Blog Siapakah Yang Pertama? Tapi Kenapa? | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Blog Siapakah Yang Pertama? Tapi Kenapa?

21 comments
Assalamualaikum.. Hee.. Aku lagi.. Kata nak Qada' entry, hampeh jek aku ni kan.. Ekeke.. Entry yang simple yet mencabar minda.. Fikir dulu sebelum jawab soal siasat aku ni.. Soalan lagi.. Hehe.. Aku ni kan menyibuk sikit banyak orangnye.. Kih kih kih.. Tajuk entry mungkin ada yang tak dapat tangkap.. Jadinya, meh aku tolong tangkapkan.. Wakaka..


Kalau anda online, lalu anda sign in akaun blogger anda.. Anda terus ke dashboard.. Ada yang mungkin akan buka blog sendiri dalam tab yang baru.. Soalan daku mudah aje.. Blog siapakah yang pertama anda akan terjah sejurus selepas anda online? Dan kenapa blog itu diterjah dulu? Jawapan BLOG SENDIRI telah direject, sila berikan jawapan lain.. Heehee.. Lebih kurang macam blog yang WAJIB diterjah laa kalau online.. =)


Ataupun ku ubah sedikit soalan aku bagi lagi gempak.. Blog siapakah yang hati anda meronta-ronta ingin buka even anda tak online, dan bila anda online, off course lah blog dia yang anda akan hit dulu.. Blog siapa? Dan mengapa? =)






Senang kan soalan aku.. Hehe.. Entry ini aku buat untuk kita sama-sama mengenali satu sama lain dalam dunia blogging ni.. Anda mungkin menerjah blog itu kerana ada bahan berilmiah atau berita-berita latest.. Atau mungkin juga anda hit blog itu setiap kali anda online semata-mata ingin melepas rindu pada tuan blog.. Walaupun tiada entry baru.. Ekeke.. Or blog dia memang tahap dewa punya best untuk dibaca.. Boleh ke alasan tu? Hurrmm.. Layankan aje.. Heehee..


Kiranya senang cerita.. Anda ibarat maskot digi,I'LL FOLLOW YOU, akan sentiasa follow blog orang itu dan mengetahui semua latest update dalam blog itu, sampaikan traffic feed blog itu pun anda analisa.. Wakaka.. Kira macam anda 2nd owner of the blog laa.. Boleh ke gitu??? Hik hik hik.. Just joking.. =p


Dah agak dah.. Nak tanya aku balik la tu.. Kan kan kan? Blog pertama yang akan aku terjah kalau aku online adalah................ Sebabnyer............ Heehee.. Malulah nak bagi tahu.. Kalau nak tahu, kita cerita belakang erk.. Kih kih kih..


Sampai sini sahaja.. Mata makin ngantuk.. Tidurlah.. Selamat malam semua.. Tata titi tutu.. Sweet dream.. Sleep tight.. Assalamualaikum.. =)




FOOT NOTE: Kalau boleh tinggalkanlah sekali URL blog yang pertama dan wajib korang terjah tu yerk.. Heehee.. Sharing is caring.. =)




21 Comments Here:

Luth Textile berkata...

blog pertama :
www.luthtextile.com

misz A.C.C.A berkata...

kalu saya laa kan..
saya akan tgk kat dashboard tue, sape yg ada hupdate blog, die laa yg akan saya terjah...
tp besenye, blog umi saya paling xle miss, even bz kat kampus nak exam pon, sempat punye laaa g blog umi..hikhik

Aainaa Khairunnisa berkata...

hahahahaaa...ku tau blog sapekah itu hana...heheee..."kiter citer belakang ek"...ayat itu cam ku penah dengar jek....erm....:P

aainaa hit pertama yg akan aainaa g dulu,tak kamu, fairuz...tak pun aiman...kadang² tengok sape yg ader update baru....tapi slalunya kamu yg slalu ader update baru...cam harini....=)

pal7 berkata...

aik..
hana x bg jawapan pun cmner nk tau jawapan org lain?..hehe

.Cik Nana. berkata...

blog yg pertama diterjah??
hehe.blog yg terkini update ataupon yg tajuk entri dia gempak sgt..huahua.

kak fana!! how are u???

