Semangat Mat Kimon.. | " Cahaya Yang Riang Gembira "


Semangat Mat Kimon..

18 comments
Assalamualaikum.. Malam menjelma sudah.. Sebelum study, harus ku tulis entry dahulu.. Hidup kembali bersemangat.. Ini semua angkara Mat Kimon.. Wakakaka.. Siapa Mat Kimon? Biarlah rahsia.. Ooppss.. No no no aku skandal okey.. Mat Kimon adalah seorang sahabatku yang amat best, sempoi dan dot dot dot.. Betul tak Mat Kimon??? Heehee..


Beberapa hari yang lepas.. Mat Kimon menujukan lagu khas untuk aku.. Wakaka.. Jangan jeles ya.. Apa-apa pun, aku mahu ucap berbanyak terima kasih pada ko laa Superman.. Heehee.. Lagu itu buat aku kembali bersemangat.. Serius weh.. Jatuh cinta sama The Lucky Laki.. Baru ku tahu juga, rupanya mereka dianggotai oleh Al, El dan Dul.. Siapa mereka? Anak-anak AHMAD DHANI.. Favourite aku juga.. Heehee..



Lagu apa? Tajuknya Bukan Superman.. Siapa pernah dengar? Angkat sampai terangkat okey.. Hahaha.. Siapa-siapa yang tak dengar lagi lagu ini, baik pergi dengar okey.. Serius.. Jamin kepuasan 100%.. Video clipnya? Aku dah tengok dan dah download pun.. Wakaka.. Tersentuh.. Ialah.. Memikirkan ibu bapa mereka yang sudah bercerai, kesian budak-budak kecil ini.. Sob sob sob.. Jom usha lirik dia.. Lirik dia memang best.. Meaningful.. Kan Mat Kimon kan??? Heehee..



The Lucky Laki - Bukan Superman


Aku bukanlah superman
Aku juga bisa nangis
Jika kekasih hatiku
Pergi meninggalkan aku


Ayahku selalu berkata padaku
Laki-laki tak boleh nangis
Harus slalu kuat
Harus slalu tangguh
Harus bisa jadi tahan banting


Tapi ternyata sakitnya cinta
Buat aku menangis


Ayahku selalu memarahi aku
Jika jatuh air mataku
Kata ayah slalu air mata itu
Adalah tanda kelemahan


Tapi ternyata air mataku
Ternyata jatuh juga


Ayahku tersayang maafkanlah aku
Jika aku masih menangis
Masih belum bisa menjadi seperti
Apa yang ayah selalu mau


Kita berjanji tuk tidak lagi
Menangis karena cinta





Macam ada kene mengena dengan hidup AHMAD DHANI dan MAYA pulak lagu ini kan??? Hahaha.. Apa-apa pun, lagu ini memang buat hari-hari aku bersemangat.. Chaiyok chaiyok.. Siapa yang rasa-rasa nak usha video clip dia, sila ke SINI.. Aku malas nak attach di sini.. Heehee..


Sampai sini sahaja entry kali ini.. Thanx a lot to Mat Kimon.. Nanti aku belanja ko minum air kosong kat kedai mamak okey.. Wakakaka.. =p






FOOT NOTE: Kasihan pada anak-anak yang jadi mangsa perceraian ibu bapa..



18 Comments Here:

Aainaa Khairunnisa berkata...

yup...cam ader kene mengene ngan kisah ahmad dhani ngan maia....

Tukang cerita berkata...

Salam hana...
akak dtg jenguk hana sekejap....

akak tak pnah dgr lagu ni...
tp, liriknya best...

ohhhh...
akak tidak mahu anak2 jd penyanyi....

~aku boy~ berkata...

wahhhhhhhhh!!!!!!

terharu aku baca entry ko kali nih..
sob..sob..sob..
tak sangka lagu tu wat ko bersemangat..
sebenarnya aku pun main amik2 je lagu tu..
tak tau pun background dia camne...
memang comel2 budak tu..heee

THANK YOU SO MUCK FARHANA...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

iyllienaz berkata...

patot mcm penah tgok n dgr lagu ni katne..mat kimon rupanya

Farhana berkata...

