Awak.. Nak Number Phone Boleh? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Awak.. Nak Number Phone Boleh?

23 comments
Assalamualaikum.. Selamat sore.. Heehee.. Okey okey okey.. Aku tahu tajuk entry agak lapuk, isu yang sudah menjadi satu kebiasaan.. Orang tak heran sangat dah kot.. Kih kih kih.. Tapi aku nak story mory jugak.. Nak dengar tak? Heehee.. =)




Dulu kalau kawan-kawanku baru kenal-kenal dengan mana-mana lelaki samada melalui program kolej atau sebagainya, aku pasti tanya mereka.. KENAPA TAK MINTAK NUMBER PHONE? Pasti aku akan di sound balik.. Kata mereka, buat apa.. Malulah.. Kita kan perempuan.. Biarlah lelaki yang minta dulu.. Memalukan kaum aje kalau kita yang mintak number phone dulu..


Adeh.. Ketepek ketepuk aku di sound ibarat dilastik.. Huhu.. Dengarkan aje laa.. Tapi dalam hati aku.. Seribu satu alasan dan sebab musabab aku bagi.. Tapi dalam hati aje laa.. Kalau disebut mahu kene sound dengan machine gun pulak.. Haha.. Apa sebab musabab dan alasan-alasan aku? Kah kah kah..




Bagi aku sejujurnya.. Tak wujud pun persoalan atau masalah tentang siapa yang mintak number phone dulu ATAUPUN lelaki sahaja yang boleh mintak number phone, perempuan.. NO NO NO.. Teori apakah itu?


Tapi.. Pandangan dan prinsip aku mula goyah.. Aku mengalami situasi yang sama dengan rakan-rakanku.. Mereka semua MENGORDER aku untuk meminta number phone si dia.. Tapi kawan-kawan.. Aku perempuannnnnn.. Aku wanita.. Aku lady.. Haa.. Apa lagi??? Malu seh mintak number phone dengan lelaki.. Ish3..






Aik.. Macam tak percaya.. Aku keluarkan ayat recycle semula dari kawan-kawanku.. Adoiyai.. Mana perginya prinsip dan kesempoian aku.. Mana hilangnya ketidak kisahan aku.. Kamu mahu kata apa padaku? Manusia cepat berubah? Cakap tak serupa bikin? Hurrmm.. Ada betul jugaknya kan.. Wakaka.. Tapi nak buat macam mana.. SAYA WANITA MELAYU TERAWAL YANG PEMALU..


Kawan-kawan yang tercinta.. What say you??? Heehee.. Mana tahu pandangan anda akan mengubah pandangan saya dan juga mereka di luar sana.. Hak hak.. Sampai sini ajo eden menulis.. See ya next time.. Assalamualaikum..






FOOT NOTE: Zaman dulu-dulu senang aje, main utus2 surat.. Siap boleh letak bedak bertan-tan.. Ekeke.. Tapi sekarang main calling, sms-ing.. Hurrmmm.. Zaman sudah berubah..




23 Comments Here:

Aainaa Khairunnisa berkata...

hahhaaaaa....entri tak menahan....;p

miss GAZA berkata...

no phone??
huh!
banyak bnda yg kuteringat bab2 neyh.
haha







er,
btw..
perluka sbnarnya mntak no phone??
=p

--{♥Mahirah Abd♥}-- berkata...

aperrr..??
awk nk no phone sy..??
ahakssss...
hehehe

~aku boy~ berkata...

cara dulu2 lagi best...
main berutus surat je..
romantik giler...
hehehe

Da' daffodil D berkata...

salam..zaman skrg x kisah dah..rmi je perempuan mule dulu..malu,melepas lah..huhu

Farhana berkata...

Aainaa.. Tahanlah dgn entryku yg merapu bagai nih.. Wakaka.. =p





Miss Gaza.. Ape yg kamu trigtkan dik oii??? Moh le sharing is caring ngan akak ni.. Heehee.. =p

By the way.. Erk.. Tak perlu ke??? Huhu.. Perlu kot.. Utk mngenali antara satu sama lain.. Ececeh.. =p

Farhana berkata...

