21 Jun 2009

# about me

Terpikat Padaku..

PERHATIAN: Entry ini hanyalah entry suka-suki coretan empunya blog yang sudah kekeringan idea and it is just for the sake of having fun.. Tiada sangkut paut dengan yang masih bernafas atau sudah tiada nafas lagi.. Bagi sesiapa yang rasa sakit kepala, sakit hati, sakit mata dan segala macam sakit lepas baca entry ini, sila ke klinik berhampiran anda.. Ekeke..


Assalamualaikum.. Sudah 2 hari rasanya tanganku ini tidak mencoret entry.. Rindu pula bertandang di hati.. Maklumlah, sudah ketandusan idea bernas.. Maka atas sebab itulah agaknya terhasil entry yang tidak bernas ini.. Hahaha..


Rasanya sudah macam-macam "watak" aku bawa dalam setiap entryku.. Ada sedih, ada jiwang, ada marah, ada keliru, ada cinta.. Ada-ada aje.. Wah.. Macam actress pujaan Malaya pulak rasa.. Hak hak hak.. Entry kali ini? Gedik.. Boleh? Sekali-sekala bergedik santai di hujung minggu dengan korang.. Apa salahnya kan?


Aku teringin nak tanya satu soalan cepu emas, perak dan gangsa pada korang semua.. Tak kisahlah lelaki ke perempuan.. Kalau anda perempuan, cuba anggap diri anda sebagai lelaki.. Kalau lelaki, tolong jangan nak anggap diri anda sebagai perempuan okey.. Wakaka.. Habislah kalau budak-budak kolej aku tahu kewujudan entry ini.. Memang for sure aku akan dapat title "gadis gedik RCMP"..






Soalannya digubah mengikut standard budak tadika.. Maka tiada masalah bagi anda untuk menjawab soalan ini.. Wakaka.. Gila nervous nak tanya.. Sure lepas ni aku kene baling telur, tembikai, papaya, tayar buruk, nasi kandar, Mc Flurry.. Ekeke.. Soalannya berbunyi begini..


" Jikalau seandainya katakan ANDA terpikat pada SAYA.. Saya ulang.. TERPIKAT.. Apakah sebab yang membuatkan anda boleh terpikat, terjatuh kasih, melimpah sayang, mengalir cinta pada saya??? "



Adakah kamu terpikat kerana TAHI LALAT SITI NURHALIZA yang aku share dengan Datuk Siti? (mautlah lepas ni wartawan masukkan dalam paper aku cuba menggugat populariti Datuk Siti)


Atau terpikat kerana kelebihanku yang suka membebel di blog aku dan membebel di blog korang jugak.. Alah.. Macam mulut Kak Engku.. Wakaka.. Entry ini semakin gedik.. Sesiapa yang sudah tidak tahan, tolong baca gak sampai habis.. Wakakaka.. =p




Atau mungkin juga sebab aku cute macam baby di atas ni? Lalala.. Aku tahu ada banyak lagi sebab lain dalam fikiran kamu semua.. Jadi apa kata korang je yang bagi tahu aku apakah sebab-sebabnya.. Kih kih kih.. Jom kita bergedik santai di hujung minggu..


Till then, aku tinggalkan kalian dengan lirik lagu ini.. Aku dedikasikan khas untuk diriku sendiri.. Wakaka.. Jangan marah haa.. Selamat bersantai.. Assalamualaikum..