Aainaa.. Betul tu.. Huuhuu.. Ku igt ku sorang jek yg prasan.. Heehee.. =)




Kak nurul.. Wah.. Lama x nmpak.. (lama ke?) Windu banget laa.. Hik hik hik.. Btol kak.. Lirik de bgus.. Huuhuu.. Ku juge tak mahu anak jd pnyanyi.. =p

Farhana berkata...

Boy.. Wahhhh.. Ko terharu ke? Aku pn.. Wakakaka.. Brsemangat weh.. Aku rasa tak salah pn kalau mnangis.. Sbb kita manusia.. Heehee.. Comel mcm papa dhani.. Huhu.. Sama-sama boy.. =)




Illi.. Btol tu.. Mat kimon rupenye.. Hahaha.. Kwan kita sorang ni la illi.. Ahakz.. =p

hysMan.. berkata...

uish..
dasat ye..mak bapak penyanyi anak pon turut serta nyanyi..
hmmmm...
ku juga seperti kamoo tak berminat dan takkn nyuruh anakku nnt jadi penyanyi..biarlah depa jd dokter cam kamu takpon cikgu cam kak nurul..
hahahaaa...

mr.syazwan berkata...

dlm lirik tu tulis
laki2 tak leh nagis???
ish ada ke
ustaz pun kate nagis boleh menenangkan seseorang...
huhuhu

konpem msk ajl KALAH..
hahaha

Farhana berkata...

Pokcik mannnnnnnnn.. Lamanye ilang.. Nih sape yg tak follow prkembangan sape nih??? Uhuk uhuk uhuk.. =(

Huhu.. Zaman skarang sume ingin mngejar kemahsyuran, kekayaan.. Satu family laa de angkut jadi pnyanyi.. Huhu..

Ku jugeee.. Anak2 ku yg pnting jadi org brguna utk diri sndiri, kluarga dn masyarakat.. Bangsa, agam dan negara.. Hik hik hik.. Dan yg terpenting, anakku nnt nak ade snyuman mcm kamu laa.. Blh ke pokcik? Heehee.. =p

Naz berkata...

sempoi arrr bebudak tu. drummer dia power. sedey la lagu ni walaupun lagu rancak... mana tumpahnya kuah kalau x ke nasik...

adawiah.zaini berkata...

sy suka sgt ahmad dhani sebab suaranya yg sgt 'manly'. ksian jgk ;(

Farhana berkata...

Mr. Wan.. Meh sini ku cite kat kamu.. Lagu ni pesan ayah pada anak.. Jd laki2 jgn cengeng, jgn snang nak nanges hanya kerana prasaan trguris, mmg tak salah nangis, tp jgn trlalu sgt mnangis smpi jadi lemah.. Tapi anaknya pula, well, manusia ttap manusia, laki ke pompuan kita tak dpat nak kawal soh tahan diri jgn nangis, sbb tu kan salah satu cara mnusia cari ktenangan diri.. Ksimpulannya.. Nanges blh jek, tp jgn lbeh2.. Hik hik hik.. Wah.. Jd interpreter lak aku ni.. =p

Farhana berkata...

Pokcik naz.. Sempoi kan.. Sume alat muzik mcm terer jek depa main.. Haha.. Sedih.. Kene btol2 paham baru kita blh paham.. Heehee.. Kuah kalo basi org tumpahkan dlam sink pokcik naz.. Ahakz.. =p





Adawiah.. Ahmad dhani besy kan.. Talented.. Sume hebat.. Huhu.. =)

ieNn ZaZa berkata...

cumel2 anak dhani yer

Aainaa Khairunnisa berkata...

bila aainaa baca lirik tu terus perasan...cuma di adaptasikan sebagai nasihat kepada anak dier...lebih kurang camtula....=)

--{♥Mahirah Abd♥}-- berkata...

first time dengar td...
sedap nyer....
bgus2...
ak lagu tue..

Farhana berkata...

Ienn.. Comel macam papanyer kan??? Heehee.. =p



Aainaa.. Betul.. Dia nasihatkan anak dia mngikut pngalaman dia.. Heehee.. Ahmad dhani dan karyanya tak penah menguciwakan.. =)



Mahirah.. Sedap sampai mnjilat jari ke??? Ahakz.. Bagi anak2 murid dengar okey mahirah.. Heehee.. =p

Aainaa Khairunnisa berkata...

betul²...tapi..dirinya? mngecewakan atau tak? heheee...;P

Cahaya Yang Riang Gembira. Dikuasakan oleh Blogger.