DilOt berkata...

blog yg de hupdate latest entri la...xkirela sape2...kalu die de hupdate..pasti akan dijengah....

joegrimjow berkata...

betolll
kamo xgtau blog mana
mane ley tau

blog pertama terjah
yg paling latest update
hehe

SwEeTFoResT berkata...

kalu sweet..sweet tgok kat dashboard dulu..kalu de yg update yg baru sweet g la terjah..x pon sape2 yg kumen sweet..sweet g terjah blog di plak...hehehehe..

Tukang cerita berkata...

sALAM Hana...

akak selalu terjah blog rakan2 seperiuk nasi karan akak dulu...
~rakan sesekolah....

peh tu, sapa yg update lah...
:)

Farhana berkata...

Luth.. Hik hik.. Blog sendiri itew sudaa pasti.. =p




Misz ACCA.. Umi tu sape dik??? Ibu kamu ke??? =)




Aainaa.. Macam penah dengar ke? Kah kah kah.. Tu ayat sape entah.. Hurrmm.. =p

Ouh.. Blog serangkai.. Ekeke.. Mst mukaku saje kan yg kuar latest update.. Waaa.. Farhana.. Tulun kurangkan berblogging.. =p

Farhana berkata...

Pal.. Alaa.. Nak gak wat sistem barter kan.. Hurrmm.. Nak tau ke??? Takmo laaa.. Malu nak bg tau.. Hik hik.. Ku segan mau bg tau satu dunia blog sape yg ku terjah dulu.. Heehee.. =p






Cik Nana.. Tajuk entry gempak sangat??? Hahaha.. Pasni akak nk wat tajuk gempak sesaje laa.. Biar ramai yg terjah.. Hik hik hik.. =p

Akak sehat jek dik.. Sibuk sket skunk mug up buku.. Tapi ttap jek update.. Apa daa akak nih.. Hak hak hak. =p





Dilot.. Maka ku akan slalu ler update cenggini.. Heehee.. =p

Farhana berkata...

Joe.. Kamu pn sama gak ke nak tau??? Hurrmm.. Malu laa mau kasi tau.. Hak hak hak..

Yg pasti ku tahu kamu mmg kaki rajin terjah blog sana sini.. Heehee.. =)





Sweet.. Rmai yg bg jwapan bgitu.. Latest update.. Heehee.. =p

Farhana berkata...

Waalaikumsalam akak.. Rakan seperiuk nasi karen??? Wakaka.. Saya masak nasi tanak atas dapur jek kak.. Akak canggih tu pkai karen.. Kih kih kih.. =p

Sbb tu sy slalu hapdet, nk soh akak terjah saya slalu.. Hik hik.. =p

iyllienaz berkata...

haha.bg tau je laa..blog sape yg hana tgok dulu??

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

http://lollylurveff.blogspot.com/

cube terjah. baguih wa cakap lu.

misz A.C.C.A berkata...

yer akak.. umi tue, ibu saya... =)
www.narizanhusin.blogspot.com
die lagi dasat ber blog dari saya dan adik bradik yg lain...
mak boek, anak rintik!

Farhana berkata...

Illi.. Mesetilaa blog insan terchenta kan.. Huhu.. Saje jek kan tanya hana.. Hik hik.. =p





Lol.. Walawehhhh.. Gua da terjah.. Memang baguih wa cakap sama lu jugak.. Wakaka.. Blog sape laa tu yerk lol.. Hak hak hak.. =p





Misz ACCA.. Akak baru jek pas terjah blog umi anda tu, trus jek kamu balas komen akak.. Heehee.. Akak dah baca daa.. Hik hik hik.. Mmg lagi dasat wooo.. Hehehe.. =p

miss GAZA berkata...

eh akak..
betulla depa cakap.
akak x mention pon first blog yg akak jenguk..
mana aci gini.
=p






btw,
saya pon jengok blog yg baru update jgak..
=)

Farhana berkata...

Miss Gaza.. Cekap matamu dan mata-mata mereka.. Igtkan dah membebel bnyk dah cukup daa.. Wakaka.. Akak mane blh bg tau.. Kalau akak bg tau, nnt org tu tau akak slalu jenguk blog die dulu.. Waaa.. Malu wooo.. Kih kih kih.. =p

Tu laa.. Rmai yg jenguk blog2 yg baru diupdate.. Blh kawen bnyk kamu sume ni.. Adil dan saksama.. Hik hik hik.. =p

BuahKranjiDalamPerahu berkata...

blog hilang punca

http://hilangpunca.blogspot.com

die nih gile...

Farhana berkata...

BuahKranjiDalamPerahu.. Ok.. Nnt ku usha.. Maceyyy.. =)

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.