FARHANA


Kau hadir tika ku duka
Dalam cahaya dikau menjelma
Kau hilang dalam gembira
Membuatkan ku terluka


Manis senyum mu bak puteri
Bumi kenyalang yang menawan
Termimpi-mimpi ku mencari
Siapa si cantik rupawan


Indah kumbang dari kuntumnya
Bagai bunga merah serinya
Jauh rindu dari cinta
Dalam mencari makna setia


Kau hadir tika ku duka
Dalam cahaya dikau menjelma
Kau hilang dalam gembira
Membuatkan ku terluka


Farhana oh Farhana
Kau biarkan ku tersiksa
Menagih cintamu yang rahsia
Memberi makna segalanya


Farhana oh Farhana
Kau cantik tapi berbisa
Indah rupa mu tak terkata
Dek renungan sinar mata




FOOT NOTE: Walau apa pun sebab kita terpikat pada seseorang, ingatlah.. Aku dan kamu adalah manusia, makhluk ciptaan Allah.. Dan sesungguhnya manusia itu tidak sempurna.. Renung-renungkan.. =)




26 ulasan:

~aku boy~ berkata...

hahaha...
aku terpikat semua sekali...
hikhikhik

ni memang sure dah takde tajuk lain dah ni kan...

hak3...

lucu plak ku rasa...

Aainaa Khairunnisa berkata...

erm...agak berat tajuk ni....hahaha...;D

bagi aainaa, cara dan sikap kamu yg senang di dekati dan mudah mesra...=)

bEEdLE d' bARd berkata...

aku suka sebab ko kelakar. =)

Erin berkata...

Hahahahhahaha~ kak hana nie memang pandai wat org gelak ... erin pun setuju ngan ~aku boy~

lucu sgt hehehehe ... kalau terpikat tu erin rasa kerna mungkin ... kehebatan kak hana yg pandai wat org gembira? hehehe

miss GAZA berkata...

waaa..
takleh bayangkanla diriku lelaki!
japgi jadi mr GAZA pulak.
=p

saya stuju gak ngan Erin.
kakak,
kamu slalu buatku gumbira dan tersenyum...
=D

eh,
jangan lupa hangkut award2 kat blog saya..
kalaw tak hambek xmo kawan!
=p

Farhana berkata...

Boy.. Ko nih kan.. Haih.. Ku tak tau daa nk ckp ape.. Wakaka.. Wehh.. Ku mmg giler2 ktandusan idea arr.. Sbb tu ku dah 2 hari tak hapdet cite.. Kih kih kih.. Idea aku dilarikan org ATAU lebih tepat idea aku lari brsama orang.. Wakaka.. =p

Eleh.. Aku tau ko suke entry2 camni kan.. Lucu plak.. Kah kah kah..

Lgpn ujung2 mggu maa.. Kita enjoy dan brsantai dgn entry yg ringan2..

Farhana berkata...

Aainaa.. Mmg berat gilerr kan tajuk ni.. Kita rasa kalo timbang mau pecah penimbang sebab terlalu berat.. Wakaka..

Adakah? Ku snang di dkati dan mudah mesra??? Alamak.. Blushing dah ni.. Hak hak hak.. Ku hanya berpegang, slagi org tu baik dgn kita, kita pn kene baik dgn org tu.. Tapi kalau kate org tak baik dgn kita pn, kita ttap kene layan org tu dgn baik.. Mana tahu satu hari nnt org tu akan lembut hati dn brbaik dgn kita.. Heehee.. =)

Farhana berkata...

Bard.. Aku kelakar erk??? Aku pn rasa aku kelakar gak.. Kdang2 aku brcakap aku sendiri rasa nk gelak.. Kih kih kih.. Pape pn, semoga cahaya yang riang gumbira itu sentiasa brsamaku WALAUPUN dalam hati aku ada duka.. Pape pn, smile always.. =)

Bard.. Ko pn best gak.. Aku suke dgr cite ko dgn cik abg ko.. Wakakaka.. Adik dan abg yang manje.. Hik hik hik.. =p

Farhana berkata...

Erin.. Halloo dear.. Setuju dgn boy ker? Ekeke.. Akak mane reti sgt wat org gelak.. Cuma org gelak jek bila akak wat atau ckap sesuatu.. Aiyak.. Tak sama ke tu??? Kah kah kah.. Aku melalut dah ni.. Anyway dear erin, kamu pn my sister yg sgt comel and sweet.. Kamu ni soft hearted.. Mcm akak jugak.. We share the same "sifat".. Hak hak hak..

