Ignorant Brat | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Ignorant Brat

12 comments
Tajuk dua ketul saja.. Kenal? Tak kenal? Mostly pasti kenal itu adalah URL seorang blogger popular yang kita panggil Jard The Great pemilik blog Jardness.. Boleh katakan agak rapat dengan Jard dan kenal pun dah agak lama.. Banyak bantu membantu dalam soal kehidupan berblog malah juga kehidupan realiti.. Seorang kakak yang banyak bagi tunjuk ajar..





Setahu aku beliau kini di Sabah sedang bercuti tapi ada juga mengupdate blog dan entry terakhir beliau bertajuk Meminta Maaf Kepada Zarina Sulaiman Yang Dipaparkan Gambarnya Di Entry Yang Lepas.. Dan kini blognya telah diprivatekan atas sebab-sebab tertentu.. Baca blog FitriHadi bertajuk Susulan Kes Jardness a.k.a Owner Ignorantbrat.blogspot Dikecam Hebat barulah aku agak jelas tentang apa yang berlaku.. Aku ikuti juga entry-entry itu di blog Jard cuma sekadar perhati saja dan tak disangka boleh jadi hangat begini..




Menurut entry Fitri, entry meminta maaf yang terakhir dari Jard itu dikecam teruk oleh Anonymous yang menyatakan bahawa minta maaf saja tidak memadai dan tindakan telah diambil oleh pihak Zarina Sulaiman.. Gerun juga aku dengar.. Aku doakan masalah Jard akan settle cepat dan hoping that she can get through it.. Dan untuk semua, semoga jadi renungan dan pengajaran.. Bak kata pepatah Melayu lama, yang baik kita jadikan teladan, buruk kita jadikan sempadan.. After all, inilah kehidupan.. Take care semua.. Assalamualaikum..





FOOT NOTE: Gambar-gambar di atas adalah Quote tentang LIFE.. Untuk dikongsi bersama.. =)

12 Comments Here:

Kuwe berkata...

erkk.

i know jard. tapi aku taktau isu apa sekarang ni. nanti kita cerita human talk to human.



ok?

cikgu isza berkata...

ada ikuti perkembangan blog dia.. baru jer nak tanya farhana kenapa dia private blog?

bila rakan blogger ditimpa kesusahan.. kita turut merasa sedih dan tumpang simpati.. :(

Hizami Rahim berkata...

hurm.
kesian.
takut pulak zami dgn blogger2 skrg ni.
;(

El-Zaffril berkata...

Thanks for the sharing erk...

azuan berkata...

yup! aku dah agak ini akan jadi masa aku baca entri tue~

harap setel bebaik aje huhu

Jantan Keparat berkata...

uiks akak..
takutnya!!!!!
akak sy bg kebenaran je nk amik gmbar hot sy kat fbook tue!!!
khas untuk akak jewk!!!
hahahaah!!!

Fitrihadi.com berkata...

erkk thanks sebab mention artikel saya tu.. actually terkejut gak bila dalam email saya ada notification reply comment dari entry jard yg datang dari 10 anonymous..semuanya hentam jard..dan ada kata dah report polis..entah betul entah tidak.. memang terkejut skit.. sbab tu saya nak kongsi dengan blogger2 supaya jaga apa yg nak dipublish.. sekarang ni bahaya gak apa yg kita tulis kat internet...

salam blogging :)

sukiminna berkata...

hmmmmm... xtau nk nasihat ape..

this is really sensitive issue, sebab memalukan org lain..

hopefully the other side boleh maafkan la

Mohd Adziim berkata...

Secara jujur, aku tak berani nak buat entri berkenaan Jard macam Fitrihadi buat.

Cuma sebelum ini aku perasan juga Jard macam terlalu mengejar trafik hingga hilang etika/profesionalism dalam berblog ini.

Dan silap juga, aku tak cukup berani untuk tegur perangai Jard pasal ambil gambar sesuka hati plus gaya Jard tulis "huhu, hihi, etc."

Aaa...aku rasa bersalah.

.alie. berkata...

betul kata en adziim mimpi tu,memang tak berani nak tegur...nak tegur serba salah sebab rasa mcm tak layak..

mmg c.jard agak mengejar traffic sampaikan kadangkadang tulisan dia agakagak nak update je...

cuma mcm kes hari tu,mmg unsangkareable la..

ramai y menulis blog sekarang nak kejar traffic,sampaikan ada sorang bloggers kacak ni belog dia dah macam akhbar mini dah..terus unfollow

Nur Su'aidah berkata...

patutlah dah lama jard tak update! ku doakan yg terbaik untuk dia :)

Boneka Tak Sakit berkata...

ouh.. aku awal2 tau yg dia slh org aku dah mula berdiri bulu roma aku tau ini bukan isu main2!

jard memang slh dlm hal nie.. tapi harap sgt pihak di sblh sana memaafkan dia!
dan banyak kali dia kasi tau dia slh post pic! so..
rasa2 nama puan tu dah clear kut!

entahlah..

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.