Kalau Dah Jatuh Cinta | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Kalau Dah Jatuh Cinta

12 comments
Assalamualaikum.. Salam kejatuh cintaan buat semua.. Haih.. Ya ya.. Jatuh cinta.. Kalau dah jatuh cinta, macam mana ya? Kena bangun balik ke biar saja jatuh terjelepuk tak payah bangun-bangun? Ekeke.. =p











Ehem ehem.. Comel tak? Comel tak? Kerutan dahi itu bikin aku teringat pada drama Korea Secret Garden.. Ouch!! Sweet sangat!! Eh eh.. Melencong jauh pergi ke Korea kejap.. Sambung pasal kisah jatuh cinta.. Ngee.. =p

Matilah kalau tuan gambar tahu aku ambil tanpa kebenaran.. Kredit kepada OnoItuAji merangkap abang sepupuku yang termacho.. Terima kasih juga kepada model-model, iaitu abang sepupuku sendiri bersama rakan-rakannya dan juga kekasih hatinya.. Terima kasih tak terhingga sebab sudi menghiasi teratak buruk Cahaya Yang Riang Gembira.. Cantik tak? Cantik kan? Kan? Kan?

Haih.. Dah jatuh cintalah gamaknya.. Haip!! Bukan dekat abang kerut dahi di atas okey.. Itu orang punya, tak pasal kena tembak sedas dua nanti.. Jatuh cinta dengan seni.. Dulu kalau ikutkan hati, memang aku dah ambil jurusan yang ada kaitan dengan seni.. Tapi end up landing juga dalam dunia sains.. Haha.. Tapi masih lagi kecintaan pada seni tak pernah luput.. Seni tulis, seni lukis, seni gambar, seni fotografi, seni bercinta.. Muahahaha.. =p

Seni satu terapi.. Macam menulis, kita tulis apa kita rasa, kita berkias kita berbahasa, satu kepuasan yang tak terhingga.. Yang mengerti saja tahu apa rasanya.. Samalah juga dengan seni gambar.. Snap sana snap sini, edit situ edit siti.. Keh keh keh..

Harap satu hari nanti, aku dapat abadikan cinta aku pada seni macam mana abang sepupu aku berjaya buat.. Mudah-mudahan.. One day perhaps.. Teringat satu dialog dalam filem Idola lakonan Normala Samsudin dengan Norman Hakim.. Dialog dari Aleya, "Seni itu halus.. Orang seni itu orang halus.." Heee.. Menarik.. Till here.. Take care.. Assalamualaikum.. =)


P/S: Okay.. Tak payah pening-pening cari photographer for wedding.. He's here.. Can ask for a free photoshoot session I guess.. Wakaka.. =p

12 Comments Here:

Alexandriana Alia berkata...

aku suka seni walaupun aku tak ada bakat dalam seni..

seni menulis mungkin ada. tapi tak asah maka terbiar jela. haha

jatuh cinta pun satu cabang seni. indah bukan?

mr.syazwan berkata...

"Macam menulis, kita tulis apa kita rasa, kita berkias kita berbahasa, satu kepuasan yang tak terhingga.. "

so nya kanda tulis dlm blog kata ni mengikut kata rasa kanda la kan?

hehehe sedap ayat dinda

stim pulak baca

=_=

Da LovaC berkata...

wo...lawa gambar2 tuh>.<

FarhanaDr berkata...

@Alexandriana Alia Seni yang indah, manis, masam, pahit.. Semua rasa dalam satu seni yang namanya cinta.. Heehee.. :)

hysman berkata...

assalammualaikum cinta....
perghhh..chantek gambo tu suma..igt cik hana yg edit ghupernyer bukan..baru nk mintak ajo..
huhuhu..
sapelah kita erk..nk abadikan dan semadikan cinta kita dlm seni...
mcm bapak naz dgn liriknya..
hakhakahk

FarhanaDr berkata...

@mr.syazwan Hamboi kanda wan!!! Gitu laa kan.. :p

Memang sedap pun.. Orang seni katakan.. :p

FarhanaDr berkata...

@Da LovaC Cantek kan? Heehee.. :)

FarhanaDr berkata...

@hysman Waalaikumsalam cinta.. Haha.. Elehhhh.. Hang pun ape kurangnye abe man oii.. Hebat jugek ape dalam bab2 seni menyeni ni.. Haha.. Kita laa ptut mintak tunjuk ajar.. :p

Wahhhh!! Rindu banget sama bapak Naz kita.. Sama seninya juga.. :)

Kumbang Jingga berkata...

cantik gambar2 ni..mesti camera ratus ribu ni ehehe

FarhanaDr berkata...

@Kumbang Jingga Amboi.. Takdak laa sampai ratus ribu riban kot.. Haha.. :p

ieda berkata...

simpan sikit rasa cinta itu utk diri sendiri dikk barulah x terjelepuk jatuhhh :)

♥CIK SHA♥ berkata...

i love seni too..^_^


semua orang ade 'seni' tersendiri kot..antara sedar dengan tidak je..kan kan?

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.