Kalau kata satu ari nnt akak dah tak mampu wat org gumbira.. Mungkinkah org akan terpikat pada akak lagi??? Wah.. Soklan ape tu.. Haha.. Pape pn, life is all about being happy.. Apa-apa pn yg kita buat, takkan kita taknak gembira kan.. I'm learning how to pursue my happiness.. Dan dlam pjalanan itu, akak nak org sekeliling akak pn happy2 selalu.. Coz I am Nur Farhana.. =)

Farhana berkata...

Miss Gaza.. Jap jap jap.. Kamu tak dapat bayangkan.. Bagi akak bayangkan.. Wah.. Hensem wo kamu kalo jadi Mr. Gaza.. Semanis kamu juga Miss Gaza.. Heehee.. =)

Wah.. Kamu stuju dgn erin.. Erin stuju dgn boy.. Kamu brtiga ni sehati sejiwa laa.. Meh akak knalkan kamu brtiga nak.. Hik hik hik.. =p

Selamat hari lahir Miss Gaza.. Semoga kamu sentiasa gembira dan senyum-senyum selalu ok dik.. Heehee.. Nak hadiah??? Dalam mimpi ek akak bg.. Kih kih kih..

Award??? Ok.. Nanti akak pggl lori TOW kasi TOW itu semua award.. Dgn blog kamu skali akak TOW.. Hak hak hak.. =p

Thanx dear.. =)

miss GAZA berkata...

akak,
jgn tow blog saya akak!!
saya ada satu blog tu aje!!
=p

Aainaa Khairunnisa berkata...

yes...memang kamu mudah didekati....yela kita pun kan baru kenal gak...aainaa ni susah nak rapat ngan org dengan cepat...maklumla..pendiam kan...huhuu...tapi ngan kamu cepat jek mesra....hana...dah cek mail?

misz A.C.C.A berkata...

wah.. kak farhana.... ni punye soalan aaa manyak susah mau pk, mau jwb lols...
dan, imaginasi itu, owh, saya nnt bukan laa lelaki yg kachyak... hehehe

if a person fall 4 u, mesti sbb die selesa ngan kak farhana...

n must be, u did great job 2 cheerfull person's life

DilOt berkata...

terpikat...dush2x!!xleh xleh...ku perempuan..kamu pun perempuan...haha..senget...

ok2...penerangan bermula,,,

sbb entri kamu banyak memberi pandangan dan nasihat secara tak langsung...

dan kamu juga senang utk didekati...cthnye...dr segi komen2...sering memberi komen2 yg pjg...

jadi dr situ dilot rase kamu mmg seorang yg terbuka dan mudah bermesra...sbb kalo komen yg pendek2..seperti mcm nak xnak je org tu buka page kite..dan mcm nak xnak je die buat,,,

Erin berkata...

Waaa erin ,boy, miss gaza hati sejiwa ker? kalo leh erin gak nak kenal mereka hehehehe~

Entahlah nk ckp ape nie ... entri akak dah cukup kelakar .. bila baca komen akak lagi lah erin senyum hingga x dpt nk cover gigi yg buruk tu hahahaha ...

Skrg erin pulak setuju ngan Dilot jugak! Erin perempuan, akak perempuan ... geli bila membayangkan hahaha ... bayangkan diriku jadi laki ... hensem ker? Hahahahaha! Ya betul jugak apa yg Dilok ckp! akak nie mmg sporting bila bagi komen ... panjang dan kelakar!

*Off-topic sikit*
Nampaknya Miss Gaza birthday nie! HAPPY BIRTHDAY MISS GAZA!!! SEMOGA KAMU SENTIASA CANTEK! MUDA! SIHAT! GEMBIRAA! Hehehehe~ walaupun tak kenal tapi kena jugak lah tumpang gembira kan hehehe~

(Thx for commentings in my blog too akak Hana! Muacks! =D)

Erin berkata...