Mahirah.. Number phone kamu??? Kan ku dah ade.. Kamu yg bagi.. Ahakz.. Keep in touching erk mahirah.. =)





Boy.. Cam penah ade pngalaman jek care cakap.. Kah kah kah.. Utus surat sama chie ke??? Heehee.. Wah.. Mmg romantik gilerr.. Jeles aku.. Aku pn nak gak utus2 surat ni.. Huhu.. =p

Farhana berkata...

Dayana.. Malu??? Melepas??? Alamak.. Kene mintak cpat2 laa ni.. Tkut melepas.. Huhu.. Ke dah trlepas.. Hurrmm..

iyllienaz berkata...

haha..klo da bekenan mintak je la no fon..hee..=)

joegrimjow berkata...

xsempat zaman surat2


word verification still ade

misz A.C.C.A berkata...

uiks.... tkar-tkar no fon ngan laki ensem + baik = ganjaran lumayankah??
hahahaha..
email ada, frenster, facebook ada.. blog pon ada.... zaman berubah

hysMan.. berkata...

no yang anda dail tidak ade dalam perkhidmatan kami. terima kasih..
tett..tett..tett.. dan seterusnyaa..
hahaaa...

salam dr. Hana WanAbe..
ku tak mintak no phone.ku mintak email daa...advance skit maa..hehee

LiLacFlA berkata...

kalau orang mintak no phone selalunya dibalas ngan senyum or ketawa ja. pelik rasa nak kasi no phone sesaja.

bab keja len cita.

Farhana berkata...

Illi.. Kalo da berkenan? Wakaka.. Daku berkenan kalo dia tak berkenan??? Wakaka.. Masalah lagikkk.. =p




Joe.. Masih smpat lagi kalo nk wat surat2 skunk.. Hahaha.. =p

pal7 berkata...

zaman dulu xde blog..
susah nk mintak no fon..lalala

Farhana berkata...

Misz ACCA.. Hoho.. Kalo dpat one in a million okey jugak kan??? Wakaka.. Btol tu.. Skunk zaman dah canggih laa.. Akak lupe akak skunk dlam zaman siber.. Wakaka.. =p






Hysman.. Kamu pulang akhirnya.. Ekeke.. Number tu x byar bil agaknye.. Ish3.. Waalaikumsalam Hysman.. Bg salam di tgh jalan.. Huhu.. Advance ke? Kalo advance anto rombongan msuk minang trus.. Wakaka.. Haa.. Itu baru advance maa.. =p

Farhana berkata...

LilacFia.. Pelikkah??? Heehee.. =p

Farhana berkata...

Pal.. Wakaka.. Jawapan kamu slalu wat hana gelak sorang-sorang.. Haha.. Trnyata kamu mmg lawak.. Hak hak hak.. =p

SwEeTFoResT berkata...

hehehe..teingat zaman2 utus surat..pnah gak gatal2 wat cmtuh..huhu..abis bedak..hikhikhik..
ala..mintak je nak malu mende tah..bukan nak ape pon..just nk kwn je an..hehehe..x malu tol sweet nieyh..

ieNn ZaZa berkata...

ahaha..btol2..malu ler nk mntk..huhu...kalau mntk cam rs terhegeh2 aje kn..yup2..biar kn diorg mntk..hehehe

Farhana berkata...

Sweet.. Sampai abes bedak??? Wah.. Hebatnyer kamu.. Kih kih kih.. Kawan ke?? Ekekeke.. Tetttt.. =p




Ienn.. Malu tapi mahu.. Abes laa.. Haha.. =p

hysMan.. berkata...

itu advance ditahap cipan..
trus anto rombongan...
gila kaa...
jgnkan pompuan yg hanto minang kat umah sang lelaki..
hahahhaaaa
dr wanAbe pnya keje la tuh..
hehe

Farhana berkata...

Hysmannnnnnnnn.. Kamu memang kejammmm.. Sanggup katakan bgitu padaku wanita mlayu terawal yg pmalu ini??? Oh tidakkk.. =p

Ku tunggu org masuk minang laa.. Ade lak ku yg anto rombongan msuk minang.. Ish3.. X logik.. =p

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.