Penguin: Nak Atau Tidak? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Penguin: Nak Atau Tidak?

11 comments
Assalamualaikum.. Apa macam bola? Seronok tonton? Heee.. Dah habis tonton, sorak sana sorak sini, jom lepak santai baca telenovela di hujung minggu.. Weeee.. =)

Ini bukan adaptasi dari sebarang cerita Korea, hanyalah snapshot dari drama Secret Garden sahaja.. Dialog yang dicipta adalah adaptasi dari sebuah gambar kartun versi English.. Tapi yang ini, dibahasa Melayukan.. Ingin berkongsi, moga gembira dan ceria semuanya.. Weeee.. =)


* * * * * * * * * *

Scene 1
Gadis: Awak tahu tak, penguin bila bertemu dengan pasangan penguinnya yang tepat, penguin itu akan hidup bersama dengan pasangannya itu FOR THE REST OF ITS LIFE..

Scene 2
Jejaka: ... *memandang dengan satu pandangan sukar ditafsirkan*

Scene 3
Gadis: *membisu*
Jejaka: *terus membisu*

Scene 4
Jejaka bangun dan memandang wajah gadis.. Dan bersuara..
"SUDI TAK AWAK JADI PENGUIN SAYA?"

Scene 5
Si gadis terpaku terpana ternganga.. Apo nak dikato???

* * * * * * * * * *

Selamat malam semua.. Jom jadi penguin dan mimpi yang indah-indah.. Assalamualaikum.. =)

11 Comments Here:

mr.syazwan berkata...

ooo pandai berimaginasi ye

1-5 tu ibarat mcm kanda dgn dinda la ye???

hahaha

farhana berkata...

Kalau berjumpa dgn penguin yg secocok, saya akan anggukkan kepala dgn penuh syahdu..ohhhh over! =P

bardboo berkata...

si gadis sempat jawab SUDI sblm pengsan selama sejam..hehe

zulkbo berkata...

salam..
cerita orang muda mudi
terasa lah yang saya ni
dah otai..he he

mier@merr berkata...

hee... kt bju sya tulis ayat si gadis...kt baju si dia ayat si jejaka....

kalau lah leh ada sehelai tshirt yg sama...i nk cop satu lagi

"I WILL....I DO..." haha..

gedik..pang!

Gentleman Frog berkata...

salam,

sya tak tahan sejuk dan tak makan ikan jwb si gadis

gambir sarawak

Kuwe berkata...

pandai betul penguin, sekilas mata memandang, dah tau tepat ke tidak. mesti takda penguin yang andartu.

.alie. berkata...

ohh skrip nak comel-comel je...
arghh tak tahan mmg comel pun.hik3~

ema サニ berkata...

hahaha...lol. secret garden epic ea..kekeke

~aku boy~ berkata...

i like to see menatang tuh..
chumillll...

(lama x komen entry doktor hana)
hi3... bila lagi kita leh jmpa ni??? hik3
dtg sbh sms i ok...lalalal

ShazreeyanaShukri berkata...

fana!!kak yana n hubby pon dok gila tgk cite Secret Garden..xdan2 tunggu kuar kat tv.kami tgk online streaming punya..hahahaha..syiok!comel sgt crita niiiii...dah tgk sampai episode 7..skarang dah ada sampai 11 kot online..hihihihi

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.