OH YA LUPA!

Datuk Siti ada tahi lalat kat muka cam akak ker? Erin tak nmpk pun tahi lalat Siti ... rasa nyer tahi lalat akak lebih sexy nie hehehehe

joegrimjow berkata...

ada kawan dlu nama dia pon farhana

fezaL Mohd berkata...

hahaha laayan je.
semua kalau.

miss GAZA berkata...

to Erin..

*blushing*blushing*
thank you banyak2 atas wish kamu.
so sweet of you..
ku juga maw mnumpang gembira di sini!
=)

eh,
kta mmg ada chemistry kot...
=p

to kak Hana...

thanx juga atas doa kamu kakak..
apakata sis mbek je alamat saya then postkan hadiah..?
ok kan cadangan saya!
=p

Farhana berkata...

Miss Gaza.. Tak kire.. Tow gak.. Hahaha.. (gelak jahat) =p




Aainaa.. Kita kan teman tapi mesra.. Wakakaka.. Takde kene mngena pun.. Hak hak hak.. =p




Missz ACCA.. Wakaka.. Manyak susah kaa??? Tidak laa.. Itu soalan budak tadika pun boleh kasi jawab maa.. Hahaha.. Pape pn, thanx dik.. Akak harap juge hari2 kamu ceria.. =)

Farhana berkata...

Dilot.. Meh sini ku tolong dush skali.. Wawawa.. Adakh sampai nasihat itu??? Ku cube juga selit2 pape yg ptut dan bukan jek membebel kosong.. Ku harap ade laa sumthyng yg trsampai di minda pembaca sume.. Heehee.. Wah.. Mcm bg speech lak.. Speechless.. Wakakaka.. =p

Saya mmg suka komen pnjang2.. Sbb entry itu bukan sekerat dua tulisan.. Bnyk bende sy nk ulas.. Hak hak hak.. Sebenarnya suke bebel aje.. Kih kih kih..

Pape pn, thanx sudi jengah2 ke blogku ini.. =)

Farhana berkata...

Erin.. Cover cover.. Hak hak hak.. Pasti hensem pny.. Macam jay chou mgkin.. Hahaha.. =p

Akak suke bg komen panjang dan klakar??? Hak hak hak.. Akak pn suke laa baca komen korang2 kat sini.. Heehee.. =)

Siti kan ade tahi lalat di bibir.. Tapi skarang akak tgk, jarang plak nampak tahi lalat de tu.. Huhu.. Mst laa.. Tahi lalat akak lg sweeetttt.. Kih kih kih.. =p

U're welcome erin.. =)

Farhana berkata...

Joe.. Kamu walau dlam sibuk smpat jenguk diriku.. Heehee.. Maceyyy..




Fezal.. Haah laa kan.. Sumenye kalau.. Wakakaka.. Layan kan aje laa.. =p

Farhana berkata...

Mss Gaza.. Hamboi3.. Blushing lak de.. Huhu..

Ape dik??? Amik alamat? Pos ke sana??? Boleh jek.. Tunggu ek.. Jumpa akak jap lg dlam mimpi tau.. Wakakaka.. =p

pal7 berkata...

hana..
kamu baik..ramah..mudah bergaul dengan org baru..
kan?..hehe

semua org suka kamu..bukan atas tahi lalat kamu..tp atas sikap kamu sebenarnya..hehe

Farhana berkata...

Pal.. Kamu rasa saya baik? Hurrmm.. Mungkinkah zaman skarang baik saje tak cukup utk wat org trpikat pada kita??? Haha.. Ramah.. Betul laa tu.. Hana suke tgk org happy bila kawan dgn kita..

Semua org suka hana??? Hana tak rasa macam tu.. Hana rasa ade je yg tak suke.. Cume tak kata je.. Haha.. Tapi takpe, kita tak boleh nak paksa org suke kita, suke cara kita.. Yg penting kita jgn plak tak suke pada org.. Kan?

Thanx pal.. =)