Bila tak dengar kata, piat telinga!! Kikiki.. =p"

REPLY

laki boleh komen tak huhu...

REPLY

ekekeke... susah la nak cri dlm beribu pasir di pantai... huhu

REPLY

Lovey doveyland...mungkin Doktor bleh wujudkan taman tema cinta2 nanti.

REPLY

cari seperti ibu..yup awe setuju..heheh

REPLY

Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates & MyBloggerThemes